MIDSOMMARFIRANDE MED SVENSKAR I CARDIFF 22 juni 2014

Vi har nu haft underbart väder här i Wales i över en vecka, bara sol och ca 26 grader. Inte en droppe regn!

DSCF5577

Innan jag berättar om midsommarfirandet vill jag passa på att tacka alla som engagerade sig i mitt förra inlägg om Afternoon Tea för Bröstcancer. Det har varit en fantastisk respons och inlägget har inspirerat många till att själva göra något liknande. Flera har också gjort sitt genom att på något sätt skicka det vidare till sina kontakter, delat på Facebook o s v.  Tusen tack!

Midsommar

Något vidare midsommarfirande blev det inte för mig på midsommarafton. Här i Wales firas inte alls midsommarafton, det enda som uppmärksammas är lite om sommarsolståndet. Men inget riktigt firande, enligt svenska mått mätt. Däremot firande jag midsommar med Svenskar i Cardiff i  söndags.

DSCF5557  DSCF5547

En underbar midsommarsång gjord av en plastgran, dekorerad med löv och blommor. Nöden har ingen lag, men den blev så fin! Och svenska flaggan vajade i parken…

DSCF5562  DSCF5550

… så var det dans runt stången  och picnic i det gröna i parken framför Tredegar House…

DSCF5572 DSCF5575

… så var det dags för det svenska fenomenet, tipspromenad, med hälften av frågorna om Sverige och hälften om Wales. Vi gjorde också några lekar som t ex säckhoppning.

Britterna som passerade oss och vårt konstiga bettende, stannade, tittade, fotade och videofilmade oss. En del var djärva nog och frågade vad vi egentligen höll på med!

Vi var ca ett 40-tal personer, svenskar liksom britter med någon form av svensk anknytning. Vi hade verkligen en fantastisk dag tillsammans! Tack till alla som deltog!

DSCF5544  DSCF5543

Den enorma parkeringen var full med bilar för alla som ville fira svensk midsommar. Nåja, lite överdrivet kanske. Det råkade var inspelning av Antique Roadshow där samma dag. Tyvärr missade BBC vårt midsommarfirande. Hade ju verkligen givet dem ett annorlunda inslag!!!

MIN TRÄDGÅRD

Eftersom jag kommer att lämna min underbara trädgård för att åka till ett spännande och exotiskt land upp i norr, där man använder osthyvel,  så tänkte jag bara visa några foton av trädgården.

DSCF5585  DSCF5584

DSCF5581  DSCF5587

DSCF5588  DSCF5589

DSCF5594  DSCF5597

DSCF5606  DSCF5601

DSCF5603  DSCF5604

DSCF5605

Bloggen kommer att forsätta som vanligt över sommaren, med inlägg varje onsdag och lördag. Däremot kommer jag kanske inte att ha tillfälle att besvara alla kommentarer förrän senare.

Ha en skön sommar!

Detta inlägg publicerades i årstider m m, Föreningsliv. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till MIDSOMMARFIRANDE MED SVENSKAR I CARDIFF 22 juni 2014

 1. Marit skriver:

  Nydelige bilder fra hagen! Den rosebuen med den store rosen var kjempefin og stor 🙂

  God sommer!

 2. barabrittiskt skriver:

  Tack detsamma! Njut av sommaren.

 3. carpementon skriver:

  Lena, din majstång var minst lika fin som de vi brukar lyckas åstadkomma själva i ”det nordliga exotiska landet”. I Menton nöjer vi oss med en målad mini-stång i trä.

  Vilka härliga trädgårdsbilder! Jag blir verkligen inspirerad och hoppas att någon gång kunna lära mina bruna fingrar att bli litet gröna.

  Mvh Ingrid

 4. Anita skriver:

  Den midsommarstången var ju hur fin som helst liksom ert midsommarfirande. Förstår att britterna som passerade undrade vad ni höll på med. Vet inte om jag nämnt det förut men en valborgsmässoafton för ett antal år sedan så befann jag mig i Cornwall på trädgårdsresa. Då vi var många med på resan som sjöng i kör så samlades vi alla utanför hotellet och sjöng in våren. Vi hade till och med en som höll vårtal. Gissa om britterna tittade och undrade vad vi var för en konstig samling människor. Men det var en härlig stund och vi kände oss ännu mer svenska än vanligt 🙂

  Det är alltid lika roligt att se bilder från din trädgård. Du har så mycket fint och utsikten är makalöst vacker.

  En skön sommar till dig också! Kommer att fortsätta följa din blogg under sommaren.
  /Anita

 5. Britt skriver:

  Kul när man kan fira ihop med andra med samma traditioner och med dem som inte har dem. Finfin stång. Visst blir det härligt att hyvla ost i sommar. Fast du har tydligen en i Wales också.

 6. Ditte skriver:

  Visst är det trevligt med lite svenska traditioner även utomlands. Midsommar är ju en del av vår svenska historia. Roligt att det blev så lyckat.
  Dina foton från trädgården är så inspirerande och vackra. Jag tycker mig känna dofterna genom bilderna…Och antar att du nu har någon som vattnar dem. Jag skulle här i Spanien vilja ha många flre växter än vad jag kan ha, men det blir svårt med värmen och få till vattningen. Så jag får nöja mig med tjockbladiga och tåliga saker.
  Önskar dig en fin resa till osthyvellandet och jag följer med…
  Kramar!

 7. Anne-Marie skriver:

  Trevligt att se litet bilder från ert midsommarfirande.
  Vad synd att TV-showen inte kunde föreviga den exotiska midsommarstången.
  Låter bra att du skall besöka landet som förstår vikten av bra osthyvlar. 🙂

 8. Åse skriver:

  Vilket härligt firade och underbar trädgård du har, önskar dig en trevlig resa till landet med bästa osthyvlarna. Kram Åse

 9. Franska Fikon skriver:

  Ha en skön vistelse i osthyvlarlandet! Vi kommer säkert att höras av under sommaren via våra bloggar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s