BLOGGEN 9 ÅR, SNÖ och EN VINST

Onsdag och dags för ett blogginlägg!

Snö

Det kom inga mängder av snö över helgen här utanför Göteborg, men lite vitt blev det i alla fall så marken, så det lyste upp lite. Redan på söndagen hade den mesta snön smält bort, men på måndagen kom mer, men inte så mycket…

…i lördags blev det en promenad till en av våra närbelägna sjöar.

En kontrast, lite snö på marken och någon som fått för sig att det var en bra idé att ge sig ut på någon slags surfbräda…

…himlen var klarblå, så vackert.

Detta saknar jag i UK, aldrig riktigt blå himmel, alltid en slags slöja av dis över ön.

En vinst

Inom bloggvärlden förekommer det då och då lite tävlingar med kul vinster.

För några veckor sedan blev jag lycklig vinnare av dessa fina blad om liljor, information och lite kul skrivit om dessa fascinerande blommor. Så förra veckan damp det ner ett kuvert från Finland. Tack Ordodlaren!

Bloggen 9 år

25 februari 2013 gjorde jag mitt första inlägg, så på fredag fyller bloggen 9 år. Så då får det firas lite extra!

”Wales är ett litet land i den syd-västra delen av Storbritannien. Här bor ca 3,2 miljoner människor och ungefär lika många får!!!

Landskapet är grönt och rullande. Vackra bilder härifrån kommer att läggas in då och då.”

Så började det!

Innan jag började blogga hade jag knappt varit inne på en blogg tidigare och visste egentligen inte riktigt vad det vad.

Min anledning var att många av mina vänner frågade mig om hur saker och ting fungerade här och jag svarade i mail, skrev och skrev, många gånger samma sak och skickade bilder. Jag var inte trött på frågorna, men på att svara igen och igen. Så då fick jag den smarta idén att samla alla svaren på ett ställe och när frågorna kom kunde jag hänvisa till ett ställe där de kunde hitta informationen.

Jag hade hört talas om bloggar och tyckte det nog var ett bra forum. Eftersom jag tekniskt är totalt korkad hjälpte mig min yngste son att sätta upp bloggen. Han lärde mig också grunderna till hur jag skulle använda den. Sedan dess har det hänt mycket! Från början kunde jag bara få in en bild per inlägg (och det tog lång tid till jag fattade hur man fick in fler ha, ha!) och förstod inte heller vikten av bilder, utan koncentrerade mig på text. Jag visst inte heller hur man skrev kommentarer och än mindre hur man svarade på dem.

Så här efter 9 år har tankarna ändrats och bloggen fått en ny struktur och handlar även om Spanien och Sverige.

Det jag inte riktigt fattade när jag började, var alla dessa fantastiska kontakter man får genom bloggandet, så många trevliga människor man möter, både i verkligheten och över nätet. En ny värld har öppnat sig för mig genom detta. Att man dessutom lär sig så mycket genom andra bloggar och även i samband med efterforskningar för den egna bloggen, är en stor bonus.

Tack till alla er trevliga människor som följer mig och tack för alla trevliga kommentarer! Jag tänker hålla på ett tag till, så nya inlägg kommer som vanligt varje onsdag och lördag.

Några bilder från Wales från startåret 2013:

Ha det fint och sköt om er!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

56 kommentarer till BLOGGEN 9 ÅR, SNÖ och EN VINST

 1. Märtha skriver:

  Hälsningar från betydligt mera snö! Det kom cirka 25 centimeter till måndag 21 februari. Tack för att jag fick veta vilken ”skrift” du fått! Den var jobbig att reda ut, kände mig på sju famnars vatten… Och ett stort GRATTIS till bloggjubiléet! Man lär sig en hel del, både genom att läsa andras bloggar och skriva själv! Wales har blivit en ”levande trakt” för mig, förr hade jag t.o.m svårt att placera Wales rätt på kartan. Tack för trevlig information i lättlästa former! God framtid!!

  • Lena i Wales skriver:

   25 cm mer, oj, oj!
   Bara några cm här, men vackert och sol idag.
   Ja, det var liljorna, kul läsning.
   Så roligt att ha kommit in i Blogglandia och så mycket man lär sig.
   Ha det bra!

 2. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Grattis till bloggjubiléet. Tiden går fort, började blogga 2009 med min pysselblogg och 2011 med trädgårdsbloggen. Kan bara hålla med dig att det är en trevlig värld, med nya bekantskaper och mycken kunskap som delas mellan deltagarna.
  Bilden på lapptäcket är helt underbart, vilka vackra färger .
  Härliga bilder från ett vackert Wales
  Ha det gott /Marika

 3. Geddfish skriver:

  Grattis till bloggjubiléet 😀
  Så kul att läsa och se hur allting började. Så mycket som du handarbetade, ljuvliga saker!
  Ja, din blogg förde mig och min väninna på en resa till Wales med dig som reseledare. Så härligt och roligt att känna igen bilderna.
  Jag började blogga i mars 2006 men har inte kvar mitt första inlägg på Expressenbloggen, de la ju ner all blogg.
  Blogglandia är fantastiskt på alla de vis.
  Ha det fint, kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Handarbete håller mig vaken framför TVn 😊.
   Det var så trevligt att ha er med och trevligt med vår kontakt efter också. Utan Blogglandia hade vi inte träffats.
   Onsdagskram!

 4. walkaboutsweden skriver:

  Instämmer – att blogga är ett mycket bra sätt att få kontakt med andra på.
  Man har möjlighet att ge tips på både ”det ena och det andra” och att få det av andra. Uppskattas!
  På bloggen är det man själv som bestämmer över hur mycket energi man vill lägga in i den.
  Har man någon typ av funktionsnedsättning, sjukdom, begränsad ork m.m. så ”vistas” man där så mycket som man själv vill och klarar av.
  En liten distraktion i vardagen – om man har tid.
  För mig/oss som inte reser så får man se så mycket vackert och läsa mycket intressant, om man har en duktig blogguide. 🙂

  Tack Lena! ♥

  • Lena i Wales skriver:

   Ett fantastiskt sätt att lära sig på och knyta trevliga kontakter.
   Jag försöker att intala mig att min blogg är min och där skriver det jag vill. Roligt när andra tycker att bloggen är trevlig. Förgyller livet.
   Tack för din fina kommentar!

 5. Znogge skriver:

  Grattis till dina 9 år med bloggen! Visst är det ett trevligt och bra forum, lärorikt dessutom har jag insett. Dessutom lär man känna många trevliga människor. Jag började 2006 om jag inte minns fel så det har blivit några år…

  Önskar en finfin onsdag!

 6. Preciosa skriver:

  ¡Felicidades! Ja vem kunde ana att man skulle skriva blogg. För mig blev det en slump. Som du svarade jag på många frågor på Spanienforum och så kläckte en medlem nåt om att jag borde skriva blogg. Antagligen för jag skrev för mycket hahaha…2011 var det.
  Ja det är kul att få många kontakter, en del hänger med fortfarande fast jag nu skriver så sällan…Tar minst 2 veckor…När man inte reser ner så vad ska man skriva om känns det som.
  Ja eftersom jag har en Spanienblogg som ligger på Spaniensidorna med forumet som bas.
  Åldern tar också ut sin rätt fast jag inte förstår det…pandemin har gjort sitt till. Arg på den som stulit en del energi och glädje.
  Kram P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Tack!
   Roligt att du började ungefär av samma anledning som jag gjorde.
   Min blogg har förändrats under tiden som gått och så har din, men jag tycker om när du skriver om ditt liv nu och när det blir bättre väder kanske vi kan få en liten smak på din hemort också. Ibland kan man bli hemmablind, men finns säkert mycket runt dig som kan intressera oss som inte är i närheten.
   Håller med dig ang pandemin, men inget att göra, tyvärr.
   Kramar!

 7. skåningen skriver:

  Ingen snö här !
  Ja många av oss gamla har minnen av utedass!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. Ingrid skriver:

  Grattis till att ha hängt med i 9 år. Här har det också kommit snö, men molnen lättar faktiskt lite och det ser ut att kunna bli lite sol i eftermiddag, så man får hoppas att det töar bort igen.
  Ha en skön fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 9. mamma C skriver:

  Grattis till dina 9 år som bloggare.
  Jag började 2008 och ångrar inte en sekund att jag gjorde det. Jag har ju min blogg lite som en dagbok.
  Ha en bra onsdag.
  Carin

 10. GRATTIS! Visst är det ett helt nytt liv som öppnades när man började blogga. Jag vet faktiskt inte hur jag hade grejat att inte ha nån blogg att ”prata” av mig i – och få en massa kontakter – nu när man bor på landet. Man är ju så pass gammal att man inte heller skaffar sig hundratals av nya vänner när man flyttat och sen kom pandemin ovanpå det.
  Jag kommer inte ens ihåg när jag började blogga, men det var länge sedan. Ska försöka kolla upp det, men jag började med en ren trädgårdsblogg först och mig veterligen så finns den inte kvar.
  KRAM & TACK FÖR ALLA TREVLIGA INLÄGG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det en hel ny värld som öppnar sig i o m bloggandet, en fantastisk värld.
   På Word Press kan man se tillbaka på olika år, så det är så jag vet.
   Kram och tack för all support!

 11. torrebloggen skriver:

  Grattis till bloggjubiléet! Har följt dig i många år, gillar dina härliga inlägg från Wales och Spanien. Tänk så många underbara människor man har träffat sen man började blogga för 8 år sen.
  Kram!

 12. farfar hebbe skriver:

  Grattis till de 9:o bloggåren,,jag började 2008 då på Metrobloggen,som efter några år lade ner bloggportalen,testade några olika sedan,men fastnade för Word Press plattform…
  Ja slutet på dagens dansbandslåt har några takter som låter mycket ”Gärdebylåten”..Haé Kram.

 13. Ditte skriver:

  Grattis till vinsten! Roligt! Och väldigt roligt att läsa om hur och när du började blogga. Roligt med alla vänner och kontakter man fått under åren.
  Jag började blogga i september 2007 när vi bott i Peking i 6 månader. Mest för att skriva dagbok och att vänner hemma kunde läsa hur livet var och vad vi upplevde. Då var det på Blogg.se som fungerade bra och inte hade reklam. Idag är ju de, plus många bloggar/bloggplattformar fyllda med reklam. Känns jobbigt för jag tycker reklamen stör ganska mycket och stundtals är ”oaptitlig”.
  Önskar dig fortsatt fina dagar,

 14. Lycka till med din vinst från Finland! 🇫🇮
  Vi har milt väder på västkusten, sönerna har vindsurfat på juldagen 🏄🏼‍♀️

 15. Marit skriver:

  Gratulerer med 9 års dagen til din blogg! Så flott gevinst du vant. Den liljen så veldig fin ut, og den skal du kanskje plante i Wales?
  Ha det godt!

 16. Anita skriver:

  Egentligen tänkte jag vänta tills imorgon med att kommentera då bloggfödelsedagen infaller men jag utbrister i ett stort Grattis redan idag 🙂 Tänk att det blivit 9 år. Minns det som igår när du kontaktade mig första gången och sedan har vi följt varandra. Det är så härligt att det där med att blogga levt upp igen. Ett tag pratades det om bloggdöden men inte längre. Och även om jag själv inte bloggar så ofta längre så fortsätter jag att följa andras bloggar. Tycker det är mycket roligare än att skriva egna inlägg. Men ett och annat kommer det nog att bli i framtiden också.
  Och grattis till vinsten! Förra året var jag lycklig vinnare.

  Kram och fin torsdag till dig Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för grattiset. Vet att jag tänker på dig imorgon när jag skålar för bloggen. Du och din kunskap och stöd betyder mycket för mig.
   Vi har följt varandra länge och det är så roligt att ha dig med.
   Jag har inte riktigt hängt med i upp- och nedgångarna för bloggandet. Roligt om det kommer att fortsätta och hoppas verkligen du fortsätter, även om inläggen inte kommer så ofta, är det roligt när de kommer.
   En fin liten vinst och jag blev glad.
   Kramar!

 17. Tack för rundturen och stort grattis till 10-årsjubileet. Tänk så mycket jag lärt mig om Wales tack vare att du började blogga – jag gillar dina inlägg.
  Allt gott!

 18. Violen skriver:

  Grattis till de 9 åren ! Du är en fantastiskt god ambassadör för Wales och har spritt mycket kunskap om Wales till oss bloggare. Tack vare dina inlägg har jag åkt runt där och sett mig omkring. Charmigt, lite udda och väldigt intressant.
  Ha det gott! Här regnar det denna sorgliga dag.

 19. motionochfritid skriver:

  Grattis till bloggåren! En riktig ssgobild av dig där du sitter och handarbetar. Vädret växlar snabbt här också i går -20 och i dag regnar det.
  Ha det bra!

 20. iamittilivet skriver:

  Grattis på 9-års dagen! Var bara tvungen att kolla mitt första inlägg: 9 sept 2013. Vi har båda två 10-års jubileum nästa år! 😉

 21. Thalassa skriver:

  Även jag vill gratulera jubilaren. Grattis nioåringen! Jag har inte hängt med så länge, varken som bloggare eller som bloggläsare, men – oj – så mycket intressant och vackert jag har hunnit se hos dig! Jag läser alla inlägg med intresse även om jag kanske inte kommenterar varje. Ha det så bra!

 22. Elisabet skriver:

  Grattis till 9 år! Dina inlägg gläder mig och ger mig kunskap om allt möjligt. Min blogg har varit igång i drygt 10 år. Tänkte att jag skulle sluta efter 1.000 inlägg, men jag fortsätter ett tag till, så länge jag tycker att det är kul och så länge jag tycker att jag har något att berätta.

 23. Ama de casa skriver:

  Stort GRATTIS både till vinsten men framförallt till bloggen 😀
  Ha det gott!

 24. skogsnuvan skriver:

  Det där var inte mycket snö annat är det här kan du tro. Tack för att du finns med dina fantastiska bilder. De där klippta taken som kommer upp lite då och då. Är det halm eller vad är dom gjorda av. Så fint med dom böljande taken. Gillar.

 25. Karin skriver:

  Grattis på bloggfödelsedagen!
  Nu fick jag ju anledning att gå tillbaka och kolla när jag började och ser man på: den 6 januari 2011 lade jag ut det första inlägget. Visst är det en trevlig form att samla tankarna och kommunicera. Dessutom blir det ju genom åren ett slags tidsdokument och lite av en dagbok, i alla fall för mig som är dålig på att föra dagbok på något annat sätt. Plus förstås – stort plus! – att man lär känna trevliga människor lite här och där och spännande trakter som dina i Wales och Spanien!

 26. åsa skriver:

  Grattis bloggen på 9års dagen 🥳
  Finns inte blå himmel och sol i Wales? Har Ni alltid liksom ett filter som täcker och skymmer?
  Liljor är fina 😍

 27. Blomsterbönan skriver:

  Verkar som att mitt grattis försvann. Kommer ett nytt här…

  GRATTIS!!

 28. FREEDOMtravel skriver:

  Stort GRATTIS till bloggens 9 år! Håller med om att något av det mest fantastiska med bloggandet är alla fina kontakter man får!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s