FORTSATT GLAD PÅSK đŸ°đŸ”đŸ“đŸ„đŸ„šđŸ„‚đŸŒč

Lördag och pÄskafton!

Idag blir det ett kort inlÀgg, sÄ mycket annat att göra.

Tog kvasten i besittning och drog ivĂ€g till BlĂ„kulla i Ă„r igen. Stort firande, mer sĂ€jer jag inte, men roligt var det i alla fall och vissa av er fick jag ocksĂ„ Ă€ran att trĂ€ffa…

…en gammal tevagn med lite pĂ„skpynt och under tevagnen…

…finns lite pĂ„skgodis.

Kanske kommer det nĂ„gra smĂ„ pĂ„skkĂ€rringar pĂ„ besök idag, bĂ€st att vara beredd. Eller gör barnen i Sverige inte detta lĂ€ngre, kommer med ett kort och fĂ„r lite godis eller en peng? De kanske inte vet vad en peng Ă€r och vill att man swishar istĂ€llet😊.

I min barndom ritade vi kort i veckor innan och klÀdde ut oss till pÄskkÀrringar och vandrade runt i hela samhÀllet. JÀtteroligt tyckte jag dÄ. Mina barn gjorde detsamma i början av 90-talet.

Besök av familjen pÄ lÄngfredag

NÀr jag var liten fick jag inte gÄ ut och leka pÄ lÄngfredagen, inne fick jag leka sjÀlv, sÄ lÀnge ingen utanför familjen sÄg det. Vilket hyckleri, men sÄ var det nog för mÄnga. PÄ radion spelades sorglig musik och pÄ TVs enda kanal visades sorgliga program. I dessa fall Àr det skönt att tiderna har Àndrats.

Familjen frÄn Mölnlycke kom pÄ besök igÄr. Alltid roligt nÀr barnbarnen kommer. Ja, roligt nÀr sonen och sonhustrun kommer ocksÄ förstÄs, men de Àr numera vana att alltid komma i andra hand.

Vi Ät en god pÄsklunch med Àgg, sill, lax och lite annat gott.

Jag gjorde iordning en liten lek till barnbarnen. De fick en liten lapp med en ledtrÄd, t ex ett litet rött hus (friggeboden) och dÀrinne fick de nÄgra frÄgor och i en kopparkittel lÄg ett litet godis. Var kan man gunga? I min gungstol och dÀr fick de frÄgor om familjefoton. Inte godis pÄ varje station, men nÄgra. Vidare till nÀsta ledtrÄd. De tyckte det var en roligt lek.

PĂ„sk i UK

Inte sÄ mycket som hÀnder mer Àn flera pubbesök Àn vanligt. Kanske ett chokladÀgg, inte pappÀgg med choklad i som i Sverige.

PĂ„sk i Spanien

PÄsk i Spanien Àr stort med processioner, mÀssor och stora familjefiranden.

Fortsatt trevligt pÄskfirande!

Annons
Detta inlÀgg publicerades i Uncategorized. BokmÀrk permalÀnken.

38 kommentarer till FORTSATT GLAD PÅSK đŸ°đŸ”đŸ“đŸ„đŸ„šđŸ„‚đŸŒč

 1. Trevligt inlĂ€gg. FĂ€rre barn pĂ„ pĂ„sken och Halloween, fast vi bor i villa, kanske annorlunda nĂ„n annanstans… Vi gömde godisĂ€gg i trĂ€dgĂ„rden fortfarande i trĂ€dgĂ„rden nĂ€r barnen var i tonĂ„ren, nu har barnbarnen fĂ„tt pĂ„skĂ€gg med nyttig ”godis”, liten leksak… Vissa Ă„r fyller jag Ă„r pĂ„ pĂ„sken… svĂ€rdotter Ă€r höggravid, lite försenad, i morgon ska hon till sjukhus, jag och svĂ€rdotterns mor ska passa blivande storasyster… jag har nattpass 🙂 nytt barnbarn som födelsedagspresent, vĂ„rt 6:e! Trevlig pĂ„sk!

 2. MĂ€rtha skriver:

  Intressant lek du gjort för barnbarnen, det skulle ha varit roligt att delta! HĂ€r Ă€ts ocksĂ„ chokladĂ€gg i olika former, sĂ€llan har jag smakat. För mig betyder pĂ„sken oftast fina konserter – Mozarts requiem sjöngs igĂ„r i en fullsatt kyrka, de ansvariga bad publiken tvĂ„ gĂ„nger att sitta tĂ€tare i bĂ€nkarna. Alla med munskydd. Kyrkan rymmer 800 personer. Verkligen hög klass pĂ„ konserten, Bernt med i kören, dirigenten Ă€r helt fenomenal, ung, blir vĂ€l 33 i Ă„r. Han har dirigerat manskören Bernt sjunger i i fyra Ă„r nu, men ”försvinner” troligen till vĂ„r nationalopera nu. Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Leken kan göras för vuxna ocksÄ.
   HÀrligt firande. Bra att ni fortfarande hÄller pÄ vissa restriktioner med munskydd. I Sverige har ingen det och har knappast haft heller.
   Ha det bra!

 3. Eva skriver:

  Tack för sĂ€llskapet i BlĂ„kulla!😄 Trevligt pĂ„skinlĂ€gg. Minns ocksĂ„ de dĂ€r trista lĂ„ngfredagarna frĂ„n barndomen. SĂ„ fint du arrangerat för smĂ„pĂ„skkĂ€rringarna.

 4. Anita skriver:

  Det lĂ€t som en mycket trevlig dag och jag förstĂ„r om barnen tyckte det var roligt. Just det dĂ€r med att med hjĂ€lp av kluriga ledtrĂ„dar leta sig fram till godiset 🙂 HĂ€r behövde jag inte leta efter godiset 🙂
  Det var roligt att ses i BlĂ„kulla 😉

  Kramar till dig och fin fortsÀttning pÄ pÄsken!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var en fin dag, sÄ roligt att fÄ vara med familjen.
   Mitt godis var inte heller sĂ„ svĂ„rt att hitta😊.
   Ja, sÄ kul att se dig dÀr!
   PĂ„skdagskramar!

 5. Ja, jag kunde tĂ€nka mig att vara ett av dina barnbarn med tanke pĂ„ hur roligt du gjorde för dem. 🙂
  Önskar en fortsatt glad pĂ„sk till dig o de dina!
  Kram
  pst. var nog till BlÄkulla men sÄg dig inte, synd nog

  • Lena i Wales skriver:

   Vi var alla nöjda denna fina lÄngfredag.
   Jag sÄ inte dig heller dÀr. Det var ju sÄ mÄnga kÀrringar att det var svÄrt att urskilja alla i mÀngden.
   Ha det bra!

 6. Ingrid skriver:

  Tur att du kom hem i tid för pÄskafton i alla fall. Det Àr ju en vÄdligt fÀrd har jag förstÄtt, men mina smÄ pÄskkÀrringar har ocksÄ hittat hem.
  Första gÄngen vi var pÄ Sicilien (1979) var det pÄsk och vi tittade storögt pÄ processioner och annat spektakulÀrt som försiggick i Gaggi och insÄg att i Italien firas pÄsken pÄ ett helt annat sÀtt Àn i Sverige.
  Kul lek du fixade pÄ barnbarnen.
  Ha en fin fortsÀttning pÄ helgen!
  Kram, Ingrid

 7. Blomsterbönan skriver:

  Jag kom inte ivÀg till BlÄkulla i Är, haveri pÄ kvasten. Sen upplopp i trakten sÄ katten och jag stannade hemma.

  Jag har gömt pÄskÀgg till sambon (52 Är) och sonen (19 Är) som de ska fÄ leta rÀtt pÄ ikvÀll efter pÄsklunch hos svÀgerskan. Jag tror de skulle bli mycket snopna och besvikna om jag inte gömt nÄgra Àgg. Vi har vissa traditioner vi hÄller hÄrt i:)

  Glad pÄsk!

 8. motionochfritid skriver:

  Helt annorlunda nu Àn dÄ vi var barn, allt förÀndras. Roligt med pÄhittad lek.

 9. Geddfish skriver:

  Jag lĂ€ste hĂ€r hos dig i morse, sen blev kommentaren fördröjd tills nu 😉 Ditt barndomsfirande kĂ€nner jag mycket vĂ€l igen. Det var först nĂ€r vi flyttat till Mellerud och Dalsland, som det skulle mĂ„las och kastas pĂ„skbrev med godis i.
  SÄ fint du har pyntat! Soliga dagar nu helt plötsligt, trevligt.
  Glad pÄskkram!

 10. Titti skriver:

  NĂ€e hĂ€r har inga smĂ„ pĂ„skgummor dykt upp, tror inte det bor sĂ„ mĂ„nga barn i byn 🙂 VĂ€dret Ă€r fantastiskt och turisterna har redan invaderat ön för att öppna upp sina sommarstugor…
  KRAM & GLAD PÅSK!
  Titti

  • Lena i Wales skriver:

   Det kom inga pÄskkÀrringar hit igÄr heller.
   Fantastiskt vÀder hÀr pÄ VÀstkusten ocksÄ. Ser fram emot ytterligare en fin dag.
   PĂ„skkramar!

 11. Ditte skriver:

  Vad gÀller barndomens pÄsk kan jag kÀnna igen det lite grann. Men vi var inte direkt kyrkliga utan spelade spel och hade ganska trevligt. Att gÄ ut ocj leka var dock ganska ovanligt. Men mina kloka förÀldrar ordnade sÄ att vi frÄn det jag var 11 Är Äkte till HögfjÀllshotellet i Storlien över pÄsk. Och se skidor kunde man Äka Àven en lÄngfredag. En fin tradition som höll i sig i mÄnga Är.
  SÄ fint du ordnat för barnbarnen och förstÄr att de tyckte leken var rolig.
  I Spanien kommer inga pÄskkÀrringar men jag saknar dem inte heller. Men hade det varit barnbarnen vore de varmt vÀlkomna.
  Önskar dig en fortsatt fin pĂ„sk.

  • Lena i Wales skriver:

   Bra idé att dra ivÀg och tur att man fick Äka skidor i alla fall.
   Vi hade en fin lÄngfredag tillsammans, sÄ glad att fÄ vara nÀra nÀra och kÀra.
   Ha det skön i Spanien!

 12. Mamma C skriver:

  En mysig pÄsk hos dig.
  Ha en fortsatt sÄdan.
  Carin

 13. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Minns mina barndoms pÄskferier hos farmor. PÄskharen kom alltid pÄ besök under natten till pÄskafton och hade lÀmnat chokladÀgg och godis till mig och mina syskon. Vi lyckades aldrig se honom. Har inte sett smÄ pÄskgummor pÄ lÀnge, men vi har godis i beredskap ifall de skulle titta in. Dina lekar med barnbarnen Àr sÀkert uppskattade. Vi letar Àgg fortfarande trots att vÄra barn Àr vuxna.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   SĂ„g ni aldrig haren, vilken otur för er😉.
   Det kom ingen pÄskkÀrring hit igÄr heller.
   Det var roligt med lite lekar, bÄde för vuxna och barn.
   Ha det bra!

 14. Znogge skriver:

  Vilken trevlig lek du ordnade till barnbarnen sĂ„ jag förstĂ„r att det var uppskattat. LedtrĂ„dar och spĂ€nnande saker tilltalar barn 😀
  Det Àr ju för vÀl att lÄngfredagarna Àr lite mer lÀttsamma historier numera för nÀr man var liten var det ingen rolig dag.

  Ha en fin pÄskdag!

  • Lena i Wales skriver:

   Lite kul fÄr man hitta pÄ ibland, bÄde roligt att förberedda och utföra.
   En hemsk dag förr, tur att vissa saker Àndras.
   Det har varit en fin pÄskdag och hoppas pÄ en trevlig annandag till dig!

 15. Ă„sa skriver:

  NĂ„gra pĂ„skkĂ€ringar (barn) har jag inte sett till
 tror pandemin tog död pĂ„ mycket sĂ„nt, folk blev försiktigare.
  VÀdret kan vi absolut icke klaga pÄ.

 16. SÄ du tog en tur till BlÄkulla du pÄ kvasten. SjÀlv ska jag lÀsa och se pÄ bilder frÄn Göteborg.

 17. Anette skriver:

  Den dÀr typen av lekar brukar vara populÀra, barne fÄr röra lite pÄ sig, klura pÄ gÄtor eller frÄgor och sÄ hitta skatten eller som nu till pÄsk godiset.
  Mysigt att spendera helgen med familjen.

 18. Vi hade faktiskt nÄgra pÄskkÀrringar pÄ besök, allt som allt 5 stycken smÄ hÀxor med skÀra kinder, frÀknar och sjaletter. Annars tycks Halloween dra fler godissugna hos oss. Litet Àldre barn gÄr dÄ ocks tror jag.
  Vad fint du hade fixat till barnbarnen.
  HA en fin vecka!
  //Lena

 19. Anni skriver:

  Missade dig pĂ„ BlĂ„kulla, tĂ€nk att vi inte sĂ„gs dĂ€r! Kul variant pĂ„ pĂ„sklek du gjorde för barnen, den kanske jag ska knycka nĂ„gon idĂ© frĂ„n till mina vuxna söner som fortfarande letar pĂ„skĂ€gg 🙂

  Nu blir det inte fler kommentarer Àven om jag lÀst i stort sett allt du skrivit. Beundrar din förmÄga att stÀndigt leverera intressanta inlÀgg! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s