SVERIGE – WALES – ANNICA NEUMULLER, svensk konstnärinna i Wales

Jag befinner mig nu hos familjen i Stockholm och njuter av att vi äntligen får vara tillsammans. Detta inlägg gäller både Sverige och Wales.

Visst finns det samband mellan Sverige och Wales. I och precis runt min lilla stad Monmouth finns fem personer födda i Sverige eller som har bott i Sverige och är svensktalande. Så visst sprider vi ut oss.

Det första reportaget är från 2015 och det senare från 2021.

Annica Neumuller, från 2015

Är svenska konstnärinna boende i Monmouth sedan 1999…

…Annica är född och uppvuxen i Stockholm och dess närhet. Hon har jobbat med diverse arbeten i Sverige och även läst socialantropologi och teaterhistoria på svenskt universitet…

…i början av 1990-talet började hon arbeta med lera samt målning på tyger. I slutet av 90-talet gick hon på Östersunds konstskola för att sedan komma tillbaka till Stockholm och därifrån vidare till Spanien för bl a språkstudier och därifrån till Yorkshire i norra England och vidare till Monmouth där hon blivit kvar…

…Annica och hunden Etta är numera välkända profiler i stan. Inte minst är lilla Etta populär bland alla och blir ofta bjuden på både en promenad och hundgodis när hon är med på café eller på puben. Dessutom är hon förälskad i mig! Vet inte varför, men hundar hon speciellt gillar är pudlar, så kanske finns det en likhet 😊 …

…i Monmouth har Annica jobbat inom vården, på pub o s v, men hela tiden målat parallellt med andra jobb…

…idag blandar hon måleri med andra jobb. Hon har haft flera utställningar, bl a i Hereford för ca ett år sedan, men också flera andra utställningar nära och fjärran…

…Annica har även haft sin konst med i reportage i den fashionabla tidningen Country Living…

…samt medverkat i boken Crossing Borders som handlar om kreativa kvinnor längs den walesisk-engelska gränsen…

…en mycket trevlig och inspirerande bok. Där visar hon efter mycket övertalande sitt ansikte. Hon tycker inte om att vara med på bild, så jag har inget foto av henne. Hon är betydligt blygsammare än jag är, hi, hi. 

Utställning av Annicas verk på ett galleri i Monmouth 2015

…vernisage på New Leaf Gallery i Monmouth och naturligtvis var jag på plats…

… tillsammans med många människor som kom till vernissaget, så det var svårt att ta foton i rätt vinkel p g a folk överallt, men några lyckades jag få dem. Jag totalförälskade mig i tavlan längst ner till höger på sista bilden, så?!?!?…

…lite ny stil slank också in och…

…och jag blev förälskad igen! Denna gång i bilden till höger…

…mingel och vin = en trevlig tillställning. Träffade många vänner och bekanta och en och en halv timma gick fort!

Utställning i Hereford, England 2015

Lycka till kära Annica, du är värd all uppmärksamhet och framgång! Jag älskar dina tavlor och du är en helt underbar människa som jag önskar att alla skulle få äran att lära känna som jag gjort!

Annica Neumuller, från 2021

Annica och jag har inte haft möjlighet att träffas på länge p g a pandemin och alla våra lockdowns har gjort det omöjligt att även träffas utomhus, men i slut av juni månad fick vi möjlighet att träffas utomhus några gånger. Vi var tillåtna att även träffas inomhus, men jag var lite löjligt försiktig.

Jag stack in huvudet till hennes ateljé och snabbtog några bilder av senaste alster. Det gick lite för fort, så bilderna blev inte de bästa, men jag visar dem ändå…

Önskar er alla härliga dagar!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser. Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till SVERIGE – WALES – ANNICA NEUMULLER, svensk konstnärinna i Wales

 1. Vilka fina saker din vän har gjort, skönt att livet börjar bli som vanligt igen.

 2. Anita skriver:

  Vilket trevligt inlägg om Annica Neumuller. Jag borde väl redan ha läst det men kommer faktiskt inte håg det så det blev ny läsning för mig. Du får besöka henne när du kommer tillbaka till Wales igen och titta lite mer ordentligt.
  Hoppas du har det bra med familjen och att ni hittar ut mellan regnskurarna. Typiskt att det skulle dra in regnoväder lagom till ditt Sverigebesök. Men från och med imorgon ska det blir bättre, i varje fall i Stockholmsområdet.
  Ha det nu fortsatt fint tillsammans med familjen Lena!

  Kram Anita

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar inlägget.
   2015 var längesedan och man har hört och sett mycket sedan dess, så det var roligt att få visa det igen.
   Jag har det toppen och ser fram emot bättre väder imorgon.
   Kram!

 3. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Hoppas ditt Sverigebesök blir trevligt, alltid kul att träffa nära som man inte sett på ett tag. Din väninnas tavlor är riktigt fina, gillar de milda färgkombinationerna.
  Ha det gott /Kram Marika

 4. Geddfish skriver:

  Vilka spännande tavlor! Roligt att känna en ”kändis” 😀 Vilka duktiga människor det finns!
  Härligt att du nu får gotta dig i stockholmsfamiljen, det är gott för själen, det.
  Trevlig onsdag, kram Gerd

 5. Ingrid skriver:

  Jag förstår att du njuter i fulla drag av att få umgås med släkt och vänner här i Sverige. Hoppas att du får ännu många fina dagar innan det är dags att återvända till Wales!
  Så duktig din väninna ser ut att vara!
  Kram, Ingrid

 6. mamma C skriver:

  Vacker tavlor din vän gör.
  Carin

 7. Eva skriver:

  Tavlorna är jättefina!

 8. skogsnuvan skriver:

  Jag gillar hennes tavlor. Dom är ljusa och positiva och det behövs i denna mörka värld. Förstår att det är svårt att leva på konst så det behövs nog att man har andra jobb också. En gång i min ungdom ville jag bli konstnär och kom till och med in på konstfack men så blev det inte tyvärr. Det blev tråkiga jobb på kontor i 40 år istället bara för att kunna försörja mig och bo kvar i Jämtland.

 9. Violen skriver:

  Tack för fint konstreportage! Roligt att det är en av dina svenska väninnor som är så skicklig!
  Önskar dig en fortsatt trevligt vistelse i Sverige med din familj! Skönt att du äntligen kunde resa hit.

 10. Blomsterbönan skriver:

  Det är svårt att veta vad djuren faller för, vi har en hund i byn som är vansinnigt förälskad i mig. Han ylar när han ser mig och börjar skutta runt som en galning. Jag kan inte påstå att jag gjort nåt speciellt med honom.

  Hoppas du har det bra med barnbarnen

 11. Anni skriver:

  Vilken skicklig konstnär, så roligt! Förstår att utställningarna var stora, så många väggar att hänga tavlor på. Det visar att hon inte är någon amatör direkt. Ja, det visar ju tidningsreportage mm också, såklart.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, hon är väldigt skicklig, men som du vet är det svårt att leva av konst och hantverk, tyvärr.
   Hade tänkt att försöka komma till din affär, men jag har så mycket tid att ta igen med familjen, son, sonhustru, barnbarn och min kusin här i Stockholm. Har missat över ett och ett halvt år med dem. Så det får bli innan jul istället.

 12. Monica skriver:

  Så fint! Vilken duktig och kreativ konstnär och så mycket intressant och fint hon gjort/gör. Jättekul att se och roligt att du visar.
  Ha det fortsatt bra här och nu klagar ingen över värmen men inte över regnet heller det är som i Stockholmstrakterna, övriga som bor i översvämmade områden har det för jobbigt.
  Och vi gör som du, är försiktiga och tänker men ändå gör vi en hel del. Andra som isolerats sig på vissa sätt kan på andra sätt ändå glömma allt. Vi är noga med umgänget, haha.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du också gillar hennes konst.
   Lite tråkigt är det med regnet för mig också, men att få vara med familjen övervinner allt och imorgon ska det bli bättre väder.
   Jag försöker vara försiktig, men ändå leva.

 13. Monica skriver:

  Och nu saknar jag Country Living, köpte alltid den och en hel del andra inredningstidningar, och tidig höst kom ju julversionerna att sitta och njuta av. Har sparat en del Country Living, hon kanske finns med i någon.

 14. Märtha skriver:

  Sån här konst behöver jag få uppleva ”in natura” i sin omgivning – ja förresten all konst. På något sätt ger inte en bild av en tavla det rätta intrycket i min långsamma hjärna. Men hunden verkar vara en att umgås med! Förstår att den är populär! Regn, blåst och annat trevligt här i skördetider….

 15. Ditte skriver:

  Vad roligt att få veta mer om din väninna och se en del av hennes konst. Skulle gärna se tavlorna på ett galleri eller liknande.
  Förstår att du njuter av tillvaron hos och med de dina i Stockholm. Håller utkik efter dig.
  Önskar dig fortsatt fina dagar här.

 16. Bara brittiskt skriver:

  Fina grejer. Undrar såklart hur hon kunde lämna Yorkshire. 😉

 17. Karin skriver:

  Fantastiskt spännande konstnärskap! Kul att få se så många fina målningar och skulpturer.

 18. Biggeros skriver:

  Så härligt inlägg av konst och fin vänskap! Ja under denna pandemi har inget varit sig likt=/
  Så skönt att du har kunnat resa till både Spanien och Sverige!! Dessutom hälsat på de dina på nära håll=)
  Jag har själv gått i kärleksrus att fått träffa mina flickor i Spanien men nu går biljetten först till Malmö, Karlskrona och därefter, Uppsala samt Stockholm.
  Trevlig helg och fortsatt semester ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s