SPANIEN – ELVIRIA 5, parker och promenadområden

Jag är fortfarande kvar i Spanien och idag blir det ett reportage från byn jag bor i nära Marbella. Temperaturen för oktober är fortfarande ganska hög, igår 26 grader i skuggan på terrassen. Under veckan hade de lovat lite regn, men det kom tyvärr inte här. Väldigt torrt i markerna.

Elviria 5, parker och promenader

Det finns gott om parker och promenadområden i Elviria.

När vi kom hit för drygt 20 år sedan fanns knappast något av detta, mesta lite utspridda träd och snåriga buskar, men detta har ändrats de senaste åren sedan man upptäckt vikten av att röra på sig. Spanjorerna har av tradition varit mer för att bara flanera.

Man har byggt upp bekväma gångar med lite soffor här och där i skuggan…

…flera fina lekplatser har tillkommit…

…på vissa ställen finns också dessa typ av träningsredskap…

…detta är en bur på ca 30×20 m med högt staket. Först en dörr, sedan ett litet rum, sedan ytterligare en dörr in till området. Just det, en rastgård för hundar.

Tidigare sprang det mycket lösa hundar överallt på gator och vägar i Spanien, vilket innebar att det var hundlort överallt. Detta har ändrats mycket de senaste 10-20 åren. Idag måste man ta upp sin hunds bajs, annars kan ma få böta. Inte som i UK där det dräller av lösa hundar överallt…

…lite mer bänkar och t o m en liten vattenfontän…

…mitt inne i en av parkerna finns ett inhägnat äventyrsområde, Aventura Amazonia. Där man betalar mellan 21 och 24 Euro i inträde för vuxna, beroende på säsong. Barn något lägre pris. Då får man klättra, åka på olika banor o s v…

…här är det någon som selat fast sig och drar iväg högt över maken. Det var svårt att fånga på bild, men ni kan se en figur i mitten av bilden, lite neråt.

Det har visat sig att denna äventyrspark har blivit mycket populär, speciellt på helgerna…

…ytterligare en härlig park med höga barrträd och små gångar. Också med en liten lekplats mitt i…

…just denna morgon var ljuset magiskt…

…här växer flera olika barrträd, men mest pinjeträd…

…ibland undrar man här, hur tänkte man nu då? Allt är inte lika perfekt och genomtänkt som i Sverige, ibland bara saker och ting blir som det blir.

Här tar helt plötsligt den fina stigen av plattor slut och det är bara lite grus i ungefär 200 m och sedan är plattorna tillbaka!…

…det finns inte bara fina promenadstråk i parker, utan det är också trevligt att promenera på vägarna i ytterkanten av byn. Många fina utsikter över bergen och…

…över Medelhavet och Gibraltar och Marocko.

…bara några hundra meter bakom vårt hus kan man promenera uppe bland bergen…

…här finns både vägar och stigar att gå på…

…och utsikterna är vidunderliga.

Var ligger Elviria?

Ha det bra!

Annons
Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till SPANIEN – ELVIRIA 5, parker och promenadområden

 1. bara ett barn (?) i lekparken… 🙂 intressanta vyer, plattorna är nog försenade.

 2. Geddfish skriver:

  Du gjorde dig bra där i lekparken, kändes uppiggande 😀 Håller med, inte alltid så välordnat som i Sverige, men ni har ett fint klimat och slipper frysa.
  Vidunderlig utsikt och såna där berg som vi vandrade mycket på, Sigge och jag. Men längesen nu. Ni bor fint!
  Onsdagskram!

 3. Ingrid skriver:

  Vilka vackra omgivningar du har och det där utegymmet ser mysigt ut. Vi har faktiskt ett sånt här i Klintehamn också, men inte alls så avancerat.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

 4. Anita skriver:

  Jag har nog sagt det förut men det verkar vara en så fin plats, Elvira. Så fina omgivningar och ljuset den morgonen … wow Lena, vilka bilder! Gillar bilderna på dig bland träningsredskapen. Och jag kan säga att nu för tiden är inte allt helt perfekt och genomtänkt i Sverige heller även om det kanske skulle legat stenar på hela gångvägen här 🙂
  En promenad bland bergen skulle jag inte säga nej till!

  Kram och fortsatt fin vecka till dig!

 5. Eva skriver:

  Så jättefina promenad- och vandringsvägar det finns där. Brukar säga att jag älskar hösten, men när du säger att ni har 26 grader avundas jag er värmen. Jag har varit i Marbella en gång. Då trampade jag i hundbajs och förstörde ett par nya skor. Jag glömmer det aldrig! Skönt höra att man har försökt komma till rätta med den sanitära olägenheten.
  Fortsätt njuta av värmen!

 6. Violen skriver:

  Vilka härliga omgivningar ni har! Skönt att kunna ge sig ut och promenera och koppla av. Vi har också ovanligt hög temperatur för årstiden men det är långt ifrån er värme. Jag ler lite för vi har också ett utegym och en hundrastgården här i närheten.
  Tack för fina bilder! Ha det gott!

 7. mamma C skriver:

  Hundbajset är det sådär med hos oss. Men har också hört att det är dryga böter om polisen ser att man inte plockar upp.
  Sådana där trevliga gångar som är stenbelagda finns här med som sedan tar tvärstopp ett antal hundra meter och sedan börjar igen 🤔😏.
  Carin

 8. Veiken skriver:

  20 år är en relativt lång tid och mycket hinner ändras. Ibland till det bättre, ibland till det sämre!
  Ni bor så fint och helt magisk att bara gå ut och vandra i bergen. Så vackert med utsikterna.
  Det blir som det blir, kanske inte lika välordnat som i Sverige, men visst har det en viss charm?!

 9. Thalassa skriver:

  Vad många fina bilder och så härliga promenader ni kan ta! Du ser väldigt fokuserad ut på ett av träningsredskapen😆. Nu går vi snart in i november – den vädermässigt tristaste månaden här. Ovanligt varmt här nu dock men oftast grått. Ha det fint!

 10. Förstår inte hur man kan låta sin hund springa runt hur som helst. Såg det på Madeira, hundar med halsband som sprang runt utan en ägare i sikte. Jag hade varit livrädd att den skulle bli påkörd eller biten av en annan hund. Känns lite oansvarigt, som att man inte orkar rasta den och därför låter den sköta sig själv.
  En promenad i bergen låter ju jättetrevligt. Kanske en aning svalare också, vilket ju kan vara skönt när hettan är som värst.

 11. Helena skriver:

  Vandra i bergen låter underbart! Jag har aldrig varit i Spanien men dina bilder gör att jag blir sugen. Trevlig helg!

 12. motionochfritid skriver:

  Blir glad av dina fina bilder både på omgivningen och dig som ser sommarfräsch ut. Ser skönt ut. Här tar vi vara på både mörker och ljus och sällan solen visar sig, men finns ändå.
  Må gott!

 13. Ser verkligen vackert ut där ni bor, sen verkar klimatet vara underbart skönt nu – men är kanske lite väl varmt på sommaren eller…!? 🙂 Jag undrar också om det finns några djur/insekter/fiskar eller annat som man måste vara försiktig med? 😦
  KRAM & HA EN SKÖN HELG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Oktober är den bästa månaden. Augusti den sämsta, då är det för varmt.
   Vi vissa tider finns äckliga små larver och de är giftiga, men annars kan jag inte komma på något.
   Skön helg!

 14. Ditte skriver:

  Trevligt att se mer från din by och omgivningarna där. Så vackert och fina bilder. Och vist är det finta att promenadområden ordnats. Jätteroligt att dessa träningsredskap spridit sig även hit från Kina. Finns en del här i Stockholm också. Du ser pigg ut här bland träningsredskapen.
  Trist detta med så många vilda hundar och familjer som skaffar hund och som inte tar ut dem och låter dem vara bundna på en liten innergård eller terrass.
  Ha det fortsatt fint.

  • Lena i Wales skriver:

   Jag gillar att promenera nere i byn på dessa gångar och sedan motioner lite på redskapen också.
   Ibland är det rent djurplågeri, men det förekommer i Sverige också, tyvärr. Massor av övergivna katter. Man undrar hur folk tänker ibland. Trist.
   Ha det skönt!

 15. iamittilivet skriver:

  Så vackra och fina omgivningar! Och fina parker. Måste vara härligt att kunna gå i olika miljöer.

 16. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Ser så härligt ut med dina sommarbilder. Här är det höstruggigt nu. Tror nästan att jag kan tänka mig åka linbanan, det såg trevligt ut. Parken var riktigt fin.
  Ha det gott /Marika

  • Lena i Wales skriver:

   Här känns det till största del som sommar fortfarande, men hösten börjar göra sig påmind även här, fast troligen är det mer som sommar om man jämför med Sverige.
   Ja, det skulle vara kul att prova detta äventyrscentrum, har inte gjort det ännu.
   Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s