WALES – LITE KUL GREJER 2

Onsdag och bloggdags om Wales…

…även om jag befinner mig i Spanien.

Vädret har varit mycket olika i det avlånga Sverige, om jag förstår läget rätt. Kallt uppe i norr och kokhett i de sydligare delarna av vårt avlånga land. Här i Spanien har har det varit vanligt juliväder, lite drygt 30 grader och sol. Fast lite härligt molnigt igår förmiddag.

Lite kul grejer 2

Skor och tofflor

Detta är typiskt svenskt. Här går man i husen i sina smutsiga uteskor på heltäckningsmattor…

… men inte hos mig. Här ombeds de ta av skorna (de flesta behöver ingen tillsägelse, de vet redan) och vill de ha några tofflor, har jag gästtofflor från Sverige. Heltäckningsmattor har vi inte heller här i huset. Alla har gått till heltäckningsmattehimlen!

Egg coddlers

Egg coddler är ganska vanliga här. Vackert porslin, men också mycket användbart. Hur används de då? Jo, knäck ett ägg i behållaren och tillsätt smak, t ex kaviar eller dill, eller små bitar av ost eller skinka. Vad ni vill ha! Skruva på locket så det är tätt. Låt koka i vattenbad ca 10 – 15 minuter, beroende på hur ni vill ha ert ägg. Ät sedan med sked direkt ur behållaren. Jättegott!

Ibland kan man se dessa på loppis o s v i Sverige, troligen oanvända eftersom de flesta i Sverige inte vet hur de används och har tröttnat på dem som prydnad. Ser ni några sådana, köp dem och prova!

Hot water bottle

Hot water bottle. Vad är det?
En gummi flaska fylld med varmt vatten och ett fint fodral runt.
Något som är väldigt vanligt fortfarande i UK.
Husen är ofta kalla, så en hot water bottle i sängen på kvällen gör susen. Underbart att lägga vid fötterna eller på magen.

Kul skylt

På den här platsen septeber 5, 1782, hände inget!

Bunker

Det finns här och där gamla bunkrar från kriget bevarade. Denna i min hemstad.

Cykelställ

Souvenirer från Wales

Walesisk folkdräkt på små dockor…

…och hatten på mig!

Njuta av den sköna sommaren!

Annons
Detta inlägg publicerades i Socialt. Bokmärk permalänken.

46 kommentarer till WALES – LITE KUL GREJER 2

 1. Blomsterbönan skriver:

  Haha, vilket roligt inlägg! Jag älskar skylten! Att nån gjort sig besvär att tillverka och sätta upp den. Det är humor jag tycker om. Är den gammal eller nytillverkad för att se gammal ut? Strunt samma egentligen, jag älskar den!

  Sen egg coddlers och vattenflaskorna, vilka bra grejer! Jag hade inte fattat att det var till att koka ägg i. Nu måste jag hålla ögonen öppna på loppisarna hädanefter. En vattenflaska med grön tröja vore drömmen på vintern. Så här års fryser jag INTE!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är skylten bra! Den är nytillverkad, fast ser gammal ut.
   Jag använder både egg coddlers och varmvattenflaska, fast inget större behöv av den just nu😉.
   Önskar dig en fin dag!

 2. Frizz skriver:

  Lite ”off topic”, men en sen kväll råkade jag fastna framför Kanaler, båtar och kärlek (som programmet kanske heter) där det gamla skådespelarparet färdas i narrowboat på kanaler. Denna miljö verkade på något sött bekant och även på namnet, Monmouth and Brecon Canal, ringde en svag klocka. Halvvägs in kom jag på det: Din blogg och dina bilder! Såklart! TV gav en ännu tydligare bild över hur vackert det är i Wales. Älskar även dina förklaringar över brittiska fenomen och beskrivningar. Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad roligt att du kom på att det var från min blogg du hört talas om detta! Det gör mig glad.
   Vet vilket program du menar och det är alltid trevligt med kanaler. Där ser man verkligen den vackra naturen runt kanalerna också.
   Tack för din fina kommentar!
   Ha det bra!

 3. Kul inlägg, maken lägger kaviar på ägget efteråt… Hatt måste jag skaffa, sonen ska ha slottsbröllop nästa månad ❤️ vi ska sova över på slottet.

 4. Anita skriver:

  Skylten var verkligen såå bra! Bara att tillverka den …
  Egg coddler, köpte två i England en gång. Har testat dom men aldrig någonsin lyckats få till några ägg, det har sett likadant ut efter lång tid i vattenbad som när jag knäcket ner äggen. Så nu vet jag inte ens var dom finns. Har gett upp. Känner mig som en totalt misslyckad ”egg coddlare” 🙂
  Vattenflaskorna läste jag tips om för ett tag sedan att man kan fylla dom med vatten, lägga dom i frysen och ha som svalka i värsta värmen.
  Fina cykelställ och dockor … och fin bild på dig i hatten!
  I mina trakter väntar vi på svalare väder och regn. Dom lovade regn inatt men det kom mest några stänk. Och fortfarande klibbig värme. Men hoppet lever, kanske kommer det några stänk till och kanske sjunker temperaturen lite. Naturen är nu helt brunbränd …

  Kramar och fortsatt fin vecka till dig Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är skylten rolig.
   Jag har använt mina många gånger, fast de behöver tid att koka. Vad tråkigt att det gått så fel för dig.
   Vilket bra förslag att frysa istället för att värma vattnet. Har jag aldrig tänkt på.
   Ibland är det roligt att vara i hatten!
   Pratade med sonen utanför Göteborg nyss och där regnade det.
   Kramar!

 5. Marit skriver:

  Så smart med gjestetøfler! Skiltet var så herlig, og jeg liker veldig sånn humor 🙂
  Ha det godt.

 6. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Gästtofflor är bra, det är nog inte så vanligt att man tar av sig skorna inomhus annat än i norden. Tänker på det då jag tittar på engelska husletar program, att de kunde ha skoskydd på sig om de inte vill ta av sig skorna. Egg coddlers visste jag inte att det fanns. Nu har vi fått riktigt ordentligt med regn, och mera skall det bli.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar inte att gå med uteskor inne, finskor är något annat. Som du säjer, något typiskt nordiskt.
   Jättegott med ägg i egg coddlers. Håll utkik på loppisar.
   Oh, vad skönt att regnet äntligen kommit! Det behöver ni!
   Ha det bra!

 7. skåningen skriver:

  Roligt inlägg med roliga saker!
  sv..Man kan lura ögat!
  Det blir ingen promenad här.Det ösregnar!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. mamma C skriver:

  Heltäckningsmattor var ju poppis på 70-talet i Sverige med. Vet vi hade både i vår hall och vardagsrum när jag bodde hemma.
  Verkligen en skoj skylt.
  Burkarna som man skulle fixa till ägg i. Hade jag inte en aning om faktiskt. Men det lät väldigt gott.
  Ha en fin onsdag.
  Carin

 9. Znogge skriver:

  Så olika det är med synen på golv. Jag såg ett teveprogram om engelsmän som letade lägenhet i Spanien. De reagerade över vackra parkettgolv och tyckte att en heltäckningsmatta var modernare. Själv tycker jag att heltäckningsmattor är hopplöst ute och skulle aldrig låta en komma in i huset.
  Så fin du är i hatten.

  God onsdag!

  • Lena i Wales skriver:

   Att man har så mycket heltäckningsmattor i UK beror på att husen är så dåligt byggda att golven är så kalla, tyvärr. Sedan har det blivit ett måste för britterna överallt i världen.
   God torsdag!

 10. Märtha skriver:

  Egg coddlers – wow, har aldrig sett eller hört om. Vore verkligt intressant att prova, men finns knappast att få i Finland. Inte heller varmvattenflaskor, men såna behöver jag inte. Däremot kunde någon börja tillverka skyltar enligt den modell du visar. Festligt! Så kunde man placera ut ett visst antal i en stad, ordna ”bongarjippo” och deltagarna skall fantisera ut vad som hade kunnat hända just där det datumet – det kunde resultera i en deckare! Och en sån hatt som du har vill jag ha! Finns den i fler färger?### I morse fick jag packa ihop utesängen klockan halv sju, då kom de första regndropparna. Släpade in madrassen och bäddade vid den öppna altandörren och låg och lyssnade på regnet. ”Tädillä on halvat huvit” – låter bättre på finska än ”Tanten har billiga nöjen”. Tant? Nä. Men ändå. 11 millimeter kom det. Regnpaus nu, hoppas på mer…

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar dessa egg coddlers, gott.
   Bra idé vad gäller skyltarna.
   Jag tror att hattarna bara finns i svart eftersom den tillhör den traditionella folkdräkten med röd klänning.
   Oh, vad härligt att ni börjat få lite regn, hoppas på mera då!

 11. Ingrid skriver:

  Vilka trevliga grejer du letat fram. En sån där egg coddler skulle det var kul att prova.
  Och du är väldigt fin i din hatt!
  Kram, Ingrid

 12. Violen skriver:

  Härligt inlägg! Mungiporna pekar uppåt och jag en anings habegär men jag köper sällan prylar numera. Vilken tjusig hatt du har, nästan gåbortfin!
  Ha det gott. Här är det för varmt för att kännas skönt men nu ska visst den värsta värmen vara över.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag köper inte heller mycket annat än saker jag kan använda, ett vackert glas eller en vacker mattallrik. De kan man inte ha för många av! Gillar udda porslin och glas, behövs inte mer än ett av varje sort.
   Jag gillar denna folkdräktshatt.
   Ha det bra!

 13. åsa skriver:

  Heltäckningsmatta är väl rätt ute i Sverige, kommer knappt ihåg när jag såg något sånt… i huset jag/vi hyrde innan vi köpte detta så var det heltäckningsmatta i ett av rummen, men den åkte ut.
  Tjusigt med hatt.

 14. Lotten skriver:

  Ja det var en blandad kompott! Egg coddler har jag läst om i böcker utan att förstå var det är, härligt med ny kunskap. Vattenflaskorna förstår man användningen av, smart att lägga dem i frysen, men det blir väl blött i sängen av kondensen. Skylten var fantastisk!
  Ha det bra!
  Anonyma Lotten

  • Lena i Wales skriver:

   Det är jättegott att koka ägg i egg coddlers, gillar det.
   Någon annan skrev också om att lägga dem i frysen, fast kanske inte i sängen efter, men kanske skönt när man bara vill vila.
   Ha det bra Anonyma Lotten!

 15. Veiken skriver:

  Heltäckningsmattor är en av de värsta bakteriehärdar som finns. Så äckliga och ute. Vi hade någon på tidigt 70-tal men dom åkte ut. Vi har ändå en massa gästtofflor för den som vill ha. Ärligt snodda på olika hotell världen över!
  Egg coddler verkar vara en bra grej.
  Regn, åska och sol om vartannat i Göteborg!

 16. Elisabet skriver:

  Egg coddler – nytt för mig! Säger som du: Vad man får lära sig hos dig! Tack!

 17. Skylten gav mig ett gott skratt, och väldigt användbar då den passar in på dom flesta ställen.
  Egg coddlers hade jag velat ha hemma, jag hade nog valt ost och skinka tillsammans med mitt ägg.

 18. wiolettan skriver:

  Vacker bild av blått hav, blå himmel och blått fjäll, eller berg, eller alp.
  Bra med tofflor till gäster, om de inte tänker på att ha med sig inneskor, eller tofflor själva.
  Det där med äggprylarna, det var något nytt för mig, hade inte hört eller sett det.
  Skylten är oslagbar. En sådan skylt kan sitta lite varstans och pigga upp.
  Cykelställen gillar jag också, annorlunda.
  Fin bild på dig med den härliga hatten.
  Ha det bra.
  Kram!

 19. Ama de casa skriver:

  Såna där gästtofflor har vi också. Skorna av gäller även här, men på vintrarna är golven verkligen svinkalla, så tofflor är ett måste.

  Ha en fin start på helgen!

 20. Thalassa skriver:

  Kul inlägg med roliga grejer. Coddlers var helt nytt för mig. Sådana har jag aldrig sett – inte ens i mina engelska vänners kök. Varmvattenflaska däremot – en skräckupplevelse när jag första kvällen i England kröp i säng hos min värdfamilj. Något varmt rörde sig plötsligt dallrande vid mina fötter! Något fodral hade den inte så gummiytan gjorde nog denna första kontakt extra läskig.
  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Egg coddlers gillar jag och använder dem ganska ofta.
   Ha, ha, kan förstå din förskräckelse med varmvattenflaskan. Fodral är vanliga til varmvattenflaskorna, annars kan de bli för varma.
   Skön fortsatt helg!

 21. Ditte skriver:

  Många roliga och trevliga grejer. En del kände jag igen; dessa egg coddlers har vi haft men har lämnat bort. Lite synd men de användes sällan. Vattenflaskor hade vi liknande på ”hytta” i Norge och de fungerade utmärkt. Här hemma har vi aldrig haft dem. Cykelställen gillar jag och vi har liknande här hemma i Stockholm. De i färg piggar verkligen upp.
  Roligt att också se souvenirer från Wales.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

 22. Egg coddlern, så intressant!
  Och fina cykelställningar – inga trista grå 🙂

 23. Anni skriver:

  Varmvattenflaskor har jag flera, köpta på Boots i England. De var guld värda innan maken kom hem med en liten elektrisk filt till mig. Nu är det den jag använder till mina kalla fötter om vintrarna.
  Coddlers budade jag på en gång på en auktion, ville prova att göra sådana där ägg. men jag vann inte. Kanske bra nu när jag har prylar så det räcker här hemma. Men jag skulle fortfarande vilja prova ett ägg!
  Skylten och cykelställen är fantastiska! Och du i din fina hatt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s