WALES – VAD ÄR CRUMPETS? VAD ÄR PORRIDGE? VILKA VANN ALMANACKORNA?

Då var det onsdag igen och bloggdags! Idag om vilka som vann almanackorna, om crumpets och porridge och lite annat.

Vilka vann almanackorna?

Grattis till Ingrid med bloggen Livet efter 80 och Wiolettan med bloggen Wiolettan.

Det var ni som som vann almanackorna!

Semla

Wow, jag har ätit min första semla😀! Jag vet att det är för tidigt, men har sett bilder på andra som redan starta, så kunde inte hålla mig längre.

För er som följt mig och känner mig, så vet ni min svaghet för semlor. Så fort jag kommit till Sverige vid semmeltider, så har jag bara vräkt i mig semlor. Nu har jag inte varit i Sverige på över ett år, längtan var än större.

Semlor finns ju inte här, så jag fick göra min egen. Inte dumt det heller!

Brittisk mat – Vad är porridge?

Jag äter inte bara semlor och massa onyttiga saker.

Till lunch vintertid äter jag ofta havregrynsgröt med äpplebitar och kanel gjorda i ugnen under äppelsäsongen. Så gott! När jag bodde i Sverige brukade jag göra havregrynsgröt på vatten, här gör man det på mjölk, så mycket godare.

Gröt brukar översättas som porridge. Det är både rätt och fel. När man säjer porridge menar man havregrynsgröt. T ex risgrynsgröt heter rice pudding.

Brittisk mat – Vad är crumpets?

Vi har haft vissa väldigt kalla dagar här. Med väldigt kallt här menas – 4 grader. Hemskt kallt, tycker britterna, kanske inte svenskarna😉.

Så vi har eldat i kaminen och suttit och myst…

…bl a har vi grillat crumpets.

Vad är crumpets?…

…en slags blandning av pannkaka och bröd. Ca 8 cm i diameter och ca 2 cm tjock. Den genomsyras också av små porer.

Görs av en smet av mjölk, mjöl och jäst. När man säjer jäst här i UK refererar man till torrjäst, färsk jäst existerar knappast här.

Jag köper färdiga och sedan grillar vi dem över öppna elden. Smörar den och låter smöret smälta genom porerna. Så enormt gott!

Crumpets tros ha sitt ursprung i Wales. De hette förr pikelet och heter så fortfarande i vissa delar av UK. Namnet pikelets tros komma från walesiskans bara pyglyd, ungefär bröd mörkt eller läskigt och crumpet från crempog som betyder pannkaka.

You tube som visar hur man gör crumpets

Knappt 4 min

Promenad och levnadsintyg

I förra veckan var vi tvungna att ta oss ner till vår stad Monmouth.

Ärendet var att gå till polisstationen för att få ett s k levnadsintyg för att få ut pensionen även i år. Eftersom jag får svensk pension krävs detta, vilket är bra. Det har funnits människor bosatta utomlands som tagit ut pension för redan bortgångna personer. Jag fick ett brev från Pensionsmyndigheterna med mitt namn och personnummer och polisen behövde bara titta på mig och mitt pass, jag och passfotot är samma person, och sedan se att namnet och födelsedatum på brevet är samma som i passet, och sedan stämpla och skriva under på brevet…

…dimman låg tjock när vi korsade bron över floden Wye…

…så här ser samma vy ut i solljus…

…massor med träd och grenar har flutit ner för floden och fastnat i brobågarna. Nästan som ett litet konstverk i sig, men inte så praktiskt. Så en natt i veckan stängde de av bron för trafik och tog bort bröten…

…dimman låg kvar över staden hela dagen, men solen sken uppe hos mig på kullen under samma tid. Man såg inget av staden på hela dagen, bara dimma.

Sköt om er!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

87 kommentarer till WALES – VAD ÄR CRUMPETS? VAD ÄR PORRIDGE? VILKA VANN ALMANACKORNA?

 1. Älskar semlor! Nu blir jag riktigt sugen, men än är det ju lite tidigt som du skriver.
  Havregryn äter jag också ofta, fast till frukost i olika varianter. Oftast råa med mjölk och nötter, ibland kokt tillsammans med någon frukt eller bär – lite beroende på vad vi har hemma.
  Crumpets skulle vara spännande att smaka någon gång – de ser goda ut 🙂
  Ha det fint!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad bra att jag är en ”semmelvännina” i dig!
   När det är varmt äter jag havregryn med yoghurt och bär och frukter, men när det är kallt ute kokar jag dem till gröt. Så nu är jag i en grötperiod.
   Crumpets är goda och typiskt för vintertid.
   Ha det bra!

 2. Madame skriver:

  Tillykke til vinderne af din kalender. Din semlor ser skøn ud – her kalder vi dem fastelavnsboller. Og jeres crumpets må jeg bestemt prøve at lave. Det er spændende at høre om, hvad man spiser hos jer.
  Ha’ det godt, Lena

  • Lena i Wales skriver:

   Det är så gott med semlor. I Sverige kallas de också fastlagsbullar. Jag tror att det är lite lokalt i landet, vilket namn man använder.
   Crumpets är så gott och speciellt för vintern.
   Ha det godt!

 3. Ingrid skriver:

  Så glad jag blev Lena! Tänk att jag hade sån tur att jag kunde vinna den fina almanackan.
  Här finns det också semlor att köpa, så vi får väl se hur länge jag kan hålla mig från dem. Jag gillar ju att äta dem som hetvägg, med varm mjölk och kanel. Fast ännu är det i tidigaste laget.
  Och tack för receptet på crumpets! De ser riktigt goda ut och jag som älskar smör…..
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Ser så mysigt ut med öppna spisen, vi har haft ungefär samma temperatur. Det har snöat i några dagar och med -5 grader stannar den kvar. Har också tjuvstartat med semlor, så goda.
  Den sista bilden är så fin, du bor på ett vackert ställe.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Det är mysigt med spisen här när det är kallt ute.
   Idag är det mildare, ca 5 grader ute och regn.
   Det är vackert här och i många andra delar av Wales också.
   Ha det bra!

 5. Märtha skriver:

  Grattis, Ingrid!! Likaså Wiolettan, vars blogg jag faktiskt inte känner till. Skall kolla! Här i Finland är ju ”semla” det som man i Sverige visst kalla småfranska eller fralla eller kanske ändå något annat. I varje fall är det bröd. Fastlagsbullar äter jag först när den ”rätta” dagen närmar sig, alltså i år kring 15 februari. Först skall runebergstårtorna ätas, 5 februari (OrdOdlarens födelsedag). Crumpets verkar vara sådär lagom festligt! Här gäller blinier, mera rysk tradition som jag inte riktigt anammat ännu. Samlar kraft för att ta itu med 30 centimeter snö, -7,4 grader – bra snöskottningstemperatur, svetten bryter inte ut lätt och snön är inte vattensjuk = tung. Ha en bra dag!

  • Lena i Wales skriver:

   Vi kallar också semla för fastlagsbulle eller hetvägg när den äts i en djup tallrik med mjölk och kanel. Och den ska ätas på fetisdagen och under fastan och inte nu, men det fuskas väldigt mycket med detta och jag är en av fuskarna.
   Kommer ihåg runebergstårtorna du visat.
   Crumpets påminner om tjocka blini, men luftigare. Jag gillar blini.
   Lagom kallt, men lite för mycket snö på en gång.
   Ta det varligt!

 6. Anita skriver:

  Måste börja med den nedersta bilden … så vacker. Det ser ut precis som om du har utsikt över en sjö där lite land skymtar i fjärran. Och så grattis till vinnarna av kalendrarna!
  Du fick mig sugen på semla. I år ska jag nog baka mina egna, det blir premiär! Gröt tycker jag dessvärre inte om. Blev avskräckt för resten av livet när vi fick kall gröt på lördagarna i småskolan. Crumpets lät däremot gott och framför allt lät det väldigt mysigt att sitta och grilla dom över öppen eld.
  Här har vi haft en kall natt med klart väder. Nu är moln på väg in och det ska bli nollgradigt och snöblask. Trist. Men ändå, dagarna blir ljusare och ljusare.
  Ha en fin dag Lena!
  Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det ser precis ut om en sjö med öar och ibland låtsas jag att det är det, när jag längtar till Sverige och sjöar.
   Min semla var fantastisk god och det ska jag göra om. Har några fler bullar i frysen, men väntar till helgen och lyxar till det lite då.
   Crumpets är så gott, inte direkt nyttigt, men som en liten lyx en kväll och när man känner så är de ännu godare.
   10 grader varmt här idag, moln på förmiddagen, men lite sol just nu.
   Kram!

 7. Marit skriver:

  Vakre bilder! På norsk kaller Semla for Vannbakkels 😊
  Ha det godt!

 8. walkaboutsweden skriver:

  Hej Lena! (och tack för intressant inlägg, som vanligt)
  Fastnade för den lilla detaljen att man hos er brukar laga till havregrynsgröten med mjölk istället för vatten. Så gjorde min mamma när vi var små och det blir helt klart godare.
  Själv glömde jag bort detta när jag själv fick eget hushåll och skulle göra gröt. Tyckte det blev så smaklöst – tills jag kom ihåg hur mamma gjorde.
  Fortfarande smakar min gröt inte exakt som hennes, och jag gissar på att det beror på att hon tillsatte lite socker också.

 9. Franska Fikon skriver:

  Jisses vilken dimma! Här bara snöar det…. igen! Ovanligt på mina skånska breddgrader.
  Gröt, mums, gillar havregrynsgröt gjord på vatten och med äppelmos till. Äter det dock väldigt sällan eftersom jag tycker jag blir övermätt på mjölmat. Semlor är gott – men också väldigt mäktigt. Som barn åt jag dem med varm mjölk. Litet läskigt tyckte jag det var med en uppblött bulle. När jag kom som ung till Skåne så bara skrattade de åt hetväggen och där hade man ”alltid” ätit dem som en tårtbit. Men min mamma är från Norrbotten, undrar om det är regionala skillnader i Sverige.

  • Lena i Wales skriver:

   Här är 10 grader nu och lite sol, men har varit molnigt hela förmiddagen.
   Skulle vilja ha snö, fast bara lite.
   Semlor är så gott, men som du säjer mäktigt. När man lyxar till det med en semla, kan man skippa både frukost och lunch Frukost äter jag i och för sig aldrig.
   I min barndom åt vi också alltid hetvägg, först när jag blev äldre började jag äta den som den var. Jag bodde utanför Göteborg.

 10. Eva skriver:

  Så mysiga bilder med brasan och crumpetsen. Det ser verkligen härligt ut. Bra att du fixat pensionen med levnadsintyget. Det måste vara många sådana rutiner du gått igenom sedan du bosatte dig i Wales!
  Vilken häftig dimma!
  Gröt är inget för mig varken med vatten eller mjölk!
  Grattis till vinnarna av almanackorna. Ska gå in och kolla deras bloggar nu. Jättetrevligt initiativ av dig.
  Ha det så bra du kan i den walesiska vinterkylan!

 11. Geddfish skriver:

  Mysigt inlägg med både vacker natur och god mat 😀
  Jag gillar semlor men är lite lagom sådär med dessa. Gillas i hetvägg helst.
  Vad betr. havregrynsgröt så har jag mina perioder. Passar utmärkt både som frukost eller lunch. Ibland har jag gjort havregrynen på mjölk också, mums frosseri! Helst med lingonsylt till, tycker jag och gärna skivad banan.
  Grattis till vinnarna av den vackra almanackan!
  Trevlig onsdag, kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Tack Gerd!
   Jag äter havregryn med yoghurt och frukt och bär på sommaren och havregrynsgröt på vintern när jag vill ha lite värme.
   Lingonsylt är inte lättaste att få tag på här nu när man inte kan åka till IKEA, men gott är det.
   Kram!

 12. jag gillar alla sorters gröt, denna vecka har jag ätit havre och manna, i Skottland äter jag gärna havregrynsgröt till frukost. Årets första semla delade jag med maken ❤️

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har inte hittat mannagryn här, måste undersöka på ett välsorterat ställe någon gång, men går inte under lockdown.
   Skottarna är kända för sin havregrynsgröt och det brukar vara jättegott.
   Ha det bra!

 13. crumpets liknar lite ryska blinies som innehåller jäst (lagas på samma sätt i stekpannan), amerikanska plättar innehåller bakpulver, svenska plättar innehåller inget…

 14. Violen skriver:

  Egenhändigt gjorda semlor är minst lika goda som köpesemlor. Semlor har funnits i några butiker i minst en månad redan men det känns fel. Har kollat del 2 av din årskrönika och det var riktigt mysigt att få en tillbakablick i bild och text.
  Ha det gott! Här har vi fått vinter, o-gradigt och 0,5 cm snö. Man får inte ha så stora anspråk!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tycker att ofta är bullen godare med köpesemlor, men inte grädden. Denna gång lyckades jag få mina bullar riktigt luftiga och fina och är väldigt nöjd.
   Jag tycker egentligen också att det är för tidigt med semlor, men sett flera på bloggar och facebook och blev så himla sugen och gott var det.
   Idag hade vi 10grader och lite sol, så olika det kan vara.

 15. torrebloggen skriver:

  Grattis till vinnarna av den fina almanackan!
  Oj så sugen jag blev på semlor nu!
  Ha en fortsatt härlig vecka!
  Kram!

 16. Blomsterbönan skriver:

  Grattis till vinnarna!!

  Vilken dimma! Så tjockt blir det ibland över sjön vid stugan. Det är inte ens hundra meter till andra sidan men ibland syns den inte.

  Jag är också lite av en semmeldrottning men brukar begränsa intaget. Jag har lätt att gå upp i vikt och lätt att äta för mycket. Dålig kombo! Vi har jäkligt god semmeltårta på ett konditori i stan. Alltså man kan ju tänka sig att hoppa över lunchen och trycka en sån! Kanske skulle göra ikväll, det är ju ”unsdag” då man får unna sig 🙂

  Trevlig kväll!

  • Lena i Wales skriver:

   Det kan bli enorm dimma här och kanske inte så konstigt eftersom vi bor på en ö.
   Jag har också så lätt för att gå upp i vikt, men någon gång då och då måste man ju få festa lite, bara det inte blir för ofta. Däremot äter jag inte speciellt mycket.
   Jag äter aldrig frukost och hoppar över lunchen och tar en semla istället. Inte bra, men himla gott!
   Unsdag, bra ord, har inte hört det förut. Då blir det ett glas extra vin här idag!
   Trevlig kväll!

 17. Rosor och ruiner skriver:

  mmm, semlor är jag också svag för, godaste bullen ju! Nu blev jag också sugen! Havregrynsgröt med äpplen och kanel lät gott, jag äter ofta havregrynsgröt, men bara fiberhavregryn, de tycker jag är godare än vanliga. Men jag kanske borde prova att koka dem i mjölk! Jag brukar ha russin och valnötter till det tycker jag är gott!
  Ha det fint!
  Kram Gunilla

 18. Minton skriver:

  Gillar semlor, fastlagsbullar, fettisbulle eller hetvägg. Har ätit 4 st redan och det blir fler. Äter gärna havregryns gröt eller mannagrynsgröt.
  Så mysigt med brasa.
  Kramar från oss

  • Lena i Wales skriver:

   Det verkar som vi ät många som gillar semlor.
   Jag kan äta flera om dagen, men håller mig till en per vecka de närmaste veckorna.
   Både gröterna är gott, men har inte fått tag i mannagryn här. Ska försöka inge senare.
   Kramar!

 19. Helena skriver:

  Jag är ingen semmelälskare men min man äter med förtjusning dem med varm mjölk. Däremot låter det som crumpets vore något i min smak. Ha det bra i kylan!

 20. skåningen skriver:

  Jag har inte ätit semla än i år.
  Vi fick snö så vi teg idag! Det blev snöstorm
  Kram!

 21. Grattis till dem som vann!

  Intressant där med gröt och porridge. Jag tror jag hade en halv aning om det, att det var havre. Har dock aldrig provat koka det med mjölk, får prova det. Brukar göra i micron, så himla snabbt och enkelt, ingen extra disk.

  På fotot är det vackert med dimman jag förstår att det är ruggigt. Här har vi i dag haft 16 grader och sol. Detvar härligt!

  Kram

 22. motionochfritid skriver:

  Havregryn är hälsosamt, äter det till frukost, precis som du växlar från gröt och i perioder gryn. Lätt att laga egen müsli med nötter i. Här har vi en köldknäpp nu – 20,9 vackert men kallt.
  Må gott!

 23. farfar hebbe skriver:

  Hej från Skutskär i snöyran,-4,6 just nu..Ja det smakade bra med baconlindad falukorv,inte sista gången jag lagade till detta..Crumpets såg förbaskat gott ut,var ju enkelt att göra också,jag kommer nog att testa när jag skaffat formarna..Haé Kram.

 24. Znogge skriver:

  Visst är det gott med fastlagsbullar som vi säger här men själv har jag inte tjuvstartat. En riktigt god fastlagsbulle måste ha en bra vetebulle som bas och sedan rejält med mandelmassa. I år tror jag faktiskt att jag ska baka egna. Att porridge är just havregrynsgröt det visste jag. En av mina engelska elever delar med sig av mycket matnyttig information och det tackar jag för. Crumpets såg väldigt gott ut får jag säga men det var något helt nytt för mig.

  Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Fastlagsbulle säjer vi i Göteborgstrakten också, men mest semla numera, tror jag.
   Mina hade rejält med marsipan, gott.
   Du får fråga din engelske elev ang crumpets också.
   Ha det gott!

 25. Ditte skriver:

  Stort grattis till vinnarna av almanackorna.
  Semlor är inte min bästa gren men då och då kan en liten variant gå ner och som jag handlar på Gunnarssons konditori på Götgatan. Men jag gör ibland också egna men även då i mindre modell.
  Dessa ”crumpets” har jag testat ett par gånger. Goda! Smakar nästan som blinier vad jag minns. Undrar hur crumpets skulle smaka med löjrom och crème fraiche som man med fördel kan ha på blinier. Vad gäller gröt så avstår jag den. Alla sorter-
  Vilken fin tur det blev i samband med besöket hos polisen och skönt att ditt ärende också gick bra.
  Vackra naturbilder att njuta av.
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

  • Lena i Wales skriver:

   Det är tur att smaken är som baken, delad. Annars skulle det bli lite tråkigt.
   Gunnarssons, ligger det mellan ett Systembolag och en pysselaffär, tror det är Panduro, och snett emot Lidl?
   Lite likt blini i smaken, men inte i konsistensen. Eftersom crumpets är så tjocka, vet jag inte om det skulle funka med löjrom och crème fraiche, men man kan ju alltid försöka.
   Sköt om er!

   • Ditte skriver:

    Nej, Gunnarssons ligger på Götgatan ganska nära Skanstull. Nej, det skulle nog inte fungera med löjrom på crumpets…😀

   • Lena i Wales skriver:

    Tack Ditte! Där har jag inte varit, bara hört talas om. Jag förväxlar gatorna på Söder. Den gata jag tänker på går mellan Medis och Londonviadukten, alltså helt fel.

 26. Äter normalt inte kaffebröd eller bakelser, men semla lät väldans gott. Fast den ska serveras med ljummen sötad mjölk – för det var ju så man åt den som barn….. 🙂
  KRAM och grattis till vinnarna/Susie

 27. åsa skriver:

  Semlor äter jag inte. Skönt det gick bra os polisen.

 28. Njae semlor redan nu. Är visserligen ingen fantast – men hembakade med hemmagjord mandelmassa och grädde med massa vaniljsocker. Jo, det är gott!
  Köpta tycker jag har för fluffigt bröd.
  Crumpets har jag läst om aldrig smakat – ser jättespännande ut!

  //Lena

 29. Anette skriver:

  Jag älskar också semlor, eller fastlagsbullar som vi säger i Blekinge där jag är uppvuxen.
  Har inte ätit någon ännu, väntar lite till.
  Skönt att du får pension ett tag till 😀

  • Lena i Wales skriver:

   Vi sa också fastlagsbullar i Göteborgstrakten när jag var liten, men tror att man mer och mer använder ordet semla nu.
   Jag kunde bara inte vänta, när jag sett så många som börjat😀.
   Ja, pension är något fantastiskt.
   Sköt om dig!

 30. Åke skriver:

  Bara att gratulera vinnarna av din fina almanacka 🙂 Jag fick också en semla igår i magen 🙂

 31. Anita skriver:

  Jag har inte ätit någon semla än för vi har varit insnöade ett tag. Med en meter snö på vägen så är det inte ens lönt att försöka ta sig iväg. Nu efter flera dagar så har man plogat men här hos mig är det bara elände med trasig grejor och över 20 grader kallt så jag orkar inte gå ut och skotta än idag. Fryser gör jag också så in i norden. Nu är det hårda bud att leva.

 32. Ama de casa skriver:

  Havregrynsgröt har jag aldrig gillat, klassade det redan som liten som ”hästmat”, haha! Har nog inte ätit det sen mamma gav upp försöken att tvinga i mig den gröten, kanske skulle jag gilla det nu? Att göra den med mjölk låter faktiskt betydligt bättre 🙂 Mannagrynsgröt och risgrynsgröt är däremot jättegott, även om britterna inte anser det vara ”gröt” 🙂

  Grattis till vinnarna!

  • Lena i Wales skriver:

   Gröten blir mycket godare med mjölk istället för vatten. Dags att försöka igen!
   Risgrynsgröt gillar jag mycket, men det är krångligare och tar längre tid att göra. Och jag hittade inga grötriskorn i affären här.
   Ha det bra!

 33. Veiken skriver:

  Grattis till vinnarna av den fina almanackan.
  Om semlor tycker jag inte!!! Mandelmassa i en bulle som oftast blir torr efter några timmar…. 😦
  Däremot lärde jag mig något nytt av dig. Porridge har alltid varit all gröt för mig, men nu vet jag bättre! Jag äter havregrynsgröt gjord på vatten plus blåbär och valnötter varje morgon när jag är i Sverige! Mjölk till såklart!
  Ha det bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Oj, oj, inte älska semla! Vad lever du av?
   Jag gör gröten i micron och använder mjölk istället för vatten, så mjölken blir varm i micron.
   Ha det gott!

   • gertieresor skriver:

    Hej Lena …och Veiken! Det här var riktigt roligt, jag tycker inte heller om Semlor. Svarade någon, någon gång för länge sedan om varför jag inte äter Semlor, min man glömmer det aldrig och citerar gärna: Jag tycker inte om mandelmassa, jag tycker inte om vispad grädde, jag tycker inte om torrt, vitt bröd…hur fn skall jag då kunna tycka om Semlor😉? Ha det gott båda två!

   • Lena i Wales skriver:

    Gertie! Den var bra. Klart du inte ska äta semlor då!
    Du gav mig ett gott skratt.

 34. Thalassa skriver:

  Gröt har jag inte ätit sedan jag blev stor nog att få bestämma själv. Min bror kokar havregrynsgröt med lättfil (!) i mikron. Urk, säger jag, men jag äter inte filmjölk heller, så det är ju inte konstigt.
  Idag har vi den ljusaste dagen på mycket länge här i Sthlmsregionen. Växlande sol o lätt snöfall.
  En trevlig helg önskas dig!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gör min havregrynsgröt i micron med mjölk istället för vatten.
   Vi har yoghurt, men inte fil här, så yoghurten i micron tror jag inte funkar.
   Sol och snö, låter härligt!

 35. wiolettan skriver:

  Jätteroligt att få vinna en almanacka ifrån natursköna Wales. Det gladde mig mycket. Har varit dålig och inte kunnat sitta här vid datorn, men så mycket större blev överraskningen nu, då jag hade glömt detta.
  Semlor, oj är det redan dags. Jag älskar semlor men det brukar inte bli att vi köper några förrän på semmeldagen. Blev lite sugen nu så kanske gör vi ett avsteg ifrån detta.
  Levnadsintyg, det har jag aldrig hört talas om, men det är bra för ibland läser man om fusk.
  Crumpets var något nytt, ser goda ut.
  Fina bilder ifrån promenaden.
  Ha det bra.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Grattsi! Jag är glad om du blir glad.
   Det har visats så många semlor i media redan, så jag slog till.
   Levnadsintyg är ett bra system och minskar fusk.
   Crumpets är gott, mums!
   Kram!

 36. Monica skriver:

  Jättebra tips om mjölkgröt, aldrig gjort förr och det blev mycket godare, vi kör med 3%-ig ekomjölk så tog fifty fifty mjölk vatten. Sen lite mjölk vid servering och glad jag hade svarta vinbär, mangobitar och hallon i frysen, blev toppengott och var glad och nöjd hela dagen😊semlor ska jag göra själv i år, lite skeptisk med att köpa i dessa tider och de får vänta ett tag, bakade saffransbullar i veckan, så gott med allt egengjort. Ha det bra Lena, låter skönt med plusgrader och sol, såg minnen som dök upp från UK från denna tid i januari, nästan glömt så fort våren kom och så vackert det är.

  • Lena i Wales skriver:

   Visst blir det godare med mjölk eller blandning av vatten och mjölk än bara vatten. Din gröt låter jättegod.
   Min semla blev riktigt god och jag njöt av att äta den.
   Kul att du gjort saffransbullar, läs mitt inlägg idag, lördag, så förstår du varför jag tyckte det var kul!
   Ha det bra!

 37. FREEDOMtravel skriver:

  Bra förklarat om porridge! Jag hade nog trott att det var all gröt. Man lär sig av att läsa bloggar 🙂

 38. iamittilivet skriver:

  Tänk på att du kan också lämna levnadsintyg till Pensionsmyndigheten digitalt – det gjorde jag i år och det var väldigt smidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s