Om Lena

Nya inlägg varje ONSDAG och LÖRDAG!

Jag heter Lena Dyche och är 65 år, svenska, boende i Monmouth, Wales.

När jag så sakterliga och trevande började med min blogg i februari 2013 var läsarna bara mina vänner och bekanta. Nu har bloggen spridits och jag har fått lite frågor om skrivaren.

Varför flyttar man utomlands och varför Wales för mig? Det brukar finnas en av två anledningar: jobb eller kärlek. För mig var det det sistnämnda. Min man är engelsman (ej walesare) och hade redan ett hus här när vi träffades. Så efter att levt i Sverige i flera år tyckte vi att det på ”ålderns vår” var dags att flytta hit. Jag har varit här i Wales under drygt 25 år, men fast bosatt drygt 10 år.
Jag har jobbat som lärare, guide och reseledare. Varit på resande fot genom största delen av Europa, mestadels i buss. Fortfaranade håller jag på med mitt reselederi, men numera mest koncentrerad på UK, Ireland och Spanien.
Besöker Sverige då och då för att se till familjen och vännerna.
Anledningen till bloggens uppkomst var att man många gånger får frågor om hur livet är här, hur det ser ut m m, och då tycket jag det var enklare att helt enkelt skriva ner det. När någon nu frågar något refererar jag till min blogg eller ser frågan som ett nytt uppslag. Ni läsare som bor i UK kan göra samma till era svensk släktingar och vänner. Låt dem följa min blogg och de får svar på många frågor.
Jag vill också försöka ge information om UK och framförallt Wales, som är okänt för många skandinaver. Med förhoppning att de en dag vill komma och se vårt vackra land.
Vill ni veta mer får ni fråga!!!!

3 kommentarer till Om Lena

  1. Linda skriver:

    Du får gärna mejla mig direkt och ta bort inlägget här när du läst – förstod inte att det skulle synas för alla 😉

  2. Birgitta Brüning skriver:

    Hej Lena!
    Såg dig på morgon-tv idag. Vad kul att höra din röst! Hoppas du har det bra. Sitter på landet och kollar matchen. Vi
    åker till Spanien i september med Ringarum. Lloret de Mar är målet. Läser spanska och har en jättetrevlig lärare som kommer från Baskien. Ha det bra! Bengt hälsar. Birgitta Brüning från Norrköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s