WALES – NYA COVID-REGLER och LITE VÅRBILDER

Lördag och ett nytt blogginlägg😊! Idag om de nya covid reglerna och lite blommor.

I torsdags åkte jag in till min hemstad Monmouth och hittade dessa vackra tulpaner i en rabatt. Påskliljorna är överblommade och har nu ersatts med tulpaner. Svenskarna favoritblomma? Som jag skrivit tidigare ser jag sällan ett knippe tulpaner i de brittiska hemmen, i Sverige finns det på nästa varje mans köksbord under tulpansäsongen.

Nya covid-regler i Wales

Munskydd har vi snart använt under ett år i alla affärer, på kommunikationer m m, det är lag på det, så det är inget nytt. Vi är vana. Jag bär munskydd så fort jag kommer in till stan bland folk, så glömmer jag inte att ta på det när jag går in i en affär.

I denna livsmedelsaffär, liksom i alla andra, uppmanas man också att handla ensam, inte två och två, då man ofta tar upp stor yta, sprider ut sig och blockerar gångarna. När vi handlar tar vi alltid två vagnar och plockar ihop olika saker och träffas inte igen förrän vid kassan. Det funkar väldigt bra.

M&S står för Marks and Spencer, en stor varuhuskedja i hela UK. I många av de stora varuhusen har man också en matavdelning eller som här i min stad, bara mat…

…nej men, kolla! Dörren är öppen till blomsteraffären! Det har den inte varit sedan 20 december då vi gick in i total lockdown.

Fr o m i måndags denna vecka får alla affärer vara öppna. Ett mycket stort steg till större frihet. Jag tycker så synd om många affärsidkare som förlorat så mycket på denna lockdown…

…barn kan gå in i en leksaksaffär igen, inte bara titta i skyltfönstren på alla roliga saker. Många barn har nog nästan glömt att man kan går in i dessa affärer också…

…välgörenhetsaffärerna har också öppnat sina dörrar för kunder. De har missat stora intäkter under dessa nästan 4 månader, många som skulle kunnat få hjälp, har inte fått det. Visst kan man skänka on line, men det där att gå in i en charity shop och fynda lite har man inte kunnat göra. När man handlar där får man inte bara något billigt, man ger också pengar till välgörande ändamål och sparar på våra resurser genom återanvändning. Många flugor i en smäll!

På sista bilden ser ni också en affär som stängt för gott, bommat igen. Tyvärr är det en mycket vanlig syn numera, näthandel, lockdown och hög fastighetsskatt för affärer är några av orsakerna…

…här kan man hyra en affärslokal, om man så skulle vilja. Tidigare låg här en mäklare…

…pubar och restauranger är fortfarande stängda, förutom för de som har take away.

Kanske har ni hört i svenska media att pubarna har öppnat igen i Storbritannien, men det är fel. I England har de öppnat för servering utomhus, men här i Wales öppnar de inte förrän 26 mars och bara för utomhusservering…

…caféer har öppet enbart för take away och öppnar för servering utomhus vid samma tid som pubarna öppnar…

…i torsdags träffade jag för första gången på länge en svensk väninna i stan. Vi köpte take away te och kaffe och vandrade iväg till en park och slog oss ner på socialt avstånd på en parkbänk. Jag bakade i veckan och bjöd på hembakade semlor och kanelbullar. Semlor, tänker ni, det är ju helt fel tid för detta. Ja, för er i Sverige, men min väninna hade inte ätit semla på flera år och när det var riktigt semmeldags var vi lockdown och kunde inte träffas alls. Kanelbulle hade hon heller inte ätit på urlänge. Så vi njöt i fulla drag av svenska godsaker och var så glada att äntligen kunna träffas igen.

Ytterligare nya regler

-De flesta elever är nu tillbaka i skolan och universitetens campus har öppnat igen, även om de flesta föreläsningar fortsätter att göras on line.

-Vi får nu resa hur vi vill inom UK. Först fick vi inte resa någonstans, sedan resa 8 miles och sedan bara inom Wales.

-Fortfarande får vi inte åka utomlands (utanför UK) förutom till Irland.

-Fortfarande får vi inte träffas mer än två familjer tillsammans utomhus. Detta kommer troligen att ändras 3 maj, men beslutet är inte helt klart ännu.

OBS! Reglerna ovan gäller Wales. De övriga länderna inom UK har sina egna regler.

Magnoliapromenad

I början av vecka tog jag mig en magnoliapromenad i stadens utkant. Behövde motion och att ha ett mål gör det roligare att gå runt. Hittade tyvärr inte så många, några var långt in i folks trädgårdar och gick därför inte att fota, men några blev det. Tyvärr var jag lite sen, för som ni ser är många på väg att blomma över.

Vädret har varit bra den senaste veckan, mycket sol, men inte så varmt och nattfrost flera nätter.

Nordirland

Mitt senaste inlägg, i onsdags, handlade om situationen i Nordirland. Detta blev väldigt uppskattat och många blev förvånade att de inte redan visste det jag skrev om. Har du missat detta, gå ner till nästa inlägg!

Videon nedan är gammal och jag har visat den tidigare, innan lämnandet av EU, men den är så roliga och förklarar röran så bra. Värd att se om, bara knappt en minut:

Trevlig weekend till er alla!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

68 kommentarer till WALES – NYA COVID-REGLER och LITE VÅRBILDER

 1. Tulpaner har inte vaknat ännu i Göteborg, så gott med hembakat, jag ska i dag träffa sonens familj i det lilla bageriet här i närheten, de har en stor trädgård där man kan sitta (fast vi träffas ju familjevis ändå, är barnvakter när alla mår bra), ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Fortfarande ligger vi lite före med våren här.
   När man inte kan köpa det man vill ha, får man baka. Och gott blev det.
   Härligt att fika tillsammans med familjen.
   Trevlig lördag!

 2. Blomsterbönan skriver:

  Först och främst, semlor är aldrig fel! 👍Måste varit en fantastisk känsla att träffa din kompis igen, jag har en vän som jobbar på covidavdelning som jag inte träffat sen eländet började. Hon jobbar jämt och vill inte träffa nån ifall hon bär på smitta. Hon lever ensam så hon har det tufft!

  Vilken rolig filmsnutt, det blev bara snurrigare och snurrigare! Är väl lite så det känns när man ska försöka greppa det hela.

  Idag blir det vackert väder, veckan började med snömodd och slask för att gå över till 15 grader och strålande sol. Mitt i detta slask i måndags körde tonåringen upp och klarade körkortet. Vilken lycka! Han var så nervös att han skulle få sladd.

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för tanken med semla. Jag älskar dem!
   Många som har och har haft det tufft i drygt ett år nu. Så härligt att kunna ses igen.
   Solen skiner här nu också och vi hoppas på en fin dag.
   Grattis till tonåringen för körkortet!
   Skön lördag!

 3. Märtha skriver:

  Så skönt att vissa affärer får öppna! Här har inte små affärer varit tvungna att ha stängt, men jag har inte haft något ärende till dem, så… Hur är det med kulturen? Här har vi ”kutlturuppror”, på gång, regeringen har en plan för att öppna upp restauranger och annat, men fortfarande verkar ministrarna inte alls beakta konserter, teatrar, opera, m.m. Nu jäser det, få se… Nu har OrdOdlaren blivit Runda Rabattkryparen, vi har fint väder för sådan verksamhet. Försöker fördela mina dagar mellan rabatterna och ett intensivt översättningsarbete just nu… Njuter av lite blåsippor, vitsippor som slagit ut på soliga ställen, några snödroppar ännu kvar, blommande tibast och svällande knoppar på mångt och mycket… Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, skönt för alla småföretagare att de nu kan öppna sina affärer.
   Fortfarande är teatrar och bio stängda och det har diskuterats en hel del här också, men till uppror har det inte kommit ännu.
   Bra kombination av kroppsarbete och skrivbordsarbete, lycka till!
   Ni har vår! Härligt!
   Trevlig lördag!

 4. Lisa skriver:

  God morgon, svensk media har inte stort hum om vad som menas med England, Wales osv. Det är tur att vi har dej👌

 5. Eva skriver:

  Egentligen vet man inte om man ska skratta eller gråta åt filmen. Så vansinnigt tokigt. Jag skattade i alla fall så tårarna rann. Tack!
  Våra tulpaner har bara kommit upp 5 cm ännu!
  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Filmen visar bra röran här! Så sann. Jag försöker också skratt åt eländet, även om det är lite motigt ibland.
   Fortfarande ligger vi några veckor före er, men snart är ni ikapp oss!
   Ha det bra!

 6. Marit skriver:

  Så godt at dere får åpne litt opp hos dere etter så lang nedstengning. Sånn er det her også nå med forsiktig åpning. Fantastisk magnoliablomstring!
  God helg!

 7. Älskade videon, den träffade verkligen mitt i prick på hur vansinnigt det är på den där större ön! *fniss* Här är det som tur är helt OK med bara tre varianter av boende; Fastlänningar, Gotlänningar och Gutar och alla verkar kunna hålla sams jämt!!
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, totalt vansinne och en total röra, så är det här.
   Låter härligt att alla kan samsas, så enkelt är det tyvärr inte här. En stor orsak är historiskt, att alla små länder blivit trampad på av jätten.
   Kramar!

 8. Ingrid skriver:

  Jag har några tidiga tulpaner som blommar, men de andra dröjer nog ett bra tag. Jag älskar tulpaner, men vill helst se dem ute i rabatten. Jag skulle inte drömma om att ta in några.
  Så skönt att restriktionerna mildrats hos er. Det är svårt att leva så begränsat som vill alla gjort nu under så lång tid.
  På måndag ska jag till Visby, hoppas att vädret tillåter en promenad i stan så att jag kan få se om magnoliorna blommar där.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du också har några blommande tulpaner redan och dessutom har något att se fram emot.
   Så härligt med lite frihet, gör så stor skillnad.
   Låter skönt med en promenad i vackra Visby. Hoppas du får fint väder!
   Kramar!

 9. motionochfritid skriver:

  Så skönt att det börja lätta och man kan röra på sig lite mera igen, här öppnas restaurangerna tillbaka också. Jättestor och fin magnolia buske, tror jag aldrig sett någon så stor.
  Trevlig helg!

 10. Znogge skriver:

  Så skönt att affärerna kan öppna igen och jag hoppas verkligen att många av dem klarar sig. Tragiskt vore det verkligen annars.
  Så fantastiskt vacker blomning på magnoliorna och så stora de är!

  Ha en fin lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   De små affärerna har inte haft det lätt under det senaste året, öppet, stängt, öppet, stängt…… Tycker synd om många innehavare.
   Magnoliorna är riktigt stora träd, så vackra!
   Skön lördag!

 11. Helena skriver:

  Åh, vilka vackra magnolior! I morse när jag kom ut hade rådjuren ätit upp alla krokusar i min rabatt. Så snopet! Här du inga problem med sådana odjur? Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Magnoliaträden är så vackra, även om många redan blommat över.
   Det finns rådjur här också, men inte som i den utsträckning som i stora delar av Sverige, där man har mer skog.
   Vad tråkigt att de ätit upp dina krokusar.
   De är fina på håll, men inte i trädgårdarna.
   Ha det bra!

 12. Anita skriver:

  Härlig blomsterprakt med både tulpaner och blommande magnolior! Så roligt för dig att få träffa din väninna och att äta kanelbullar och semlor, vilken högtidsstund. Härligt med lättnader hos er och att affärerna kan öppna igen. Hoppas bara att dom klarar sig, kan inte vara lätt efter så lång stängning. Och videon var jätterolig …

  Kram och fin helg till dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Älskar dessa stora magnoliaträd!
   Vi hade en fantastik tid tillsammans i parken, pratade och åt gott.
   Staden är helt annorlunda nu när affärerna är öppna. Inte död som tidigare.
   Videon är jätterolig, men tyvärr också sann, en väldig röra här.
   Stora kramar!

 13. farfar hebbe skriver:

  Ja inte blev jag klokare av din filmsnutt,men kul var den..Blomprakten gillar jag..
  Här blir/är det en riktigt solig fin dag.Har varit till Eskön och utefikat med syster yster..Haé Kram.

 14. Ditte skriver:

  Vackert med alla tulpaner som kommit upp.Och de piggar upp. Här är de nu också på gång efter de senaste dagarnas sol och viss värme- Här är vi ju vana att köpa dem som snittblommor från december och framåt.
  Så fint magnolian lommar. Har sett att våra träd här på innergården har knoppar och kanske slår de ut nu i helgen.
  Skönt att det kommit lättnader för er i Wales och hoppas fler kommer.
  Tack för filmen, såg den och skrattade gott.
  Önskar dig en fin helg.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så vackert med alla färgglada tulpaner. De kommer snart till dig också.
   Det är så vackert när magnolian blommar, älskar dem.
   Så härligt att kunna träffas utomhus nu, så stor skillnad för oss.
   Fortsatt fin helg!

 15. wiolettan skriver:

  Så vackert med alla blommor som du har fotat så fint. Jo, jag har också haft tulpaner på bordet i vår, det hör liksom till, de är så fina och påminner om att våren snart är här.
  Magnoliapromenaden var härlig, så många vackra blommande träd.
  Fint att det har blivit lite lättnader i alla bestämmelser som har varit och en del fortfarande är. Det verkar som om livet så sakteliga återgår till det mer normala hållet. Men, det är verkligen synd om de som har slagit igen sina affärer och inte har klarat detta. Många tragedier.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tulpanerna blommar så vackert nu, något att njuta av.
   Jag älskar magnolia, så vackra.
   Någon slags normalitet börjar infinna sig, men det vill ändå till att vara försiktig.
   Skön söndag och stora kramar!

 16. Geddfish skriver:

  Så härligt med vårblommor! Magnolian bredvid min portingång är inte i fas än men jag såg en annan sorts magnolia vid en annan husbyggnad. Tulpaner i rabatter har jag också sett.
  Vad trevligt att träffa väninnan och få bjuda henne på läckerheter som hon inte smakat på flera år 😀 liksom en god gärning ❤ upp i allt.
  Jag är trött. Har dragit hem varor från Willys, det var tungt denna gång och sen uppför alla trapporna. Men en bra motion, får se det så.
  Trevlig lördag, kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Det blommar mycket här nu, det betyder så mycket.
   Så trevligt att kunna se henne och hon, och även jag, njöt av den goda fikan. Vi behövde lite svenskt och glädje.
   Där är underbara med att se allt så positivt, det hjälper i livet. Hoppas du fick lite vila efter slitet.
   Söndagskramar!

 17. Monica skriver:

  Så fint med alla blommor och vår! Skönt ni fått lite mer frihet också och lite som du har vi levt efter med egna (läs) mina råd:-) och så noga maken är med allt är nytt i hans långa liv.
  Vi har handlat själva, först jag alltid ensam då under all åldershets förra året eftersom han är fem år äldre men sedan går vi en och en och får ihop det vi ska och möts ute. Ibland går vi in i varsin affär och möts sen. Blir lite mer spännande:-). Munskydd har vi haft hela tiden, skyddade i alla fall från hostfolket under den såpass korta tid man vistas i samma ”rum” men längre tid är även det osäkert när inte hostfolket har något.

  Så ni är så mycket klokare att munskydd gäller alla.

  Och så trevligt med fika som ni hade, precis så har vi också gjort, bakat och köpt eller haft med kaffet, träffat ett par och valt den vackraste park vi kommit på och varit där. Läget annars om alla informatörer i media som pratar ständigt tvärt emot varandra lämnar jag därhän. Har egen information och kunskap, mycket bra att ha.

  Och solen värmer och vi har öppnat både kaffestugan och Afternoon tea-salongen på balkongen och kände så gott det doftade där vi satt, var blommorna. Tänker lite på stugandet, är säkert väldigt vackert där nu men avvaktar lite med farandet dit.

  Vi tittade på begravningen delvis och den kändes väldigt ”svart”, och så ensamt på en bänk för drottningen men kanske att sitta med någon med stort avstånd varit lika konstigt och hur de eller den skulle väljas ut i så fall. Tror hon är lite glad att träffa Harry igen och hoppas William uppför sig:-).

  Ha en fin vecka Lena och akta er för indiska dubbelmutationen, något fall upptäckts även i Norge och blir väl nästa vi får höra om här också.

  • Lena i Wales skriver:

   Skrev ett långt svar och sedan måste jag ha tryckt på något och allt försvann.
   I alla fall, stort tack för din kommentar och din kunskap. Mycket uppskattat.
   Skön söndag!

 18. Madame skriver:

  Det er dejligt at jeres butikker åbner igen – det samme er sket her, og det har vi længtes efter meget længe. Så smuk med alle de blomster, du har fotograferet.
  Ha’ en rigtig god søndag

 19. Magnoliaträd och vårblommor gör en glad oavsett lockdown och annan oro. Fint att samhället börjar öppna upp igen.
  Ha en fin söndag!

 20. åsa skriver:

  Skönt med en mer lössläppt tillvaro 😜
  Här är munskydd eller inte upp till var och en… lite är det så att folk tror man är sjuk då man har munskydd 😷
  Semlor och kanelbullar sådan fest ☕️ 🍪

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så härligt att kunna göra lite roligt igen. Gillar att vara lite lössläppt😊.
   Här är munskydd lag i affärer, så olika.
   Vilken fin liten fest vi hade, bara njöt av godsaker.

 21. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Låter hoppfullt då affärerna har fått öppna igen. Härligt med både tulpaner och Magnolia. Vi har haft ett fantastiskt väder i helgen, så nu hoppas jag att våren är här för att stanna. Blev sugen på kanelbulle, det ser så gott ut.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   En så stor skillnad med denna frihet och speciellt för butiksägarna.
   Så fint när det blommar nu.
   Vi har också haft en solig och fin helg, precis vad vi önskade.
   Ha det bra!

 22. Mamma C skriver:

  Är nog lika här i Spanien med tulpaner i hemmet. Det finns inte alls lika många olika sorter att välja på heller när man handlar som när man köpte tulpaner i Sverige.
  Här har vi lag på munskydd med precis som ni.
  Semla kan man äta när man vill tycker jag. Och det är ju något som bara blir tidigare och tidigare år från år när den börjar att säljas i konditorierna i Sverige. Kanske snart är en året runt bulle 😉.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

  • Lena i Wales skriver:

   Lite lustigt att Sverige är så ”tulpantokiga”, i positiv bemärkelse.
   Jag var i Spanien under början av första lockdown, så köpte munskydd på pharmacía.
   I Sverige säljs de i flera månader, så olika mot när jag var liten.
   Ha det bra!

 23. Thalassa skriver:

  Vilka härliga foton – och snurrig, kul video. Inga tulpaner hos mig ännu, förutom inköpt bukett (så klart). En granne har en underbar magnolia som vi beundrat i många år. Förra veckan när hon drog upp persiennen en tidig morgon stod en älg och mumsade på den. Den hade åstadkommit stor skada, så någon blomning lär det inte bli i år tyvärr.
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är videon roligt och tyvärr är det sant att det är så rörigt här.
   Vad tråkigt att älgen mumsat i ser de vackra blommorna. Älgar är fina, men bäst på långt avstånd.
   Ha det gott!

 24. Ama de casa skriver:

  Vilka härliga vårbilder! Tulpaner är verkligen riktiga glädjespridare 🙂

  Det är knepigt att hålla reda på alla regler. Vi får fortfarande inte åka utanför Valenciaregionen, men det kan komma att ändras efter 9/5. Vi får väl se…

  Ha en fin start på veckan!

 25. HWIT BLOGG skriver:

  Vem älskar inte tulpaner? En stor favorit hos mig! Efter en ack så blåsig och kall vår så hälsade våren äntligen på här i helgen. ÄNTLIGEN säger jag bara…
  Nya regler och nya rekommendationer även här.
  Kram från Titti

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar också tulpaner, både ute och inne.
   Så skönt att det känns om våren kommit till dig, det behövdes.
   Coronaläget i Sverige verkar inte vara så bra, fast jag har inte hängt med det sista, måste jag tillstå.
   Kramar!

 26. FREEDOMtravel skriver:

  Intressant att läsa om reglerna! Här i Sverige uppmanas man också att handla ensam. Vi följer det ofta inte i mataffärer, för det känns så svårt att handla ensam där, men överallt annars brukar en av oss gå in och en vänta utanför, t.ex. Apoteket, Systemet, bagerier och liknande. Den konstigaste regeln i Sverige just nu är att man på caféer som inte har egen ingång (alltså caféer i shoppingcentrum eller i större butiker) bara får sitta en vid varje bord. Jag har inte riktigt förstått just den regeln. Om Peter och jag ska fika – är det inte bättre att vi sitter ihop (med gott om avstånd till andra) istället för att vi sprider ut oss? Nu har flera fik i shoppingcentrum bommat igen ingången mot centret och öppnat en nödutgång eller liknande (om sådan finns) för att komma undan den här regeln.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att ni gillar inlägget.
   Jag hörde om denna konstiga regel. Man får dela säng, men inte fika ihop. Känns väldigt konstigt. Även här är inte alla regler logiska, men de flesta har varit bra, tycker jag.

 27. skogsnuvan skriver:

  Jag har äntligen fått vaccin så om någon vecka kan man röra sig bland folk. Det är likadant på affärerna här att man bara ska handla en och en och hålla avstånd. Smittan har blivit värre här i Jämtland. Vi har inte haft så mycket förut men uppe i fjällen härjar folk och festar och trängs och drar hit smitta. Fast…..här har vi det ju rätt lugnt i vårt snöiga ställe där snön ligger kvar men vägarna är bara. Så fint med alla blommor. Här har bara någon liten tussilago kommit upp.

  • Lena i Wales skriver:

   Så skönt att du har fått sprutan.
   Av någon anledning lyckades jag kommentera hos dig förra veckan. Även om jag inte kan kommentera, tittar jag in hos dig.
   Vad tråkigt att smittan gått upp, hemskt för er. Förflyttande av för mycket folk, tror jag inte kan vara bra.
   Tussilago, vårtecken. Ni är på gång!

 28. Biggeros skriver:

  Här i Spanien ser man heller inte ofta tulpaner i hushåll eller i en matvaruaffär÷(
  Annars är det ett vårtecken och vad jag ser är det vår i Wales. Vi har tuffa restriktioner men affärer, pubar och restauranger har fått åtminstone hålla öppet undee bestämda tider. Visst har många butiker bommats igen under corona tiden så tråkig utveckling och resultat från covid 19
  Tack för Magnolia turen!!
  Ha det gott Lena ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har tänkt på detsamma ang tulpaner i Spanien.
   Full vår här, har nästan känts som sommar de senaste dagarna.
   Så tråkigt med igenbommade affärer, många har lidit mycket under denna pandemin.
   Sköt om dig!

 29. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Härliga blombilder! Får ni fortfarande inte åka utomlands? Har inte fattat det! Usch som ett fängelse då. Nordirland, glömmer inte hur hemskt det var förr…
  Nu börjar presskonf på TV om läget här i landet som varje tisd och torsd. Smittan är värre än värst och besked om Astra…Dom sa att Storbritannien har 1 miljon med långtidscovid,,,m
  Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Nej, vi får fortfarande inte åka utomlands.
   Hoppas vi får slippa uppleva dessa hemska oroligheter i Nordirland igen, inte rolig tid.
   Vi har nästan ingen smitta alls här, hoppas det håller i sig.
   Kram!

 30. iamittilivet skriver:

  Tryckfelsnisse har nog varit framme: den 26 mars ska nog vara 26 april eller tänker jag fel?
  Så härligt att det börjar öppnas upp! Måste kännas väldigt skönt, som ”början på slutet”. Hur går det med vaccineringar i Wales?

  • Lena i Wales skriver:

   Du har så rätt så, har inte sett detta. Naturligtvis ska det vara 26 april Numera är den bloggande tanten inte bara veckovill, utan också månadsvill, oj,oj,oj.
   Ja, härligt med ett öppnande, en ny värld öppnar sig.
   Det går mycket bra med vaccineringen och många har nu fått även den andra sprutan.

   • iamittilivet skriver:

    Lockdown har en förvillande effekt – ofta vet jag inte riktigt vilken veckodag det är…de är ju likadana….

   • Lena i Wales skriver:

    Ja, lockdown har oväntande effekter.
    Jag brukar hålla iordning på vilken dag det är eftersom jag har nya inlägg på bloggen varje onsdag och lördag, annars hade jag nog också varit helt dagvill.

 31. Spännande att läsa om era restriktioner och regler kring corona. Skönt att det börjar öppna upp lite och härligt med uteservering i solen. Så mysigt med våren. Tulpanen är min favoritblomma och den har vi inne i bukett ibland här hemma 🙂

 32. Vilken underbar blomprakt! Här börjar det också grönska allt mer, men det ska komma snö också nu… inte kul alls…
  Vad skönt att det öppnar upp lite mer hos er. Hos oss ska man ju också handla ensam, men många går ändå två och två eller ibland t om hela familjer, vilket jag tycker är fruktansvärt onödigt!
  Jag har också en vän som är en fantastiskt duktig konstnär 🙂
  Ha det gott!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Snö nu, nej, det var väl inte beställt?
   Så skönt att det öppnar upp, vilken skillnad för oss.
   Birgittas konst är underbar, tycker jag. Så roligt att hon blir uppskattad.
   Ha det bra!

 33. Anni skriver:

  Underbart med all magnoliablom! Tänk att när du skrev detta var det fortfarande varmt här, men sedan kom frosten, det snöblandade regnet och isande vindar som ett sant aprilväder. mina magnolior stannade upp helt och jag kan bara hoppas att knopparna inte skadats utan slår ut när det väl blir lite varmare igen.
  Har du fått mer info om artikeln med din väninna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s