ADVENT i WALES, BESÖK PÅ ETT GARDEN CENTRE, MIN TRÄDGÅRD och SPECIELLT VÄDRET

Lördag idag, söndag och första advent imorgon! Julen är på intåg. Idag om advent i Wales, om ett besök i ett Garden Centre, från min trädgård och om speciellt väder.

Advent

 

Advent är inte stort här i UK. Vi har inga adventsstakar med 4 levande ljus och inte många elljusstakar i fönstren heller. Fast hos mig finns naturligtvis några stycken elljusstakar…

…eftersom man här i stort sett alltid drar för gardinerna på kvällarna så att den lilla värme som finns i husen stannar inne och så att ingen ska se in i ens privatliv, så är det ingen idé att ha något i fönstren. När man går på en gata här är det alldeles mörkt i alla fönster. Jag saknar de upplysta svenska fönstren!

Adventskalendrar finns, men de är inte alls så vanliga som i Sverige. De kan finnas i form av chokladkalendrar. Inte heller någon Adventskalender på TV här. Många Svt program kan man tyvärr inte se utomlands, så vi får se om jag kan se årets här eller inte.

Besök på Garden Centre inför jul

I onsdags tog jag en tur till närmaste Garden Centre, ca 3 km från mitt hem. En egentligen onödig resa, men den kändes ganska oskyldig eftersom det är stort och dessutom dragigt och lite folk en onsdag förmiddag. Vi är tillåtna att göra dessa resor, men jag reser så lite som möjligt.

Utanför fanns några riktiga granar till försäljning. De flesta har plastgranar här…

…i första avdelningen jag kom till såg jag några förskrämda julgrupper. Det är inte något vanligt här…

…sedan kom en avdelning för växter man kan ha utomhus…

…där köpte jag en kruka med 3 hyacinter, fast dem har jag inomhus. Det fanns ganska gott om cyklamen i denna avdelning också, så en sådan köpte jag också för att ha utomhus…

…så här kan brittiska julgransfötter se ut.

Har dock aldrig sett någon i någons hem, har inte heller sett en äkta gran i någons hus…

…jag gick vidare till det lilla rummet för krukväxter. Här är det väldig få som har krukväxter inomhus, så avdelningen är väldigt liten. Tänkte att jag skulle kunna köpa en julstjärna, poinsettia på engelska. De råkade ha en enda liten stackare som var i stort behov av vatten och skötsel, inte konstigt att den var kvar. Personalen förklarade att de väntade på ny leverans. De är inte ovanliga här, men inte så vanliga som i Sverige…

…jag var inte ensam i det lilla rummet. En av deras huskatter höll ett vakande öga på mig. Så gullig, men väldigt svårfångad på bild. Den ville bara vara runt mina ben hela tiden…

…lite julsaker hade man också, men inte mycket. De flesta Garden Centre har massor av pynt, men inte vår…

…jag vandrade runt lite och tittade på kaktusar och…

…lite andra växter utomhus också.

Resultatet av resan dit blev bara en kruka med hyacinter, en cyklamen och en liten, liten enebuske, hade tänkt mig lite mer, men så blev det.

Ett litet bord utomhus

Jag har inte börjat med julpyntet inomhus ännu, men pyntat lite på bordet vid entrén.

Brukar göra liknande varje år så besökare ska känna sig välkomna. I år är det tyvärr inte relevant längre. Jag vill inte ha besök. Så hemskt att tänka så, men så är ju tyvärr läget nu. Så detta år är det för mitt eget välbefinnande och extra roligt att få dela det med er läsare också…

…lite ljung, kvistar av järnek och en liten cyklamen i en gammal saftkokarkastrull…

…lite småpynt i en gammal kakform och den lilla enebusken jag köpte i garden centre i en gammal julkruka…

…två små romantiska keruber bland kottar och järnek med bär på.

Jag kommer att sätta dit lite belysning också senare, men fick den inte att funka riktigt, så det får vänta.

Speciellt väder

Kl 16.40 i onsdags kväll var himlen röd och vacker…

…kl 8 på torsdag morgon låg dimman tät…

…kl 10.00…

…kl 12.30…

…kl 13.10…

…kl 13.45…

…kl 8 torsdags morgon…

…kl 10.00…

…kl 12.30…

…kl 13.10…

…kl 13.45 hade dimman åt detta håll försvunnit.

Liknande väder hade vi i fredags också…

…både natten till torsdag och till fredag hade vi lite frost.

Trevlig advent allesammans!

Annons
Detta inlägg publicerades i årstider m m, Besökta platser, Min trädgård, Socialt, väder. Bokmärk permalänken.

81 kommentarer till ADVENT i WALES, BESÖK PÅ ETT GARDEN CENTRE, MIN TRÄDGÅRD och SPECIELLT VÄDRET

 1. Monica skriver:

  Godmorgon Lena! Här har druckits adventskaffe med godsaker till, en dag för tidigt, haha, men vad gör det. Igår långpromenad och innan dess möten m m, husen hemsökts av spöken på natten, ja de var ute efter verktyg i folks förråd, cyklar m m säljbart och det kunnat räcka men stor förstörelse också. För att inte bli helt galen kände jag att jag måste se vanligt folk, maken trodde jag var galen för det var ju svarta fredagen, vilket passande namn. Jag gick in i en matbutik bara, lite folk, och fann mycket och en stor vacker julstjärna, så glad jag inte behövde leta mer. Och du har så fint nu, funderade också om det går här att ha nåt ute av blommor, cyklamen kanske och en. Känner igen allt du skriver om julpynt eller bristen på dem. Anna hade djupa fönsternischer och gjorde ett julfönster mot gatan till de engelska barnens glädje, de tittade och fantiserade, föräldrarna fick dem knappt med sig. Och jag satt bakom gardinerna, haha. Ha en fin adventstid Lena, här är isigt och det sandas redan.

  • Lena i Wales skriver:

   God morgon!
   Bättre för tidigt än för sent med adventsfikat.
   Igår var det faktiskt grått här hela dagen och inte inbjudande för en promenad. Trodde solen skulle komma fram, vilket den gjorde i några minuter för att sedan försvinna igen. Idag grått och regnigt.
   Roligt att du har samma upplevelser som jag har med advent och jul i UK, inte så kul dock.
   Trevlig advent!

 2. motionochfritid skriver:

  Så vackert och stämningsfullt du har pyntat, roligt att se. All sorts julbelysningar och dekorationer är speciellt välkommet nu. Vi har minusgrader och lite snö, så det ljusnande upp regelt.

  Trevlig första advent!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, lite adventsglädje måste man ha i detta gråa och trista väder. Genommulet idag igen.
   Snö, låter härligt för mig, men kanske inte för alla som är i det 😉.
   Trevlig advent!

 3. Underbara bilder, när vi var i Nordirland och Belfast december så såg vi fönsterbelysning och annat juligt. jag satte upp en LED-slinga i trädgården i går, så mysigt, ha en bra dag.

 4. Blomsterbönan skriver:

  Nu blev jag pysslig, ska fiffa till trappen idag och altanen. Mysigt med en kisse bland personalen. Min frisör har en liten kattunge som är med i klippstugan, frisera sig med en katt i knät får man inte göra inne i stan. Hennes gamla hankatt kröp in under skynket och låg i knät och spann. Han blev alltid lite sur när man var färdig och reste på sig.

  Det är så vackert med dimma, trolskt och lite mystiskt. Inte när man ska köra bil i det förstås. Jag tycker det ser så trevligt ut att bo på din kulle, måste vara ett bra ställe att sitta karantänad på om man måste vara det.

  Grymt fula julgransfötter men det är en rejäl vattenbehållare! De vi har här är snudd på larviga, går det i 2 dl! Ett träd i naturen dricker ju hundratals liter vatten så det är klart att de barrar när de åker in i värmen.

  Kan berätta att min svägerska mår lite bättre och min bror har testats negativt. Mycket märkligt att de bor under samma tak, han är isolerad med henne men, peppar peppar, inte blitt smittad. Det är för tidigt att ropa hej än men jag är tacksam, han har astma och högt blodtryck.

  Trevlig första advent från Vintrosa!

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att gör lite trivsamt dessa tider av mörker och elände.
   Katterna där är så sällskapliga och säkert håller de mössen borta också, så bra jobbat av dem.
   Dimma är vackert, men när allt du ser är grått blir det jobbigt till sist. Grått, dimmigt och regnigt idag också.
   Som du säjer de svenska håller så lite vatten, ständigt vattna granen, kommer jag ihåg från Sverige.
   Tack för uppdateringen. Mycket konstigt hur smittan sprids och inte sprids. Tur för honom i alla fall.
   Trevlig advent!

 5. Marit skriver:

  Det hagesenteret du besøkte skulle jeg gjerne ha besøkt også 🙂
  Så mange fine planter de hadde der.
  Ha en fin 1. Advent, og god helg!

 6. Eva skriver:

  Jättefina blomarrangemang du skapat. Tack för du delar med dig. Intressant att man drar för fönstren på kvällarna. Här är det ju nästan konstigt om man inte har stakar i fönstren i adventstider.
  Var rädd om dig!

 7. iamittilivet skriver:

  Ladda ner VPN så kan du se svensk tv. Jag använder Hola och ser både svensk och brittisk tv. Igår var jag i Wales med Antique Roadtrip! Fick lära mig om handball och Welsh rarebit.
  Jag har aldrig varit förtjust i julstjärnor, men å vad jag tycker om dem här nere där det är hela, stora träd! Måste finnas i Spanien också, gissar jag!?
  Här ska adventsstjärnor upp idag, tror att det är sta’ns enda. Finns en svenska till, jag tror hon har ljusstake. Och grekerna förstår ingenting….! 😉

 8. snicksnack71 skriver:

  Idag ska jag adventsfika och pynta lite. Kanske baka något gott till första advent. Uteär det mildväder, så känslan är svår att hitta. Men det är skönt att det är lördag
  Kram Kajsa

 9. Vad trist att inte fönsterna är upplysta hos er, förstår att du saknar det, för det är ju mysigt. 🙂
  Mysigt att strosa runt bland blommor och växter sådär 🙂 Och fantastiskt vad vädret ändrade sig, väldigt fint! 😀 Ha en fortsatt fin helg! 😀

 10. Susie Bloom skriver:

  Har inte satt upp något annat än tre belysningar ute, men jag har nu åtta fönster mot vägen som ska få adventsljusstakar – men inte förrän i morgon. Idag har jag istället tittat på formula 2, 3:e träningen på Formula 1 och så tvättat och gjort iordning lunch. Just nu håller jag på att plantera dom 4 amaryllisarna jag fick hem igår – orkade med 2 st till att börja med – och efter det ska jag rödbetsgrava en halv laxsida. Har sen en halv kvar och den ska jag frysa till framåt jul….. Sen har jag naturligtvis sovit i soffan också, men snart börjar formula 1 kvalet och det måste jag se.
  KRAM och trevlig 1:a advent/Susie

 11. farfar hebbe skriver:

  Ja nu blir det mycket ljus i våra fönster och på altaner/balkonger..Finns ett par hus här i byn,där man går ”All in” blir rena jultivoliet..Själv har jag lljusslingor på balkongen,
  Ja det var överraskande att se Chickis inlägg,värmde mitt hjärta..Haé Kram.

 12. Znogge skriver:

  Jag tycker verkligen om när alla fönster är upplysta under adventstider och jul. Tur att du har några elljustakar i alla fall. Just detta år tycker jag att vi behöver ljuset. Trevligt att få hänga med till ert garden center. Det var verkligen en annorlunda julgransfot får jag säga.

  Trevlig adventshelg!

  • Lena i Wales skriver:

   Jag förstår dig, jag älskar också alla dessa belysningarna!
   Jag har två elljusstakar i rummet där jag sitter och njuter nu. I år viktigare än någonsin.
   En vän beskrev julgransfoten som en drickaback med spik i 😀.
   Trevlig advent!

 13. Minton skriver:

  Advent firas väldigt olika. Gillar advents pynt och belysning i trädgården. Besök vill nog ingen ha i år. Du har gjort så fint vid dörren och i fönstren.
  Tycker om bildserien på dimman.
  Kram Anki o Minton

  • Lena i Wales skriver:

   Jag älskar ljus och pynt. Behövs ljus i mörkret, speciellt i år då det är extra mörkt på många sätt.
   Så glad att du gillar det jag gjort.
   Jag gillar jämförelsebilder, försökte göra detta med dimbilderna.
   Kram

 14. Ingrid skriver:

  Nu har jag tänt mina adventsstakar, adventsstjärnan och utebelysningen för första gången. Jag har varit sugen på att göra det tidigare i veckan, men man får ju inte tjuvstarta, även om flera av grannarna har gjort det.
  Det är så mysigt i handelsträdgårdarna den här tiden på året, men jag åker just ingenstans nu, utan nöjer mig med det som finns hemma redan.
  Ha en riktigt fin första advent!
  Kram, Ingrid

 15. Madame skriver:

  Det var dejligt at læse om adventstiden i Wales, Lena. Her har vi jo næsten alle sammen julekalender og mange bruger også adventsgaver og pynt i vinduerne, som det er sjovt at se, når man går forbi husene.
  Jeg elsker at besøge havecentre, så det var spændende at se dine billeder!
  Ønsker dig en fin-fin adventssøndag i morgen!

  • Lena i Wales skriver:

   Så annorlunda vi firar eller inte firar advent i olika länder.
   Trevligt att få vet hur det är i Danmark.
   Detta havecenter är lite, men ändå roligt att komma dit.
   Trevlig adventssöndag!

 16. Geddfish skriver:

  Det ÄR speciellt med svenska fönster, gardiner och krukväxter! Och julljusstakar 😀 Men jag förstår att det inte är praktiskt utomlands alltid. Man måste skydda sig mot kyla, eller mot stark sol. Och mot insyn.
  Så fint du har garnerat med dina blomster och utsmyckningar ute 😀
  Jag letade röda julstjärnor idag men det fanns inga, bara vita. De röda kommer nästa vecka. Nya tag. Förr fick jag alltid en röd julstjärna till min födelsedag.
  Önskar dig en fin lördagskväll, kram ❤

  • Lena i Wales skriver:

   Jag längtar till Sverige när jag tänker på det du beskriver om fönstren.
   Roligt att du gillar mitt utebord, man måste pigga upp sig lite i denna mörka tid.
   Jag har en fin kväll, som du vet.
   Kramar!

 17. Ditte skriver:

  Här är det ju stor skillnad vad gäller belysning och annat nu till jul. Tycker det är fint med de upplysta fönstren här hemma och med krukväxter och annat man tycker om. Tror inte man är lika känslig här för insyn.
  Såg att du fått ett svar på hur du ska kunna se SVT. Vi har i VPN tunnel och kan genom den se alla SVT program och även de från tv 4 när vi är i Spanien. Säkert kan annars sonen också ge dig hjälp.
  Vad trevligt med ett besök på detta Garden Center och en fin utflykt. Och så fint du gjort hemma. Känns väldigt välkomnande- Fick några tips här som jag ska ta mig an. Har köpt hem ett helt gäng hyacinter, ett par julrosor och några amaryllis.
  Ska ta mig en tur ut och leta lite kottar. Och järnek ska jag köpa-
  Önskar dig en fin första advent.
  kram

  • Lena i Wales skriver:

   Längtar till Sverige och dessa vackra fönster!
   Jag fick ett fint erbjudande om hjälp per mail från Ia, ska försöka det, annars får jag ta sonens hjälp. Vi kan se flera kanaler av svensk TV i Spanien, men vet inte hur.
   Så roligt att du gillar mitt utebord och att det ger dig inspiration.
   Kramar!

 18. Märtha skriver:

  Den där röda spiralformade ”granen” är snygg! Och så gapade jag en stund över dina bilder av dalen, trodde att där var snö! När man är ”hög”, drogad, berusad nästan intill omedveten om världen runtomkring sig säger man på finska att man är ”pilvessä”, rakt översatt ”i molnet”. Så hur är det med dig då, du är ju ”över molnet”!### Här har många börjat pynta med en massa julslingor utomhus, el-ljusstakar och stjärnor i fönstren. Vi tar det lugnt. Har röd duk på bordet och har tagit fram adventsljusstaken där det första ljuset tänds i morgon, det räcker för den här helgen. Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Spiralgranen gillar jag också.
   Idag har jag varit riktigt ”i dimman” 😀. Dimma och grått hela dagen.
   Jag har fuskat och tände adventsstakarna idag, behövdes i det grå vädret.
   Trevlig advent!

 19. Franska Fikon skriver:

  Haha, log åt ditt fint pyntade bord som ska hälsa besökare välkomna! Jag brukar också ha ett sådant bord vid entrén, men har ännu inte börjat – mest av samma anledning som du – vem ska komma hit och se? Men något måste det ju vara där, under sommarhalvåret har jag blommor där… Till jul brukar jag ha litet hyacinter och mossa och kottar. Belysning låter ju kul – bra tips, det är ju mest mörkt nuförtiden. Var rädd om dig och trevlig advent!

 20. wiolettan skriver:

  Förstår att du saknar upplysta fönster om det är mörkt där du bor nu. Det skulle jag också göra, jag gillar dessa ljus som finns och lyser upp var man går här i stan.
  Vackra blommor. Det är bara att titta och njuta, går nästan inte att se mig mätt på dina vackra blomsterbilder.
  Himmelsbilderna, så fina, tagna olika tider, fantastiskt.
  Trevlig Adventshelg önskar jag dig.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Mörker och mörker, inte kul. Älskar att bara vandra runt bland husen i Sverige och titta på de vackra upplysta fönstren.
   Jag gilla jämförbilder och här tror jag jag fick till det ganska bra.
   Kram och trevlig advent!

 21. skåningen skriver:

  Här har det också varit nattfrost!
  Konstig julgransfot1
  Jag hoppas att du kom på skämtet med matematiken.!
  Kram!

 22. Veiken skriver:

  Intressant med olika traditioner och hur ni har det i Wales. Jag vet ju, men blir lika förvånad varje gång jag inser att ni inte har lika bra uppvärmning i era hus som vi har.
  Du gör så snygga blomsterarrangemang som du kan ha ute fast det är vinter. Snyggt!
  Vi har VPN och kan se allt från Sverige när vi är i Thailand!
  Ta hand om er!

  • Lena i Wales skriver:

   Traditioner är så olika från land till land och från landsända till landsända, intressant.
   Många hus är så kalla och dragiga, dåligt byggda och snålhet med värmen.
   Jag blir glad att du gillar mitt utebord, något måste man göra för att pigga upp sig själv, nu när man inte kan pigga upp andra med det.
   Ia från Kreta skrev om detta och jag ska få hjälp av henne.
   Trevlig advent!

 23. Så fint du pyntat! Älskar järnek! Gillar den röda spiralen också.
  Köpte en julstjärna på Lidl som såg lite medtagen ut men nu en vecka senare är den riktigt skaplig, stor och flergrenad. Måste köpa något mot de vita flygarna bara, de invaderar dem alltid och det är så tråkigt.
  Ha en fin helg, jag jobbar. Suck.
  Kram

 24. Anita skriver:

  God morgon Lena. Tack för bildserien du la ut om vädret. Så vackra bilder över ett fint natursceneri. Du skrev om det i en kommentar till mig och då kunde jag se det framför mig och blev så glad att få se det på bild.
  Jag tog fram ljusstakar och adventsstjärnor igår. Känner ingen större stämning och fick ta mig i kragen för att komma igång. Det märkliga är att när jag stod där och bytte ut de vanliga lamporna i köksfönstren mot ljusstakarna så tänkte jag på hur skönt det skulle bli att få ta bort dom igen och fylla huset med pastellfärgade tulpaner. Jag som brukar älska att göra mysigt till advent och jul. Men, det kanske känns bättre om ett tag. Bakat lussekatter har jag i varje fall gjort och dom blev väldigt saftiga och fina.
  Ditt utebord tycker jag mycket om. Du har sinne för att göra fina arrangemang. Älskar ju ditt symaskinsbord med alla vaser. Du har ju inspirerat mig till att ha blommor i små vaser i mitt fönster.
  Oj, tiden rinner på. Dags att göra sig iordning för morgonpromenad med Lucy.

  En fin adventsöndag till dig Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   God morgon!
   Jag gillar jämförbilder och dessa visade ganska bra hur vädret kan vara här. Idag helgrått.
   Jag har tagit fram mina adventsstakar och njuter av ljuset av dem mot dimman ute. Fast visst vore det fint med vår också, men tills dess får detta muntra upp mig.
   Jag har lussebaket kvar.
   Så roligt att du gillar mitt utebord, behövde något att glädjas åt.
   Vad glad jag är att kunna inspirera dig och du inspirerar mig också.
   Trevlig advent!

 25. Vilka vackra bilder! Jag kan förstå att du saknar ljusen i fönstren – det skapar ju en stor del av julatmosfären – de adventsförsedda fönstren.
  Vi pyntar också för fulla muggar – kanske än viktigare iår då man är hemma så mycket resonerar vi. Men det är ju självfallet upp till var och en. Men mysigt är det.

 26. Thalassa skriver:

  Vad pysslig du är, och så fint du gjort! Vi har sedan massor av år träffat goda vänner på lördagen före första advent och druckit första muggen glögg. Inte i år – så trist! Stjärnor och ljusstakar har jag ställt fram, men inga ”julgrupper” alls! Brukar inte ha så många men ett par pytsar med hyacinter, mossa o grönt vill jag ha. Det har inte gått att beställa m matleveranserna, men nu finns det även i matbutikernas online-butiker, så med min tisdagsleverans kommer det lite blommor.

  Att gå i Garden Centers och Plant shops i England älskar jag, och många småsaker har jag köpt där. Men förstår nu att det för oss svenskar inte är en höjdare just i adventstider.

  Ha en skön första adventssöndag!

  • Lena i Wales skriver:

   Älskar att pyssla och pynta.
   Denna advent och jul är och blir så annorlunda mot tidigare år, bara att försöka göra det bästa möjliga av det hela.
   Det är alltid roligt med lite fina växter inomhus också.
   Garden centre besök är alltid trevligt och det kändes säkert med så lite folk och stora ytor.
   Trevlig advent!

 27. Ama de casa skriver:

  Så fint du pyntat och vilket häftigt Garden Center! 🙂

  Ha en fin första advent!

 28. Anette skriver:

  Du har pyntat fint där vid entrén. Även om inga gäster välkomnas så är det trevligt att ha det fint runt sig.

 29. jossustravelpics skriver:

  Älskar att sitta vid mitt fönster och se alla adventsljusstakar hos grannarna, så hade nog också saknat det om jag bodde utomlands.
  Vad mysigt med hyacinter. Jag har en hemma som dock inte börjat blomma än. Längtar redan efter doften.

 30. Rosor och ruiner skriver:

  Oj, det lät ju lite trist att alla drar för sina fönster. Det är ju så fint när man går en promenad på kvällstid, när alla fönster lyser upp, det är ju det bästa med den här tiden. Har själv väldigt svårt för till och med persienner som är neddragna, oavsett årstid..

  Tack för värmande ord inne hos mig!
  Önskar dig en fortsatt fin advent!
  Kram Gunilla

 31. Lena i Wales skriver:

  Jag drar inte heller för gardiner, men vi har ju faktiskt centralvärme och dubbelglas i fönstren här, wow! Så moderna är vi! Inte alla som har det eller så är man bara snåla med värmen 😉.
  Fortsatt trevlig kväll!
  Kram!

 32. Karin skriver:

  Vilket vackert och välkomnande jularrangemang du ordnat vid din entré!

  Det vore intressant att veta hur det är med plastgranar här i Sverige. Alla jag känner kör med ”levande” (dvs halvdöda) granar och kommersen verkar vara i full gång på alla gransäljarställen. Det känns dock lite som fusk att köpa gran. Egentligen ska man ju gå ut i skogen och hugga granen själv, gärna under en kraftledning, där de ändå ska bort. Och kan man inte göra det är det lika bra att ta en plastgran. Det är länge sedan jag chockade familjen med att komma hemsläpande med en sådan, men de vande sig. Nu använder jag bara den översta biten som en liten adventsgran, med små miniatyrprydnader i. Minijulgranshjärtan och minijulgranskarameller är mycket svårare att göra än normalstora.

  Advent är en välkommen period, för det lyser upp med alla ljusen och de är dags att fundera på trevligheter som man kan ge bort till dem man bryr sig om.

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mitt julbord.
   De flesta jular i Sverige har vi huggit egen gran, del av julfirandet. Ofta blev det små äventyr.
   Låter mysig med en minijulgran. Jag har också en speciell gran, som jag kommer att visa på bloggen igen så småningom.
   Advent är en bra början av jultankarna.

 33. åsa skriver:

  Intressant att läsa om skillnaderna. Man blir lätt hemmablind och tänker att alla firar advent/jul som vi gör här i Sverige.
  Fina bilder.

  • Lena i Wales skriver:

   Så stora skillnader av advent- och julfirande i olika länder. Lätt att bli hemmablind som du säjer. Därför är det roligt att skriva om det som är lite annorlunda här.
   Ha det bra!

 34. Vilken tur att du lyser upp Wales med riktigt hederligt julpynt, julblommor och juleljus i fönsterna. Har svårt att tänka mig en jul utan de där detaljerna. Älskar julblommor!

  Må gott och ha en fortsatt fin första adventsvecka!
  Kram Christina

 35. ”pyntat lite vid bordet”… Tyckte det var rejält pyntat, jag 😉 =) Jättefint! Där känner man sig välkommen i vanliga fall, när man är välkommen… Kul att vi får se i alla fall och att du njuter av det själv 🙂
  Härliga bilder, du bor så vackert!
  Ha en fin ny vecka!
  /Maria

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att du gillar mitt utebord.
   Har tidigare gjort det för mig själv och andra, men nu är det viktigare än vanligt att göra det fint för sig själv.
   Wales är vackert!
   Ha det bra!

 36. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Så vackert med alla blommor! Och ljus! Här hemma lyser det så man får ont i ögonen av slla balkongdekorationer och fönster. Blir ljusare i det svarta. Själv har jag inget alls. Jo jag tänder lampsn som står i fönstret. Bra att den är röd.
  Ingen lust med något. Sorg att inte få åka som var tänkt. Testet blev för stressigt och dyrt.
  Kram P ❤️❤️

  • Lena i Wales skriver:

   Detta året är så konstigt. Inget är som det brukar vara.
   Ljuset betyder mycket för mig, så även blommor.
   Många känner nog lite misströstan nu. Hos mig går det upp och ner, men mer upp nu när jag gjort det lite fint för mig här.
   Kram!

 37. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Fint du pyntat både i fönster och vid din entré, och ditt gardencenter ser ut att ha ett fint utbud. Skulle gärna gå där och strosa. Riktigt fint väder på din serie av bilder. Här är det riktigt grått och disigt idag. Det kom lite snöflingor i förrgår. Ljusstakarna och Julstjärnan har kommit fram i fönstren och en ljusslinga ute, det blir genast lite trevligare. Skall skaffa lite mer ljus att ha ute, men försöker begränsa besöken till affären.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Jag var tvungen att göra något positivt när vädret är tråkigt och pandemin lägger sordi på det mesta.
   Vi hade några fina dagar, men efter dessa har det varit dimmigt och vått.
   Mina uteljus har jag inte fått ordning på ännu, men det ska nog bli ordning även på det i helgen.
   Jag är heller inte ute ofta, men just garden centret kändes stort och lufftigt och inte mycket folk heller.
   Take care!

 38. Therese Bjärstig skriver:

  Hoppas du hade en fin första advent, så fint litet bord du arrangerat med växter, det gillar jag! Tänk om man kunde ha något liknande här… men här funkar bara granris ute. Ha nu en fin vecka!

 39. Lotta skriver:

  Så fint du pysslat! Vilken vacker advetssljusstake du har. Den gillade jag. Så tråkigt med de fördragna fönsterna. Men du får njuta av ditt egna fina fönster.

  Kram

 40. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020, del 2, juli – december | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s