WALES – LLANRWST och FUNDERINGAR FRÅN ETT WALES I LOCKDOWN

Onsdag och bloggdags från Wales i lockdown. Idag lite från den lilla staden Llanrwst och lite funderingar över hur det är att vara i locksdown.

Llanrwst

Detta blir en liten repris.

Llanrwst är en liten stad på ung 3 000 invånare i norra Wales, mellan Llandudno och Betws-y-Coed.

Staden uttalas ung Schlanrost.

En gång var den viktig för handeln med ull i trakten och den var också känd för tillverkning av harpor och klockor…

..vad det riktigt är känt för är den gamla, smala stenbron, Pont Fawr (den stora bron) med tre bågar från 1600-talet. Den går från staden över floden Conwy till…

…Tu Hwnt i’r Bont (huset bortom bron). Huset är från 1400-talet och var en gång huvudbyggnad i en bondgård, men kom senare att bli rådhus för staden. Vid flera tillfällen förföll det och slutligen tog National Trust över huset och numera är det k-märkt. Idag innehåller det ett litet Tea Room och galleri och har många besökare…

…utsikt från bron mot staden norrut och…

…mot Snowdon söderut.

Förra året hölls här National Eisteddfod, som jag kommer att skriva om mer senare.

Var ligger Llanrwst?

Hur är det i lockdown Wales?

Lite funderingar från mig och kanske något att skratta åt!

Ja, det kan man kanske undra. Rörigt, skulle jag vilja säja. Fast å andra siden, vad är inte rörigt här? Börjar faktiskt bli trött på röran, oredan och alla oöverlagda beslut här. Förstår mer och mer att det inte är lätt att anpassa sig i ett annat land. Även om allt inte fungerar i Sverige, så är det ett land där man i grunden har ordning på saker och har i grunden en känsla av solidaritet. Wales är ett underbart vackert land och det finns många bra människor här, men den kulturella skillnaden blir allt tydligare. Ett sätt att komma undan är ju att flytta härifrån.

För mig blir Spanien mer och mer ett väldigt organiserat land, jämfört med UK i alla fall. Alla kanske inte håller med mig.

Jag skrev om reglerna för lockdown för en vecka sedan. Man säjer hela tiden av den gäller två veckor, men det är inte helt sant för det blir 17 dagar, så BARA 13 dagar kvar!

En av reglerna är att bara affärer som säljer nödvändigheter får hålla öppet. Nu har debatten satt igång om vad som är nödvändigt och inte. Och nu börja det roliga! Problemet är dessa superstore som säljer både mat och allt möjligt annat. I slutet av förr veckan kom man helt plötsligt på att detta kunde bli ett problem. Att man inte tänkt på det innan kan man ju undra! Man får i dessa superstore sälja det som andra lagliga affärer kan sälja, alltså inte kläder, böcker m m. Så nu helt plötsligt fick man där spärra av stora delar av affären. Varorna finns där, men man får inte köpa dem, bara titta på dem i distans där de står under plastskynke eller med bred tejp framför. Anledningen är att det är orättvist mot de småaffärer som tvingats stänga och att man vill begränsa tiden människor är i affären. Låter ju bra, men, men, men. Kanske handla online? För det får man göra!

Vad är nödvändigt? Schampo känns ju nödvändigt, men är mascara nödvändig? De står ofta ganska nära varandra i affärerna, nu får man fundera över nödvändigheten av mascara och kanske flytta schampo till delen för nödvändiga varor och lämna mascaran i det området som är avspärrat. Någon klagade på att man inte kunde köpa en ny elektrisk vattenkokare, hennes hade gått sönder. Hur skulle hon klare sig utan sitt livsviktiga te? Skulle det vara helt omöjligt att kanske koka vatten på spisen? Någons brödrost hade gått sönder och världen hade fallit samman! Nu skulle hon få gå hungrig för att hon inte kunde få sitt rostade bröd på morgonen. Kan man kanske tänka sig att äta något annat, kanske bröd som inte är rostat? Troligen inte, helt otänkbart, rostat bröd med marmelad äter man varje morgon och har så gjort i generationer. Någon revolution, nej , det vill vi inte ha.

På den största kedjan av superstore påstod de att de inte kunde sälja mensskydd, det ansågs inte som nödvändigt. Hur roligt, mellan 1 och 10, är det att ha blod rinnande ner längs benen? Kan det vara en man som stod bakom detta beslut? Jag vet inte, bara en gissning. De har efter stora protester till slut ändra sig och inser att de nog trots allt kan var nödvändigt.

Det har varit ett himla tjat här om detta i dagar. Rent löjligt! Om de stor affärerna ska sälja det eller det, kan det finnas olika åsikter om, men dessa helt oöverlagda beslut, dumma kommentarer och politikers ursäkter är jag ärligt talat så himla trött på.

Kan vi träffas över jul? Ja, allvarligt talat, vem f-n kan svara på denna fråga när det är ca 8 veckor kvar. Detta bekymrar såååå många. Jovisst kan jag också fundera på jul, men jag behöver för den delen inte fråga politiker denna fråga, bättre gå till en spågumma.

Det är också förbjudet att samlas i stora grupper. Vad gör då en kyrka, inte tillhörande Church in Wales, jo anordnar en gudstjänst inomhus. Polisen kommer och uppmanar dem att avsluta mötet, tumult uppstår och polisen erbjuder då att de kan gå utomhus och avsluta. TV intervjuade predikanten och han ansåg att staten inte kan stå över Gud och tyckte att han hade sin fulla rätt att ha gudstjänster.  Man blir skrämd för mindre!

En politiker hade dock tänkt till lite i veckan. En stor nyhet! Ska vi kanske se oss runt i Europa och hur andra länder klarar sig och hur de gjort!!! Wow, smart att komma på det nu. Visserligen har man tidigare talat om Sveriges hållning till Covid19, men det är mer eller mindre det enda. Nu har ni också fått ett svar på varför man här vill gå ur EU.

Några tänkvärda ord från en tidning för flera år sedan: ”Dimma över Engelska kanalen, Europa avstängt”.

Hur är då Covid19 läget i Wales?

Nu blir det tråkig läsning!

UK : Fall av smittade totalt ca 900 000, döda ca 45 000, antal nya fall per dag ca 21 000.

Wales : Falla av smittade totalt ca 44 000. döda ca 1 800, antal nya fall per dag ca 1 160.

(Antal invånare i UK ca 68 miljoner, antalet invånare i Wales ca 3 miljoner)

Ta vara på er!

 

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Socialt. Bokmärk permalänken.

76 kommentarer till WALES – LLANRWST och FUNDERINGAR FRÅN ETT WALES I LOCKDOWN

 1. Godmorgon!

  Den lilla grönklädda byggnaden är så otroligt söt! Fint med en liten servering vid den vackra bron och vattnet. Är bron hel? Det ser ut som att sista biten ligger vält, kanske en synvilla.

  Haha, tidningscitatet är ju så roligt! Jordens centrum är ok men resten av världen är det sämre med, inte nåbart – om man nu skulle vilja det.

  Förstår frustrationen, här kommer det ju nya bud igen. Lugnare än i våras dock.

  Sköt om er! Kram

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, man kan åka med bil över bron, så fortfarande igång.
   Visst är det ett bra citat och tyvärr verkar det vara sant också.
   Jag har hört lite från Spanien, men det verkar ännu inte hänt så mycket i Andalucia.
   Kram!

  • Lisbeth Rosén skriver:

   Tyckte jag kände igen nåt namn på ett område😀. Kan lugna dej med att i Norge vet de heller inte riktigt vad som gäller!! Mattias pendlar dit och har problem varje gång han ska jobba. En kollega har sin dotter i Bergen och hon flög dit i förra veckan; Landvetter-Amsterdam med mellanlandning o nytt plan Amsterdam-Bergen🤓 Samma väg tillbaka… Hon var sedan i karantän hos dottern, ute och gå var ok. Kramizz

   • Lena i Wales skriver:

    Vi har varit där tillsammans och fotona är tagna då.
    Verkar rörigt i Norge också, vilken tid vi lever i.
    Lisbeth, kolla vår Whats up grupp!
    Kramizzzzz!

 2. knasiga regler och rättvist kan det nog aldrig bli…. vi var på Konstmuseet i Göteborg i går och där också var det också ”vakt” ute och släppte inte in för många. Även i museeaffären en vakt så till att den lilla bokaffären inte fullt. Vackert sagohus, vilka gamla vackra broar, ha en bra dag.

 3. Madame skriver:

  Dine billeder fra den lilla stad Llanrwst med den gamle bro og huset er fortryllende smukke! Men hvor er det dog fortvivlende med coronasituationen hos jer.
  Jeg læste på en af vores net-aviser, at en vaccine er lige på vej. Den er vel den eneste udvej, man kan se, at vi alle bliver vaccineret?
  Ha’ en dejlig dag!

  • Lena i Wales skriver:

   Llanrwst är så fint.
   Jobbiga tider här i Wales nu, men hoppas att lockdown hjälper.
   Tyvärr är det nog bara vaccin som helt hjälper. Hoppas det kommer snart!
   Ha en dejlig dag!

 4. Ingrid skriver:

  Jag som tyckte att murgrönan på norrsidan av huset på Stenstugu hade börjat ta över för mycket inser att det finns hus där grönskan verkligen segrat. Ett fantastiskt hus!
  Jag tror att vi snart kommer att se åtstramningar här också, för smittspridningen är väldigt stor, även här på Gotland. Nu gäller det verkligen att hålla avstånd och tänka sig för.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 5. Thalassa skriver:

  Det tycks finnas oändligt många charmiga små städer och byar i lilla Wales! Vilka fina foton du visar! Min bror har förresten för många år sedan kört MC i Wales – och gillade det mycket. Reslusten bubblar….

  Ja, det du berättar om era regler känns ju för oss helt absurt! Både vad gäller reglerna och folks reaktioner. Eftersom jag vet att du följer läget i Sverige skriver jag inget om det, mer än att vi ALLA måste vara extremt försiktiga. Min svägerska, 80+, är nu smittad på för henne helt obegripliga vägar. Dock inte jättesjuk, tack och lov.
  Sköt om dig så att vi får fortsatta regelbundna intressanta och även humoristiska uppdateringar.

  • Lena i Wales skriver:

   Det finns så otroligt många vackra och intressanta ställen här, ännu har jag inte besökt alla.
   Reslusten för mig är att få komma till familjen i Sverige, längtar så.
   Det är såååå rörigt här nu, jobbigt.
   Tråkigt för din svägerska.
   Det finns försiktighet, men också tur eller otur och man vet aldrig när man har det. Hoppas hon tillfrisknar snabbt.
   Stort tack för din fina kommentar och uppmuntran!

 6. Geddfish skriver:

  Ja, en vet inte om en ska skratta eller gråta, när jag läser om hur det ser ut i röran hos UK och Wales. Ingen vet väl heller om man kan ses i jul. Det får ju gå ändå, vad är valet?
  Wales är underbart vackert, sååå fina bilder på broar, hus och landskap.
  Kan nog hålla med om att Spanien verkar ha ordentliga regler. Här i Sverige är det mesta rekommendationer. Vi vet inte i slutändan hur det påverkat.
  Allt gott och varm kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag vet inte heller om jag ska skratta eller gråta, ibland skrattar jag bara åt det hela och ibland kommer verkligenheten i kapp, att jag faktiskt lever i röran.
   Wales är som du vet så vackert och det finns så många fina människor här, men det finns också en massa dumhet, tyvärr.
   Stora onsdagskramar till dig!

 7. ”Dimma över Engelska kanalen, Europa avstängt” – som anglofil älskar jag det här, det är så vansinnigt typiskt. Ibland undrar jag om man inte skulle ha flyttat till UK istället för Gotland, men så läser man ditt inlägg och förstår att man förmodligen inte skulle stått ut….. 😦
  Igår tog Rolle sitt första covidtest, nu dröjer det minst 3-4 dagar innan han får svar. Men…idag är han nästan återställd från sin magsjuka. Jag frågade min onkologläkare igår om vad Rolle skulle göra efter 6 dagars diarré och han tipsade om ett s.k. stoppiller – och det har tydligen fungerat! Första natten han fått sova, så skönt för nu är han inte grinig längre. 🙂
  KRAM/Susie

 8. iamittilivet skriver:

  Här i Grekland utbröt förvirring i förra veckan kring ett tv-tal om premiärministern höll. Menade han att alla i hela landet skulle ha munskydd utomhus eller menade han bara de regioner och delregioner som ligger illa till? Jag hörde inte talet, men tydligen var det nå’t syftningsfel. Tidningsartiklar som publicerades på kvällen drogs tillbaka fredag förmiddag då de ersattes av nya: han menade inte alla i hela landet. Olyckligt med oklarheter och tjafs (från alla sidor) – vi behöver energin till att ta oss igenom det här. Det har pågått länge, vi är trötta, men vaccinet är tydligen inte långt borta…då blir det party!!! 🙂

  • Lena i Wales skriver:

   Samma sak hände här för några veckor sedan, premiärministern uttryckte sig oklart om det gällde hela UK eller bara England. Han är ju premiärminister för båda. Så typiskt politiker att krångla till det!
   Ja, vi behöver verkligen lägga energin på annat än tjafs och dumma uttal.
   Man kan bara hoppas på ett vaccin snart.

 9. Min första tanke var – hur uttalas det där? 😀
  Men jag fick svar rätt fort!
  Ja, mycket är nog rörigt nu, i alla länder, och oron stor. Jag försöker acceptera läget så gott det går. Har ett rätt ensamt jobb som företagare och alla jobbar vi på distans, men jobbet är ändå intressant och man talar på telefon rätt mycket med andra, eller via andra kanaler.
  Det där gröna huset är SÅ fint, bra att det är K-märkt och bevarat och renoverat! Fint också att gamla broar finns kvar. I vissa länder har krig förstört så mycket 😦
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja du, inget lätt uttal här inte.
   Låter skönt att du gör det bästa av situationen och att det känns bra. Lycka till i fortsättningen!
   Jag gillar både huset och bron, så fint.
   Kram!

 10. Märtha skriver:

  En underbar bro och ett härligt hus där jag förväntar mig att tanter som miss Marple kommer ut med hatt på huvudet och stickningen i högsta hugg, plirande på omgivningens göranden och låtanden – och sen något som verkar som ett kåseri! ”Sälja enbart sådant som är nödvändigt” – vad är det? Makabra exempel! Här är inte butiksstängningar aktuella, men krogar och nattklubbar är illa ute. Större samlingar är inte tillåtna, och folk är rädda, så ordnar du något kommer inte folk. Igår var vi fyra tanter på italienskan (fem saknades), med munskydd – även om vi alla inte ens var lite, lite snuviga. 215 nya fall idag, sammanlagt har Finland registrerat 15378 smittade under hela pandemin, de flesta i Helsingfors och trakterna runtom. I Borgå (knappt 50000 invånare) har vi sammanlagt 124 fall, också sen pandemins början. Finlands invånarantal är… är… hm… måste kolla… 5,518 miljoner 2019. Sköt om dig, Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, detta hus får fantasin att arbeta.
   Så rörigt här nu, svårt att förstå när man inte är mitt i det.
   Tråkigt att det också verkar gå åt fel håll med smittan hos er. Hoppas vårt lockdown ska ge den en paus.
   Sköt om dig!

   • Märtha skriver:

    Nja, snarare är det så att covid-19.situationen är rätt så stabil här. I hela oktober har antalet fall per dag legat på 100-200, folk sätts i eller går i frivillig karantän om de blivit exponerade för smitta. Vi bor ju så långt ifrån varandra så det fungerar – kanske.

 11. Marit skriver:

  Så vakre bilder du viser! Huset ved broen var helt nydelig. Det så ut som det var klippet ut av et eventyr 🙂

 12. Violen skriver:

  Vilket skönt, grönt sagohus! Så bra att det är bevarat!
  Vilken röra ni har med er lookdown! Det är bara att konstatera att principen varför göra något enkelt när det går att krångla till det gäller fullt ut! Nu när ni är mitt i smeten är det väl bäst för blodtrycket att försöka bita ihop och härda ut. Hos oss är ju läget bättre men orosmolnen kommer allt närmare, många bryr sig inte längre och vill inte ta ansvar..
  Tänker på dig och hoppas att ni klarar er bra!

  • Lena i Wales skriver:

   Visst känns det som taget ur en saga.
   Den principen följer vi strikt här, det enda som följs, hi,hi!
   Har sett lite på svensk TV och det är inte glädjande.
   Jag har det bra på så sätt att jag inte är sjuk, så försöker jag tänka, men inte alltid lätt.

 13. Anita skriver:

  Vilket kärt återseende. Det huset och bron har jag besökt två gånger. Har flera bilder från det ur olika vinklar. Håller med Märtha, där jag skulle kunna tänka mig att se miss Marple sitta och plira över glasögonen.
  Ja tänk så typiskt med tidningsrubriken ”Dimma över Engelska kanalen, Europa avstängt”. Jodå, förstår det där med Brexit. Undrar om det blir under ordnade former eller om det blir en hård Brexit. Annars var det faktiskt lite roligt (mitt i allt elände) att läsa om uteblivna brödrostar och vattenkokare. Men som du säger, det går ju faktiskt alldeles utmärkt att värma vatten i en kastrull på spisen. Och rosta bröd i ugnen. Men det som tog priset tyckte jag var mensskydden. Ja jösses, det är inte lätt det här med Covid-19. Vilka oerhört tuffa beslut som måste tas 😉 Tack Lena för lite munterhet i allt elände.
  Här vräker regnet ner just nu. Men det ska försvinna om någon timme så då blir det hundpromenad.

  Ha en fortsatt bra dag!

  • Lena i Wales skriver:

   Vad kul att du varit där, så speciellt ställe. Stället triggar fantasin.
   Tyvärr ligger det en del sanning i synen på Europa genom detta citatet.
   Jag kända att jag bara var tvungen att i allt elände vara lite satirisk och raljera med alla dumheter vi har för oss här. Vilken röra det är och vilka bekymmer människor hittar på.
   Det har regnat mycket här idag, fast just nu är det uppehåll. Avslutar nu för om några sekunder skulle jag ljuga om jag sa att det var uppehåll.
   Ha det bra!

 14. Znogge skriver:

  Antingen får man nog ha affären öppen eller inte. Mensskydd är definitivt en nödvändighet skulle jag vilja säga men tevatten kan man koka på spisen. Nåja, allt ligger i betraktarens ögon. Hoppas i alla fall att nedstängningen får önskad effekt för det är illa nu.

  God onsdag!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, jag hoppas verkligen att det blir en firebreak så alla inom vården kan få en lite mindre intensiv period för ett tag. De jobbar så hårt.
   Hälsingar från ett regnigt Wales

 15. Minton skriver:

  Det lilla grönklädda huset är underbart och bron ser ut som en miniatyr.
  Tidningscitatet passar idag 😄
  Smittan har ökat i Kronoberg län denna veckan och det känns inte bra.
  Många bekymrar sej för småsaker skall vi fira jul ensamma eller tillsammans med släkten. De kan fundera över hur vi som är ensamma utan anhöriga har gjort i många år.
  Ha en fin dag

 16. Inger Hansson skriver:

  Spännande läsning om den fina bron och det söta huset. Komiskt med britter som inte klarar sig två veckor utan vattenkokare och brödrost. Sorgligt med pandemi-utvecklingen i hela Europa just nu. Här nere i södra Sverige (Blekinge och Skåne) ser det ut att öka rejält nu och även här kommer märkliga uppmaningar. ”Undvik att åka kollektivt om du inte ska till jobb eller skola”. Som om det inte vore just rusningstrafiken som vore det stora problemet! Suck.

 17. Blomsterbönan skriver:

  En sån fantastiskt fin bro! Många likes på den.

  Ja du, jag bara bävar för allt tjat när folk kommer på att de inte kan fira jul som vanligt. För mig innebär julen Gran Canaria och har gjort under många år (har två lägenheter i Puerto Rico) men det har vi räknat ut redan i somras att vi blir hemma i år. Kanske skulle funka men hur roligt är det att vara tvungen att ha munskydd hela tiden!? Blir en makalöst fin solbränna också 🙂

  Märkliga regler på affärerna! Vad som är nödvändigt för mig kanske inte är nödvändigt för dig och tvärtom. Tycker dock att det viktiga är att begränsa antal som handlar samtidigt.

  Var rädda om er och trevlig kväll!

  • Lena i Wales skriver:

   Javisst är bron vacker.
   Gran Canaria har en del smitta, men inte som på spanska fastlandet, men att åka dit, nja, upp till var och en att bedöma. En del skulle nog inte tveka. Dessutom är det svåra att det ändras så snabbt, kanske när man redan är där.
   Ja, så knepiga regler att få förstår ens förstår dem.
   Trevlig kväll!

 18. farfar hebbe skriver:

  Oj,dom kunde bygga fina broar redan då på 1600 talet,huset är nog det grönaste jag sett någonsin,vackert..Covid 19 inte så kul att det tar fart igen,vi måste ”Hålla i Hålla ut”..
  Ja låten känner vi väl alla till.Den första versionen gjordes av den amerikanska gruppen The Drifters och släpptes i mitten av 1960.Denna med Navericks har ett skönt gung..Haé Kram.

 19. wiolettan skriver:

  Bilderna som du visar är så vackra. Dessa naturbilder över skog, vatten och gröna ängar, broar och allt däremellan som finns i naturen. Fin stenbro med tre bågar.
  Det gröna huset, så enastående tjusigt. Vad är det som sticker upp både till vänster och höger, också i grönt vid huset? Skorstenar kanske.
  Det måste vara mycket jobbigt detta med Lockdown. På nätet går det ju att handla, men jag förstår att det är jobbigt det hela. Att hålla reda på vad man får och inte får.
  Men man förstår ju, det är ju många som har blivit sjuka och även avlidit, så något måste göras.
  Du får vara rädd om dig Lena.
  Sköt väl om dig.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mina bilder.
   Det som sticker upp är övervuxna skorstenar.
   Tyvärr fungerar näthandeln med mat väldigt dåligt här. Endast ett fåtal kan få denna service, de har inte kapacitet att leverera till alla.
   Jag hoppas att denna firebreak ger smittan en liten paus, bort lär den inte gå så lätt, tyvärr.
   Kramar till dig också!

 20. walkaboutsweden skriver:

  Ja du vet ju att jag uppskattar alla fina bilder.
  OCH all intressant text.
  När du skriver om att du börjar tröttna på all röra i Wales, så undrar jag (som inte följt dig så jättelänge) hur länge du har bott i Wales och om du har bott växelvis där och i Spanien?

  Tack/Barbro

  • Lena i Wales skriver:

   Tack för din fina kommentar!
   Jag har varit i Wales sedan 26 år. Först kanske två gånger om året, sedan mer och mer och de senaste ca 11 åren har jag bott här permanent. När vi jobbade var vi i Spanien några veckor per år, vår och höst. Nu när vi är pensionerade är vi i Wales och Spanien ca 50-50.
   Sköt om dig!

 21. Helena skriver:

  Vilka underbara broar och hus det finns i Wales! Det är som en sagovärld på dina bilder. Idag läste jag om människor som har haft covid-19 i månader. Den sjukdomen är verkligen inte rolig om man har otur. Ha det bra i isoleringen!

 22. skåningen skriver:

  Tack för att jag fick följa med!
  Vi behöver alla att någon tänker på en..
  Kram!

 23. Franska Fikon skriver:

  Vilket otroligt sött hus helt klätt i murgröna. Det ser nästan ut som om murgrönan håller ihop huset. Men man får litet tvestjärtsvibbar, har själv som barn bott i ett hus som var täckt av vildvin och där bodde massor som inte betalade hyra. Men mycket vackert, både då och nu i Wales! Ja här i Skåne är det nu litet läskigt så snabbt smittan sprids. Ingen kollektivtrafik rekommenderas. Nänä nu får föräldrarna börja lämna och hämta istället för att barnen ska åka med den överfulla skolbussen. Håll i och håll ut!

 24. Lotta skriver:

  Det går inte att ha någon framförhållning i dagsläget. Jag måste nog säga att det där med att hålla avstånd och inte vistas för många på samma ställe verkar inte gälla längre. Jag hoppas att det inte ska slå för hårt.
  Vilket gulligt litet hus. Broar kunde de bygga förr, helt otroligt.
  Önskar dig en fin torsdag, för min egen del så ska den sovas bort.

  • Lena i Wales skriver:

   Det man kan planera är för dagen, men mer går knappast.
   Ja, hoppas verkligen att smittan ugnar ner sig nu.
   Både huset och bron är så fina.
   Här blir nog till största delen en innedag, regn och kraftig blåst.
   Sov gott!

 25. Therese Bjärstig skriver:

  Alltså huset bortom bron, vilket sago hus, så vackert! Och jobbigt men nödvändigt med lockdown, ibland behöves tydliga restriktioner, börjar gå åt fel håll överallt i Sverige med lokala restriktioner… Och så många som ska åka och tända på gravarna till allhelgona och tar kollektivtrafik, dumt. Tur vi kan promenera ner och bor på landsbygden utan trängsel, men gäller givetvis ändå att ta sitt ansvar! Ha en fortsatt fin vecka!

  • Lena i Wales skriver:

   Ett litet drömhus.
   Tråkig trend i Sverige också med Coronan.
   Jag skulle också vilja sätta ljus på mina föräldrars grav, men har inte kunnat gjort det på många år, lite väl långt bort för mig.
   Trevlig kväll!

 26. Oj vilken röra, i dessa dagar behövs verkligen kloka och handlingskraftiga ledare. Finns de? Iaf lite löjligt att Sverige nu ”släpper ut” 70+ och ökar antalet på konserter precis när smittan ökar katastrofalt. De torde få ta igen det mesta. Men vi får vara glad så länge vi är friska. Ha det gott i karantänen!/Monica

 27. Pingback: Filosoferande en coronahöst | bara brittiskt

 28. torrebloggen skriver:

  Härligt inlägg, gillade speciellt det lilla ”gröna huset” och den vackra stenbron.
  Sköt om dig!
  Kram!

 29. Stenbron och Huset bortom bron gillade jag verkligen. Jättecharmiga båda två.
  Förstår inte dom som redan spekulerar om julen. Det finns ingen spåkula så man kan se så långt fram i tiden, man vet knappt hur det kommer att se ut nästa vecka.

 30. åsa skriver:

  Det gröna huset är en favorit tänk att växtligheten växer på hus… det är sällsynt här omkring.
  Att spärra av affärer så man bara kan köpa det nödvändigaste fastän det finns de där speciella varorna i butiken känns märkligt även om jag kan förstå orättvisan.
  Om julen vet vi ännu ingenting.

  • Lena i Wales skriver:

   Huset är så gulligt. Ovanligt här också att hela huset är täckt.
   Det är en knepig fråga, men jag tycker att politikerna skulle tänkt på detta när beslutet kom, då hade det inte blivit så rörigt.
   Långt till jul, som tur är!

 31. Ditte skriver:

  Trevligt med vackra repriser från Wales för även om jag tidigare läst så minns jag inte allt. Men jag vet att det finns mycket grönska, mycket historia, vackra miljöer, städer och byar. Just så mycket växtlighet på hus är vackert men inte direkt bra för huset eftersom det tar åt sig av fukten.
  Läget nu med nedstängning hos er verkar vara ett hastverk bestämmande inte alls tänkt igenom. Vad gäller butikerna och vad som är nödvändigt eller ej verkar det vara ett dåligt skämt.
  Här är det fortfarande rekommendationer och jag tycker det är bra. De flesta kan tänka själva Jag är ju ute väldigt mycket men undviker folksamlingar och jag tycker de jag möter är respektfulla- Men visst finns det undantag. För vad gäller förbuden så är det ju enkelt att kringhå dem om det inte är renodlade utegångsförbud med höga böter.
  Många tankar och var rädd om dig.

  • Lena i Wales skriver:

   Ibland är det inte så dumt med en repris.
   Jag undrar verkligen hur huset egentligen ser ut, men eftersom det är k-märkt antar jag att det tas väl omhand.
   Ett praktexempel på hastverk, som så mycket här, tyvärr.
   Tyvärr kan vi inte tänka själva här, hade vi kunnat göra det, hade vi ínte behövt detta lockdown. Trist!
   Jag gör så gott jag kan dessa konstiga dagar. Tur jag har min blogg och andra trevliga bloggar.
   Sköt om er!

 32. evso08 skriver:

  Tack för intressant information vad som gäller hos er. Apropå mascara så är det något jag i princip har glömt bort att jag brukade ha fram till mars då jag började jobba hemifrån, detta trots att jag sitter i flera videomöten varje dag. Lite konstigt för jag tror inte att jag någonsin varit på jobbet utan mascara …
  Så otroligt vacker bro och grönskande hus du bjuder på i bloggen 🙂 När allt är över med pandemin är Wales ett ställe jag verkligen vill besöka!
  Ha en fin helg!
  Kram

 33. Ama de casa skriver:

  Vilket fint ”växthus” 🙂
  Jag kan inte riktigt hålla med om att Spanien är organiserat. Nya bud och regeländringar kommer mest hela tiden. Det är inte alls lätt att hänga med…
  Såna där avspärrningar i affärer med både mat och annat gjordes även här under karantänen och innan småbutikerna fick öppna igen.

  Ha en fin fredag och ta det försiktigt där ute!

 34. Anette skriver:

  Det gröna gamla huset är nog bland det vackraste jag sett.
  Pandemiberedskap har tyvärr tagit ett nytt grepp om oss svenskar också. Vi i Östergötland har fått nya restriktioner att följa.
  Hoppas du får en bra helg, trots Corona.

 35. Karin skriver:

  En vacker stad, en läcker bro och världens finaste sagohus! En trevlig utflykt och dessutom intressant information om hur man hanterar Covid-19. Man kan kanske vara glad att man inte är politiker, ”i dessa tider”. Men så otroligt knäppt med säljreglerna. För 17, låt affärerna ha öppet, men se till att de håller koll så att det är glest i butikerna! Och alltså beslutet om mensskydd… det måste ju, som du skriver, vara taget av en karl.

 36. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s