SPANIEN – MÁLAGA 8, PARADOR GIBRALFARO

Då var det lördag igen och bloggdags! Idag från Spanien, där jag INTE alls är, utan någon helt annanstans. Tyckte bara att det var dags för ett inlägg från Spanien igen.

Detta är ett tidsinställt inlägg p g a att jag är på resande fot..

Málaga 8, Parador Gibralfaro

Ett Parador är i Spanien ett lyxigt hotell, ofta i en gammal kulturbyggnad som t ex ett gammalt slott, ett kloster eller en gammal fästning.

Paradores de Turismo de Espana är en hotellkedja grundad av kung Alfonso XIII med avsikt att marknadsföra Spanien som turistland. Den första Paradoren öppnades 1928. Företaget är ett statligt ägt bolag. Inte att förväxla med det spanska rödvinet Parador som Systembolaget saluförde på 60 och 70-talen. Vilket rävgift! Men billigt! Många av läsarna minns kanske detta eller inte minns följderna av konsumtionen…

…detta parador är byggt 1948 som ett hotell på berget Gibralfaro i Málaga centrum. Så detta var utsikten från restaurangen en trappa upp och när vi satt och åt…

…en tapastallrik med sardiner, ansjovis, gazpacho, serranoskinka och fiskcrocketter. Allt var så gott…

…till förrätt blev det också berenjenas con miel, friterad aubergine med honung, inte dumt det heller…

…till huvudrätt valde en av oss fisksoppa. Denna serverades på en lite annorlunda sätt. När tallriken kom in var det bara fiskbitar i den och sedan hällde man på soppan från en kanna…

…och den andra valde bläckfisk med pasta kokt i bläckfiskens bläck, därav färgen. Till detta serverades en enormt god kall sås med saffran. Jättegott, men en enorm portion, bara hälften av portionen visas på bild, resten är kvar i grytan den serverades från. Hälften vore nog…

…något skulle ju också drickas och det blev cava, spanskt bubblig vin och vatten.

På glaset ser ni Paradorsymbolen…

…vi satt ute och åt, men det var alltför varmt i solen så vi var tvungna att hitta lite skugga bakom pelarna…

…entrén till hotellet, baren och restaurangen är vackert inredd och vänder man på sig…

…har man utsikten över Málagas hamn…

…utanför baren fanns också detta barområde…

…med utsikt österut…

…denna mobila konstruktion för blomkrukor gillade jag. Den har hjul och kan förflyttas till dit man vill ha den, smart.

Allt detta kändes lyxigt, god mat och dryck i en fantastisk miljö. Vad gick då kalaste på, två förrätter, två varmrätter, två glas bubbligt och vatten? Ca 300 SEK, då var de 30% avräknat för att vi bokade några timmar innan, denna reduktion inkluderade både mat och dryck. Lite annan prissättning än i Sverige.

Trevlig veckoslut!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till SPANIEN – MÁLAGA 8, PARADOR GIBRALFARO

  1. Det var väl bra sätt att servera fisksoppa, fisk ska inte kokas länge

  2. Hjul på blomkrukorna verkar smidigt – de blir ju allltid så in i vassen tunga. Fisksoppan ser delikat ut, men det där med bläckfisk är inget för mig 🙂
    Tack för att jag fick följa med på en sväng till Malaga 😉
    Ha en underbar helg!
    Christina

  3. Märtha skriver:

    Du är allt hemlighetsfull med din vistelseort! Men du avslöjar troligen nån gång senare. Måste lägga det där med parador på minnet, verkar vara intressant för både ögon, hjärna och mun och mage… Å andra sidan tänker jag försöka upptäcka lite jag inte sett förut i Finland under den kommande månaden. Men först måste jag upptäcka alla växter här hemma, putsa dem – vår-sommarexplosionen är på gång! +13,5 klockan 9.30. Ha det gott och njut!

  4. Vilket härligt ställe! Och ni var tydligen väldans nöjda med maten, både smaken och priset på den!! Det tillhör ju inte det vanliga precis här i Sverige…..
    Som ovan är man ju extremt nyfiken och undrar vad det är du är på gång med!?
    KRAM/Susie

  5. Ingrid skriver:

    Maten ni fick ser verkligen läcker ut och sättet att servera fisksoppa har jag sett förut i Sveriges Mästerkock. Parador, den röda varianten, drack vi ofta förr, men det är väldigt länge sedan. Man kanske skulle prova det igen någon gång.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

  6. Preciosa skriver:

    Hej Lena!
    Parador ja, fantastiska byggnader som man undrar hur Spanien har råda tta ha kvar som hotell…
    Måste vara dyrt, ofta är dom tomma, i bland full. Bott på ett i Segovia…tror jag det var.
    Där blrv jag av med min dator upptäckte jag när jag kommit hem…Jaja inget såg något på övervakningskamerorna sa dom. Bara städpersonal. Väskan var packad och vi vara och åt frukost innan färden gick vidare. Så kan det gå…
    Spännande var du är nu då….
    Kram P ♥♥

  7. Znogge skriver:

    Så serveras soppa ofta numera även i Sverige. Ett bra sätt tycker jag.
    Hoppas att du har det bra på resande fot var du än är.

    God lördag!

  8. Tack Lena! Igenkänningsfaktorn är stor. Dit var vi i februari 2018. Så fint och så mycket att uppleva. Hoppas du har det bra var än du är!
    Tack för Spanien!

  9. Oj, med det priset hade jag unnat mig en tur dit regelbundet om jag bodde nära. God mat, dryck, fin miljö och utsikt. Utan tvekan värt tre hundralappar.

  10. Mamma C skriver:

    Mycket gott som serverades på tallrikarna där.
    Carin

  11. Geddfish skriver:

    SÅ jättegod och läcker mat 😀 Ljuvligt med fin dryck därtill!
    Ha det gott vart än du är och reser!
    Vi hörs, kram!

  12. Anette skriver:

    Jag har förstått från andra som bloggar om Spanien att dessa paradorer är något alldeles extra.
    God mat och fin boende, klart du har det bra.

  13. skogsnuvan skriver:

    Det vattnas i munnen när jag ser all god mat. Jag ska göra nässelsoppa idag om jag kommer ut för stormen. Brännässla är nästan det enda som kommit upp. Här i kallhålet Fisksjön är det bara gult fjorlårsgräs och inga träd har knoppats men svalorna kom i förrgår. Alla mina vänner har åkt utomlands men jag som fattigpensionär får laga bil och köpa nytt batteri för mina pengar. Som vanligt blir det så. Njuter av dina bilder av värme och blommor. Kram.

  14. Violen skriver:

    Jag har aldrig besökt en parador men är säker på att det skulle vara något alldeles extra. Får väl sätta upp det på önskelistan.
    Men var är du? Jag trodde ju på Spanien men det är ju fe Var du än är. ha det gott och var rädd om dig!

  15. iamittilivet skriver:

    Någon av mina vänner var på en taverna där fisksoppa serverades tvärtom, dvs fisken kom vid sidan om. Det där med sepia (bläck)…nja, man äter ju med ögonen också sägs det och även om jag älskar mat så svart mat…en gång fick räcka!

  16. Jag blev hungrig i sen kväll då jag såg detta 🙂
    Ofta ser jag ju dina bilder via Facebook.

  17. Marika skriver:

    Hej Lena!
    Ser lockande ut med både vyer och härlig mat.
    Ha det så bra /Marika

  18. Anni skriver:

    Men jisses så flott! Och så gott allt såg ut! Undrar just vad det kostar att bo där? Kanske att man skulle lyxa till det någon gång om det inte är alltför dyrt … Malaga vill jag gärna återkomma till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s