WALES – VAD HAR BIG BEN MED WALES ATT GÖRA? ETT PAKET, PROMENADER, TANDVÄRK m m.

Ja, då var det lördag igen och bloggdags! Idag en lite blandning av ditt och datt. Vad har Big Ben med Wales att göra? Om ett paket, vädret, tandvärk och promenader m m.

Ett paket med posten

I torsdags fick jag ett paket med posten. Gissa om jag blev glad😀.

Det var från min väninna Birgitta i Stockholm. Vi har inte kunnat ses på länge, men fikat över Facebook messenger och jag fick då också en liten husesyn i hennes nya fina lägenhet.

Hon är mycket kreativ och färgglad, vilket jag gillar. Jag beundrade hennes färgglada ljusstakar och några dagar senare kom de per post till mig. Så underbart och omtänksamt…

…gå gärna in på hennes websida och se på hennes konst, https://www.konst.se/bijon.

Det finns mycket intressant och fint där! Jag gillar hennes färggladhet och även motiven…

…hon skickad också massor av fint vitt bombomullsgarn, så nu är det bara dags att sätta igång och vara kreativ här också!

Om det inte är alltför stora paket kommer paketen till dörren här. Brevbärarna har med sig dem och om du inte är hemma, så lämnar de en lapp och du får åka till posten och hämta det. Bra service, tycker jag. Brevbärarna här är väl värda sin bonus varje jul.

All post kommer ju in i huset här, inga brevlådor utanför tomten eller längs vägarna. Detta är av stor betydelse för att ingen annan ska kunna komma åt din post, eftersom t ex en räkning kan användas som identifiering och risken för att någon skulle kunna ta din identitet är annars stor.

Amaryllis

Äntligen börjar min amaryllis blomma.

Innan jul letade jag efter amaryllis i garden centre och livsmedelsaffärer, men fann inga.  Till slut hittade jag en kruka med en lök i, panikköpte den och tänkte inte på att det skulle ta ca 5-6 veckor innan den skulle blomma. Det är en typiskt situation när man handlar här i coronatider, snabba beslut för att komma ur affären och bort från smittan så fort som möjligt.

Nu är jag glad för mitt oöverlagda köp för nu blommar den för en annan speciell dag istället.

Det finns tulpaner i affärer här, men inte mycket, eftersom det inte är många som vill köpa, jämfört med i Sverige. Oh, vad jag älskar det ”tulpangalna Sverige”! Saknar det här. Här köps blommor för födelsedagar, men väldigt sällan för att göra det fint för sig själv i hemmet.

Tandvärk

Sedan ca en vecka tillbaka har jag haft tandvärk, först lite lätt och så småningom värre och värre. Ville hela tiden tro att det skulle gå över, men så var inte fallet. I tisdags blev det bara för mycket och min kind var svullen, så jag såg ut som en liten hamster. Jag kände mig tvungen att göra det jag absolut inte ville, ringa tandläkaren. Med all den coronasmitta vi har här, är en tandläkarpraktik det ställe man absolut vill undvika, men nu gick det inte längre. Ringde tidigt på morgonen och fick komma på eftermiddagen. Jag hade ett stort hål och en inflammation. Det blev penicillin och sedan massor av paracetamol för att hålla smärtan bort. Kände mig helt drogad och sov och lullade kring här som en zombie. Jag är inte vann vid att ta medicin. I början av nästa vecka ska tanden dras ut och det ser jag heller inte fram emot, dels gillar jag inte att gå till tandläkaren, men det värsta är att behöva vara i denna miljön under pandemin. Jag har ju varit så försiktig med att isolera mig och nu måste jag in i denna miljön, känns inte bra.

Kostnad? Besöket kostade £ 23, ca 260 svenska kronor och medicin är ju som alltid gratis här.

Promenader, väder och översvämningar

Precis som de flesta andra blir det en hel de promenader i denna coroatid och vår lockdown, som du kan läsa om här. Vi är fortfarande kvar i lockdown som startade 20 december och kan bara promenera med utgångspunkt från hemmet, inte åka någonstans.

Vädret har varit mycket blandat de senaste dagarna. I tisdags och onsdags öste regnet ner och det var mycket blåsigt och genomgrått. I torsdags började solen försiktigt att komma fram och igår var en solig och vacker dag.

Genom all nederbörd har det också varit många och stora översvämningar på många ställen både i Wales och övriga UK. Hemskt för alla dessa människor som får sina hem förstörda. Ibland är det ”olyckshändelser” när det svämmar över, men ofta är det tyvärr brist på underhåll som förorsakar det.

Vad har Big Ben med Wales att göra?

Ja, det kan man verkligen undra. Vi börjar med lite fakta om Big Ben…

…Big Ben är klockan på Houses of Parliament i London, men namnet används också för hela tornet. Klar 1859, tornets höjd 96 m och klockan 6,9 m i diameter.

En dålig bild från ca 2012…

…tornet började renoveras 2017 och beräknas var klar i år. Denna dåliga bild är från våren 2018.

Nu till sambandet med Wales.

Sir Benjamin Hall, 1:st Baron Llanover föddes 1802 i Abergavenny (20 min från där jag bor). Han var MP, Member of Parliament, för Monmouth, min stad. Bl a kampanjade han för att ha gudstjänster även på walesiska, inte bara engelska. Han kom också att bli ansvarig för regeringsbyggnaderna i UK och hade därmed också ansvaret för ombyggnaden av Houses of Parliament och byggandet av tornet Big Ben, som blev uppkallat efter honom. Det tvistas lite om det var exakt på detta vis, men detta är en av de  officiella anledningarna till namnet.

Trevlig helg!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

84 kommentarer till WALES – VAD HAR BIG BEN MED WALES ATT GÖRA? ETT PAKET, PROMENADER, TANDVÄRK m m.

 1. Madame skriver:

  Godmorgen, Lena, hvor var det godt, du kom til tandlægen. Men man bliver jo bekymret på grund af coronaen. Jeg håber, du snart er helt frisk igen.
  Det var fine gaver du fik fra din ven Birgitta i Stockholm og hyggeligt også, at I snakker sammen over Messenger. Jeg tror, vi alle bruger disse muligheder meget mere i denne tid: Skype, WhattsApp, Messenger osv.
  Ha’ en dejlig weekend!

  • Lena i Wales skriver:

   Tandvärken är nästa över, men ser inte fram emot att nästa vecka behöva dra tanden och gå tillbaka till tandläkaren i coronatider, men först vill jag ha en fin helg.
   Vilken tur att vi har dessa olika sätt att träffas och fika och prata över nätet. Så härligt !
   Dejlig weekend!

 2. Marit skriver:

  Så flotte lysestaker du fikk. Vi behøver litt farger nå midt på vinteren. Jeg håper at det går bra med tannen din. Tannverk er helt fryktelig å ha.

  God helg!

 3. Blomsterbönan skriver:

  Jag har också varit till tandläkaren under pandemin, känns inte helt okej men ibland måste man! Det var väldigt uppsäkrat här. Det kommer att gå så bra! Vilken bra kostnad, här är det ju ruin bara de tittar i munnen.

  2018 stod jag också utanför Big Ben med en besviken son, hela tornet var ju inplastat… Vi satt faktiskt och åt glass och funderade på varför just Ben så bara han vaknar ska jag berätta det! Vi hade många underliga förslag!

  Snabba beslut kan ofta bli väldigt bra! Nu fick vi ju se en glad amaryllis i gråvädret!

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, ibland måste man göra söker det som man absolut inte vill. Sjukdomar kommer inte alltid lägligt. De är noga med munskydd och allt här också, men ………
   Vad roligt att du också funderat över namnet. Det är inte samma upplevelse att se det inplastat.
   Som du säjer, snabba beslut är inte alltid fel och detta blev ju riktigt bra, så jag är nöjd, trots min tvekan när jag köpt den.
   Trevlig helg!

 4. Så underbara ljusstakar! Jag tittade även in på hennes hemsida, konst precis i min smak, vilken färgexplosion och glädje. Tack för tipset!

 5. Märtha skriver:

  Du har en omtänksam och gladkreativ väninna! Ljustakarna är ju lite Gaudi-inspirerade! Vår sista amaryllis står nu i vas med fem blommor. Har haft fyra blommande, tre av dem köptes 2019, blommade alltså andra gången efter ”omskötsel” här. Köper från en handelsträdgård 100 kilometer österut, per post. De lökarna är garanterat av god kvalitet. Jag är annars dålig på inneblommor, både i vas och i kruka, både på att köpa åt mig själv och åt andra. och inte köper folk åt mig heller, snyft… Min tandläkare ber kunderna först skölja munnen i en minut med något ”virusdödande”, sen jobbar hon med dubbla munskydd, när vi pratar backar vi så långt det går! Idag +2 grader här med snömassorna kvar, idrott i TV varvat med en massa ordodling…

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, hon är mycket kreativ och otroligt generös och omtänksam.
   Vilken fin amaryllishistoria och vad du kan!
   Jag tror att de är försiktiga här också, men vet inte hur försiktiga de är. Någon sköljning av munnen fick jag inte, men munskydd har ju alla inomhus här, så de hade de så klart.
   Sol och 2 grader här.

 6. Znogge skriver:

  Så härligt att din amaryllis blommar. Vi har några kvar som fortfarande är på väg att slå ut. Tulpaner är verkligen underbara så jag får komma till skott och köpa en bukett.

  Jag har en elev från England och han berättade att det är bara klockan som heter Big Ben medan tornet numera heter Elizabeth Tower för att hedra drottningen som suttit längre än 60 år på tronen.

  Så skönt att du fick hjälp med din tand. Man kan ju inte gå omkring med en inflammation.

  God lördag!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blev så glad när amaryllisen slog ut.
   Stämmer, det är bara klockan som heter Big Ben, men hela tornet brukar kallas Big Ben. Så hans information bekräftar det jag skrev.
   Ja, det var verkligen akut att komma till tandläkaren, inte ens corona kan stoppa det.
   Trevlig fortsättning på helgen!

 7. Ingrid skriver:

  Era snödroppar har kommit väldigt långt, men jag blev väldigt glad när jag fick se de första små knopparna i dag.
  Vilket elände med tanden, men det låter väldigt billigt att gå till tandläkaren hos er. Här kostar den enklast åtgärd minst en tusenlapp.
  Ha en skön och smärtfri helg!
  Kram, Ingrid

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att också ni fått några knoppar, det ger hopp!
   Jag tror att det är som du säjer, billigare här. Har ju inte varit hos tandläkare i Sverige på länge, så minns inte vad jag betalade. Det är nästan ingen värk kvar längre, så penicillinet fungerade.
   Kramar!

 8. farfar hebbe skriver:

  Oki,jag tycker den förklaringen om Big Ben duger…Inte kul med tandvärk,hoppas det fixar sig vid ditt nästa besök..Jag har sol idag första solglimten på länge +6,1 just nu på solsidan.Haé Kram.

 9. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Så underbart med snödropparna. Jag har flera knoppar kvar på mina amaryllisar, de flesta blommade redan till Jul men en har fortfarande inte gjort det. Ibland tar de god tid på sig.. De är så fina så dem kan man ha lite när som helst. Hoppas att det ordnar sig med tanden, det är inte kul när det krånglar. För 260:- kronor får vi ingen tandvård.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar amaryllis och är glad över mitt alltför snabba beslut. Roligt att du fortfarande får blommor.
   Jag har förstått att detta besök var ganska billigt jämfört med Sverige. Så längesedan jag besökte en tandläkare i Sverige. Värken är i stort sett borta och det är skönt.
   Fortsatt trevlig helg!

 10. Thalassa skriver:

  Intressant om Big Ben!
  Även om du inte ser fram emot tandläkarbesöket kan du i alla fall glädja dig åt att du inte blir ruinerad av det. Här kommer vi inte in i väntrummet för den summan 🙂
  Jag har nog tidigare skrivit om hur imponerad jag blivit av att era brevbärare traskar genom trädgårdar fram till dörren, och att ni får post t o m på lördagar (åtminstone i England). Att legitimera sig med en räkning däremot – det låter helt bisarrt!
  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Det verkar som det är billigare med tandläkare här, vilket jag ju inte är ledsen för.
   Vi får också post utdelad på lördagar här i Wales, har vinkat åt brevbäraren idag. De gör ett bra jobb.
   Det är bisarrt, helt bisarrt, men vi har inte ID-kort här som i Sverige. Jag har skrivit om det. Skriv in ID-kort i sökrutan så hittar du det. Jättekonstigt!
   Fortsatt trevlige helg!

 11. motionochfritid skriver:

  Vilka vackra ljusstakar! Nu vill man verkligen undvika trängsel och folkmängder. Inte roligt med tandläkaren men bra att hjälp finns då det behövs.
  Trevlig helg!

 12. Geddfish skriver:

  Vad roligt att kunna bli glad 😀 Glädje är viktig i dessa tider och mycket färg vill vi ha, jag älskar detta!
  Jag gilla Lena Linderholms mönster och porslin, det är så mycket sommar i dem.
  Skönt att du kom till tandläkaren, då du hade värk. Jag blev uppringd igår av tandläkaren som tyckte jag behövde en röntgen och lite tandhygien. OK, svarade jag, så jag ska dit på måndag. De jobbar med både munskydd och visir så jag kommer känna mig trygg. Man måste sköta om sig med läkare och tandläkare även nu.
  Sköt om dig, Lena och varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag blev så glad. Älskar dessa ljusstakar, färgglada och fina!
   Du har ju så fint Lena Linderholmporslin har jag sett.
   Ja, tur att jag kom till tandläkaren för det var inte kul med tandvärk, fy.
   Önskar dig en fin söndag!

 13. skåningen skriver:

  Så fin present du fick.Bra att du kom till tandläkaren. Inte alls kul att få dra ut en tand.
  Sv..Ibland så är det bra att se saker från en annan vinkel och vara positiv!
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag är så glad för min fina present.
   Skönt att få bort värken, nu är det bara en tand att dra kvar att göra, men det blir nästa vecka, så det glömmer jag just nu.
   Kram!

 14. riktigt färgglatt paket, ha en bra dag!

 15. Minton skriver:

  Så vackra ljusstakar. Tittade in på hennes sida och blev väldigt förtjust. Så bra att du fick hjälp med tandvärken och väldigt billigt. Jag skall på årlig kontroll på måndag och det kostar säkert 1000:- för bara undersökning. Hoppas det inte är några hål.
  Blev så glad när jag ser dina snödroppar och längtar efter våren.
  Kramar från Minton och mej

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du gick in och tittade och dessutom gillade vad du såg.
   Nu är tandvärken över, skönt. Det verkar som det är betydligt billigare här än i Sverige.
   Härligt när jag kan glädja med lite hopp om vår för er i Sverige också.
   Kram!

 16. Ditte skriver:

  Så vackra och färgglada ljusstakar och väldigt rart av din väninna att skicka dig ett par. Och garn också. Så nu har du en del att pyssla med. Var inne på din väninnas hemsida och man blev glad av att se hennes alster.
  Trist med tanden men nöden har ju ingen lag.
  Roligt att läsa om sambandet mellan Big Ben och Wales. Minns att jag för länge sedan hört något om det men den infon hade fallit i glömska.
  Önskar dig nu en fin helg.
  Kram och många tankar

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du gick in på hennes sida och tittade och gillade hennes konst. Det gör jag också. Och blev så glad för de fina ljusstakarna.
   Skönt att ha fått hjälp med värken.
   Skön söndag och kramar!

 17. Inger Hansson skriver:

  Spännande om Big Ben och kanske lite för spännande med din tandvärk mitt i pandemin. Ändå klokt att du gick till tandläkaren till slut. Hoppas att det går bra med nästa besök också. Jisses så billigt det var!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag var glad att jag kom till tandläkaren, för med den värken, vet jag inte vad jag skulle tagit mig till.
   Det verkar vara billigare än i Sverige, vilket jag trodde, men visst inte exakt.

 18. Men stackars liten! Det där är det värsta, man går och drar på något och så blir det ännu värre.
  Så härligt med den stora knoppen! Det är ju perfekt att den blommar nu, det är så mycket annat som pockar på uppmärksamhet kring jul så nu får den ju all uppmärksamhet! Vad gör du med löken sedan? Klarar den att grävas ned ute, tro?

  Må amaryllisen slå ut i morgon! 😉

  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det var inte lätt, men nu är värken borta, så det är skönt.
   Amaryllisen blommar idag, en annan speciell dag istället, vilket inte heller är fel.
   Vet inte riktigt vad jag ska göra med löken senare, får se.
   Kram!

 19. Vilket bra pris för att gå till tandläkaren. Jag har än så länge haft turen att ha bra tänder så jag har kunnat teckna en tandvårdsförsäkring för ca 900 kronor om året och då ingår en undersökning och om dom behöver laga något. Men man hör ju hur mycket andra behöver betala, otroligt att friska tänder ska vara en sådan lyx.
  Håll ut, och hoppas nästa besök hos tandläkaren går bra.

 20. Så fina färgglada ljusstakar och ajaj för tandvärk, skönt att du får ta bort den då trots att det kanske inte är det roligaste

 21. Monica skriver:

  Fint att se vårblommor men översvämningarna är inte kul. Jag lider med dig, drabbades av liknande mitt i värsta coronatid i mars, blev provisorium och sen skulle jag tillbaka men då stängde vår moder Lena Hallengren allt i Stockholm, från den ena timmen till den andra, tandläkarnas utrustning skulle gå till sjukhusen och det tog 22
  dagar att till slut få komma till en helt ny bekantskap, privat. Ingen smärtlindring innan denna tid, jag tuggade på kryddnejlikor och hade pepparmintsolja på och jag vet inte vad, tandvårdsklinik på sjukhus krävde remiss men våra tandläkare var avstängda och kunde inte nås eller fick skriva någon. Det var något hemskt med denna smärta som spreds i hela huvudet , runt alla tänder, hemsk öronvärk, jag har svårt att se denna moder Lena eller höra henne, så borta, så okunnig, så ovetande. Och allt finns ju till för dem förstås vid behov. Ja, opererade bort eländet, fastade en vecka så det blev bra läkningsstart och inga komplikationer, tog inte ens en Alvedon men tanden närmast sprack mittitu och det resulterade i en krona, ja en halv bara för 6000 kronor och vad allt kostade tillsammans vill jag inte ens se tillbaka på. Så man kan nog säga att UKs tandvård är gratis, är underligt med de väldigt höga kostnaderna i Sverige, är ju pensionär men det hjälper föga, så är ju många här som inte kan göra det de behöver. Nu verkar du få bra hjälp och snabbt som det ska vara. Kan säga att visst hade tandläkaren munskydd men inte övriga för det var ju brist på utrustning men som tur var smittade de inte med något där jag låg med öppen mun så länge och blodet forsande. De måste varit noga med alla instrument ändå. Skönt du fick hjälp snabbt och bort med eländet kan vara klokt.

  • Lena i Wales skriver:

   Men fy så du råkade ut! Inte kan man stänga akut tandläkarvård, låter heltokigt.
   Har sett denna Lena på TV, men har inte lyssnat tillräckligt för att vet vad hon pratar om.
   Jag är glad att jag fick komma och fick hjälp så snabbt, nu är det mycket bättre.
   Skön Söndag!

 22. Helena skriver:

  Längtar efter vår när jag ser snödropparna! Ja, visst oroar man sig när man måste ut i samhället. I mina dystra stunder tänker jag att oron är här för att stanna. Härligt, häftiga ljusstakar! Såna behövs extra mycket just nu. Önskar dig lycka till hos tandläkaren!

 23. Tina Bosson skriver:

  Så härligt att läsa Dina fina berättelser. Mycket lärorika och väldigt trevliga. Det är som om Du satt i samma rum och berättade. Eller i guidestolen och berättade för många på en gång.
  Dina foton är fina.
  Onsdagar och lördagar är plusdagar för jag vet att Dina berättelser kommer. Tack Lena.

 24. Intressant läsning om Big Ben idag. jag har ju varit utanför och fotat ett par gånger, vet att det heter Big Ben och inget mer.

  Alltid trevligt med paket i posten
  Kram kajsa

 25. Biggeros skriver:

  Väldigt intreesant att Mr Big Ben kommer från dina hemtrakter =)
  Härligt med att få uppleva lite vårteckennpå era promenader men översvämningar är aldrig roligt att få÷(
  Ni kämpar på med er lockdown och posten likaså.
  Vilka tjusiga ljusstakar och vilken underbar vän du har.
  Ha det gott<3

  • Lena i Wales skriver:

   Jag råkade komma över informationen om Big Ben när jag läste något annat och blev intresserad.
   Nu har vi snö, men troligen smälter den bort redan idag, så vi får se vilka vårtecken som är kvar. Hemskt med dessa översvämningar.
   Jag är så glad för mina ljusstakar och så fint och generöst av henne.
   Ha det gott!

 26. Vad fint med Facebookfikor och så kul med paketet 🙂 Ljusstakarna var superfina 😀

 27. Stackare! Tandvärk. Jag trodde att jag hade tandvärk en gång, men det var influensa – men plågsamt var det! Big Ben – jag har aldrig ens reflekterat över namnet – det var dock Sigrids favorit då hon var liten – litet därför vi reste till London för några år sedan. Nu finns det ju betydligt fler orsaker att åka dit än så men det blev upptakten… Det finns verkligen mycket att lära sig härinne på din blogg!
  Önskar Dig en fin söndagskväll.

  • Lena i Wales skriver:

   Tandvärk är inte roligt, men nu har jag ingen värk, vilket är skönt.
   Roligt att du skriver om Sigrids favorit, det var men yngste sons också. Vi fick ingen ro i London innan han fått se Big Ben.
   Roligt om jag kan förmedla kunskap på min blogg, ni gör likadant.
   Trevlig ny vecka!

 28. åsa skriver:

  Stackars Dig, så synd jag tycker om Dig som behöver ha tandvärk vilket är otroligt hemskt och sedan behöva gå till tandläkaren under denna pandemi som bara verkar bli värre trots vaccinationer här och där…
  krya på kram
  De där ljusstakarna var fantastiskt vackra.

 29. Anita skriver:

  God morgon Lena! Såg ditt inlägg redan i lördags men hann inte skriva då men nu är jag tillbaka! För det första, så, så tråkigt att du fått tandvärk 😦 Lider med dig. Förstår inte att tänderna alltid ska bråka vid fel tidpunkter. Men jag tror inte du ska oroa dig, dom har säkert bra säkerhet när det gäller Corona och det måste ju åtgärdas. Och priset … tänk om det var så bra pris här. Jag går aldrig längre till tandläkaren utan bara till tandhygienisten som rapporterar till tandläkaren i rummet bredvid om något skulle behöva åtgärdas. Har sån tur att jag aldrig får hål i mina tänder men då har jag naturligtvis istället problem med tandköttet och tandköttsfickor. Så hygienistbesök 2 ggr/år är vad som gäller. Utom nu, skulle egentligen gå i februari men kommer att vänta till sommaren då det inte är akut.

  Och så roligt att du hittade en amaryllis. En varning bara, ser att knoppen står nära din vita vägg. Dom röda färgar av sig väldigt lätt. Det märkte jag igår när en av mina röda hade lutat sig mot tapeten utan att jag såg det. Det amaryllisminnet kommer att vara kvar tills vi någon gång tapetserar om. Jag brukar oftast klippa av min stängel och sätta i vatten. Då är det ingen risk att krukan stjälper heller som den kan göra när blomman blir för tung. Oftast händer det nämligen på natten och man vaknar och tror det är inbrott 🙂

  Trevlig läsning om Big Ben. Det tycker jag var en stor anknytning till Wales. Och så himla omtänksamt av din väninna att skicka ljusstakarna till dig. Verkligt häftigt mönster! En riktig glädjeinjektion.

  Här har vi haft en och en halv dag med solsken och barmark. Så härligt! Idag vräker snön ner och nordan tar i och blåser. Vinter igen och snöskottning väntar till kvällen.

  Ha det bra Lena, tänker på dig och sänder varma kramar inför kommande tandutdragning ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Som tur är värken över nu och försöker att inte tänka på morgondagen, den kommer när den kommer. De har nog bra säkerhet och egentligen ska jag nog inte oroa mig, men jag är så ovan att vara bland folk eller där det varit folk, så bara det är lite konstigt. Jag har så fruktansvärt dåliga tänder, redan mina mjölktänder var en katastrof, tyvärr. Så jag har spenderat både massor av tid och pengar hos tandläkare. Mamma hade bra tänder, men inte pappa. Min ene som har tänder som jag och den andre knappast aldrig haft några hål. Så olika, mycket genetiskt, tror jag.
   Tack för informationen och tipset med amaryllisen!
   Älskar dessa ljusstakar, de gör mig glad med sin färggladhet.
   Det snöade här igår och marken är vit, men den töar säkert bort snart.
   Tack för kramarna, de värmer!
   Sköt om dig!

 30. Ama de casa skriver:

  Vilka fina och färgglada ljusstakar! 🙂 Men din stackare med tandvärken, lider med dig…

 31. Karin skriver:

  Vad kul att få ett ”ansikte” på Big Ben. Jag har faktiskt undrar vad det namnet kommer ifrån, men aldrig kommit mig för att kolla upp det. Och så får jag det serverat så här – tack!

  Hoppas det går bra hos tandläkaren – jag måste nog också dit snart, inser jag, motvilligt.

 32. wiolettan skriver:

  Jag gillar den utsikt som din vackra ängel har på översta bilden.
  Duktiga och kreativa personer är jag nästan avundsjuk på. Jag är inte ett dugg händig men skulle vilja kunna. Lycka till med garnet.
  Amaryllis, så vackra blommor, förstår att du köpte en lök, det gjorde jag också.
  Det var verkligen färgglada ljusstakar, lyser upp och man blir glad av dom, på något sätt.
  Tandläkaren, nej det vill inte jag heller, men började ju en behandling i februari förra året och var tvungen att slutföra det, för att det inte skulle bli ännu dyrare. Men jag tror inte du behöver vara orolig. Här tog de in mycket få patienter, ingen i väntrummet samtidigt som mig, fast det är tre tandläkare som är där. Skydd hade de också och allt gick bra.
  Sköt väl om dig och lycka till med tandläkarbesöken.
  Varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar min ängel och tittar på den flera gånger varje dag.
   Min väninna är väldigt kreativ och det är nog jag också, alltid något på gång.
   Ljusstakarna är så fina och färger gör mig glad.
   Jag tänkte faktiskt på dig i samband med tandläkarbesöket. Jag väntar i bilen och sedan kommer de ut och vinkar in mig och jag betalar i förväg, så man inte ska behöva vara där mer än nödvändigt.
   Tack för omtanken och varma kramar!

 33. Anette skriver:

  Stackars dig, tandvärk lär göra riktigt ont. Själv har jag aldrig haft det, ännu.
  Man måste tyvärr söka hjälp även i covid-tider, annars kan det bli väldigt illa.
  Jag hoppas på bättring och det är väl på gång även om du måste dit igen.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har tyvärr haft alltför mycket tandvärk i mina dagar, har riktigt dåliga tänder, tyvärr.
   Idag ska tanden dras, inget jag ser fram emot, men bara att göra det.
   Sköt om dig!

 34. gertieresor skriver:

  Oj, här var det både ros och lite ris, i form av tandvärk. Hoppas verkligen att tanden är utdragen när du läser detta! Blev förvånad när jag läste om hur billigt det är i Wales…och även att medicinen är gratis, lite skillnad, minst sagt mot i svedala.
  Roliga och färgglada ljusstakar som borde lysa upp i vintermörkret, speciellt hos dig, där inte snön hjälper till. Kollade på hennes hemsida, hon är riktigt duktig!
  Och så var det Big Ben…
  Ha det gott och lycka till med tanden om du fortfarande har den kvar!

  • Lena i Wales skriver:

   Tanden ska dras senare idag, ser inte fram emot det och önskar att det redan var gjort.
   Det verkar som det är billigare här i Wales, så längesedan jag var hos tandläkare i Sverige.
   Det snöade på min födelsedag, skriver om det imorgon.
   Ljusstakarna är så underbara, jag gillar färger.
   Ha det bra!

 35. iamittilivet skriver:

  Usch nej, tandläkare vill man inte gå till i dessa tider och endast motvilligt i andra tider. Jag går och skjuter upp ett besök hos ögonläkaren. Jag har inga besvär så det är ok att det får vänta tills jag är vaccinerad. Det vore ju faen också om man skulle bli sjuk i covid-19 nu när man klarat sig så länge!
  Tänker på dig idag!

 36. Oj vilken otur du måste till tandläkaren, Hoppas du inte blev smittad. Jag måste tyvärr också gå imorgon. Lite nervöst för corona, håller tummarna. Ha det gott/Monica

 37. Franska Fikon skriver:

  test

 38. Franska Fikon skriver:

  Himlas nu fungerar det igen…
  Fy för tandvärk Skönt att den har släppt. Dra ut är inte så himla läskigt, ibland en riktig befrielse!
  Kul info om Big Ben – det finns alltid nya saker att lära, både i verkliga livet och här i cyberspace! Ha en bra vecka, nu snöar det i Skåne igen.

  ps Svårt att komma in för kommentarer, men det vet vi ju du och jag.. Lycka till idag med tanden! ds

  • Lena i Wales skriver:

   Vad bra att du kom fram.
   Jag har dragit ut den idag, så värk just nu, men det ska väl gå över, hoppas vi.
   Sambandet Beg Ben och Wales råkade jag av en slump finna när jag tittade på något annat.
   Vi hade snö här i söndags, men nu är de borta igen.

 39. Anni skriver:

  Vilken kontrast med färgstarka ljusstakar och alldeles vitt garn – vad ska det bli, tro?
  Om tandvärken säger jag som de andra, stackare! Å andra sidan tycker jag inte alls synd om dig med den prislappen. Jag blev av med en fyllning när vi gjorde julgodis, men fick tid dagen efter hos min tandläkare som förutom munskydd och visir även hade antikroppar. Den lilla fyllningen kostade 1600:- och då behövde han inte ens borra … Hoppas din tandutdragning går smärtfritt!

 40. Pingback: WALES – SNÖ, ÖVERSVÄMNINGAR OCH TANDLÄKARBESÖK | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s