SPANIEN – MÁLAGA 19, barer och restauranger

I denna blogg blir det snabba kast från Lappland till Costa del Sol med lite mellanlandningar i Wales och Sverige. I Blogglandia kan man färdas snabbt.

Málaga 19, barer och restauranger

Kanske längtan efter att resa och sitta på uteserveringar börjar hägra, så här kommer lite bilder från olika trevlig barer och restauranger i Málaga. Igår var det snöoväder på Västkusten. Tyvärr har jag inga bilder, något tekniskt har gått fel, så jag får inte in några bilder just nu.

Antigua Casa de Guardia

Bakom denna diskreta dörr i utkanten av Gamla Stan i Málaga finns en extraordinär gammal bar…

…här finns tunna efter tunna med olika Malagaviner av olika druvor och söthetsgrad, såsom Pajarete, Pedro Ximenes, Moscatel m m…

…man får en känsla av att komma in i ett apotek med glasskåp och viner serveras av män i vita rockar…

…man ställer sig framför disken, beställer det vin man vill ha, och servitören går och fyller på ett glas från en av tunnorna och tar sedan fram sin krita och skriver vilken sort man beställt och hur många glas rätt på disken. När man sedan betalar suddar han ut allt. På samma sätt som man gjorde när baren grundades 1840…

…det finns också lite tapas att äta, men det är inte för maten man går dit.

El Pimpi

dscn1517

El Pimpi, beläget alldeles nedanför fästningen. Med servering både utom- och inomhus…

DSCF7952

…restaurangen är gammal och mycket trevligt inredd. Rader av vintunnor längs väggarna…

DSCF7953

…vid baren hänger foton av kändisar som besökt stället genom åren, bl a ett gammalt foto av Sean Connery…

DSCF7947

…det finns också flera vackra kakeltavlor på väggarna och…

DSCF7958

…de flesta med någon slags gammal reklam för firmor eller evenemang…

DSCF7948

…vid entrén från huvudgatan finns ett lite rum med denna ljuvliga fontän…

dscn1521

…en tapastallrik med god serranoskinka och väl mogen getost. Otroligt gott!

Här kommer lite bilder från uteserveringar runt om i Málaga på gator, torg och i gränder:

Detta var bara ett litet axplock från alla de 100 och åter 100-tals barer och restauranger i Málaga!

Ha det bra!

Annons
Detta inlägg publicerades i Spanien. Bokmärk permalänken.

53 kommentarer till SPANIEN – MÁLAGA 19, barer och restauranger

 1. Rejäla tunnor vin… läste att många pubar konkat i England, och samma i Italien att tusentals pizzerior stängt… allt blivit dyrare…. mjöl, el, ost dyrt nu…

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, dessa tunnor räcker några dagar.
   Många pubar i UK har länge varit på fallrepet och många har stängt redan och det lär fortsätta så också. Pandemin ställde till mycket och Brexit var en katastrof för ekonomin.

 2. Men så trevlig läsning! Längtar verkligen till uteserveringspremiär, men just nu känns det långt borta då snön precis hittat sig tillbaka här hemma 😦

 3. Åh vad man blir sugen på att resa igen, men tyvärr så tillåter inte kroppen fler utlandsresor. Därför får man tacka extra för dagens inlägg!
  KRAM-Susie

 4. Märtha skriver:

  Tallriken med skinka och ost lockar, med bröd till… Gärna någon grönsak också. Betalningssystemet med krita, det är liksom inte att handla på krita det… Har man ”betalningsmaskiner” under disken? Vi nordbor kommer ju bara och viftar med våra kort och känner knappt igen eurosedlar och -mynt mera. Jag tycker om att betala med pengar, men har tyvärr förfallit till kort, för det mesta. Jag är rädd för att behöva ha allt i telefonen, när den sen inte fungerar, så hur går det då… System som Mobilepay och er swish är ju inget som fungerar över landsgränser heller.

  • Lena i Wales skriver:

   Serranoskinka är så gott, gärna med bröd till.
   Jag tror att de bara lägger pengarna i en låda. Tror inte de tar kort, har i alla fall aldrig sett någon betala så. I Spanien använder man pengar när man betalar mindre summor.
   Jag föredrar egentligen också pengar. Tror att vi mer och mer får sota för kortbetalning med människor som förköper sig och barnen av idag som inte förstår pengars värde, Det är ju bara att använda kortet.

 5. Marit skriver:

  Wow! Så mange store vintønner det var der!
  Det er nok et dtort utvalg av vin der.
  Ha det godt!

 6. Marika skriver:

  Hej Lena!
  Ser riktigt härligt ut, med sol och sommar. Vi har också fått snö men bara lite grann.
  Ser lockande ut att få sitta ner och äta och dricka något gott.
  Ha det gott /Marika

 7. skåningen skriver:

  Ser härligt ut med sommar.
  Här har det snöat igen och solen skiner på snön så att det gör ont i ögonen!
  Ha en bra dag!
  Kram!

 8. farfar hebbe skriver:

  Det var ett gäng med mysiga barer,jag tänker på mitt favoställe på Cypern när jag ser dina bilder..Ja om någon dag är värd att firas rejält,så är det dagen,Internationella kvinnodagen..Haé Kram.

 9. Cathinka skriver:

  Det här är en del av Spanien jag har upptäckt på senare år och älskar. Har dock inte varit i Malaga så det ser jag fram emot. Kanske senare i vår:)

  • Lena i Wales skriver:

   Jag har bott i omgivningen många år, så har sett Málagas utveckling till det bättre. Jag har, inkl, detta inlägg, skrivit 19 inlägg bara från Málaga ,så där finns många tips.

 10. skogsnuvan skriver:

  Inte för att jag gillar vin men nog ser det lockande och väldigt härligt ut att få besöka dm där ställena. Bara namnet Malaga låter så fint. Jag minns en tobaksask med bild av en flamencodansare som min Det farfar hade och jag älskade den. Ytterligare ett ställe jag skulle velat besöka. Nu när jag legat sjuk har jag slötittat på en kvinna som har ett program ”Englands vackraste byar” och hon har varit i både i skottland och där du bor och jag har tröstat mig med bilder och berättelser av ställen jag skulle velat se i verkligheten. Jag har fått så mycket skäll för min blogg som en del uppfattar som att jag bara klagar och vill ha medlidande så jag funderar på att sluta blogga men jag kommer fortfarande att läsa era bloggar. Det ger mig sådan tröst i eländet.

  • Lena i Wales skriver:

   Fina ställe.
   Jag har sett en del av dessa program. Finns många fina byar i UK, men också slum och fattigdom, som aldrig tas upp.
   Vad tråkigt att du fått skäll, har inte sett det i kommentarerna hos dig. Sluta inte blogga!!! Jag skulle sakna dig och där du bor. Låt de som klagar inte vinna!
   Krya på dig!

 11. Ingrid skriver:

  Det gör ingenting att du inte har några snöbilder till det här inlägget. Snö har vi nog av just nu i alla fall.
  Då är det betydligt trevligare med fotona från Malagas barer!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingri

 12. Jag kan konstatera att Uffe och jag nog var ena riktiga tråkmånsar.. Vi gick förbi dörrarna på första bilden, tittade inte ens in så jag är riktigt glad över att du är mindre tråkig Lena :). Ser skönt ut och känns igen men mest från utsidan. Vi åt ute ibland men inte på de där platserna. Malaga är en fin stad, i all synnerhet den äldre delen.
  Ha det gott !

  • Lena i Wales skriver:

   Så synd att ni bara passerade. Jag hade kanske gjort detsamma om inte en väninna ”dragit” mig dit.
   Det finns många bra ställen att välja på i Malaga.
   Ha det fint!

 13. Mamma C skriver:

  Älskar alla barer och uteserveringar som finns här hos oss och även där nere hos dig. Bara kunna sätta sig och dricka eller äta något och titta på folk.
  Carin

 14. vi göteborgare har uteservering hela året, ibland med en filt 🙂

 15. Znogge skriver:

  Så många trevliga och tilltalande restauranger. Det finns det förvisso i Sverige med men prisbilden är inte nådig. Här i vår lillhåla får man betala 129 kronor för ett minimalt glas vin till maten…

  Önskar en fin onsdag!

 16. Eva skriver:

  Älskar sådana där Tapastallrikar. Det vattnas i munnen när jag tittar på din bild. Trevligt reportage som vanligt.
  Snart kommer våren!

 17. Anni skriver:

  JA! Jag längtar! Det ser overkligt trevligt ut speciellt som jag just varit ute och skottat mig igenom all nysnö…

  • Lena i Wales skriver:

   Jag tror många känner som du gör. Därför lade jag in just detta inlägg nu.
   Snö här också.

   • Anni skriver:

    Svarar din kommentar hos mig här – mitt kommentarsfält ska komma upp i ett pop-up-fönster, gör det inte det när du ska skriva? Jag vet flera som har det så och jag tycker det är så praktiskt för då ligger kommentarsfönstret kvar även om jag läser ett annat inlägg. Läser du på mobil/platta eller dator? Det kanske ser olika ut på olika skärmar?

   • Anni skriver:

    När jag kikar så borde du ju kunna kommentera om du är inne på själva inlägget också, precis som jag gör när jag läser hos dig?

   • Lena i Wales skriver:

    Skriver på din blogg.

 18. åsa skriver:

  Det känns just nu dom om jag skulle behöva lite miljöombyte.
  Synd jag inte kan kliva in i Dina bilder och sätta mig ner med en tapas ochcett glas vin och bara vara.

 19. yfronten skriver:

  Så härligt med uteserveringar! Jag och min vän blev alldeles till oss när vi kunde sitta utomhus och dricka drinkar i Malmö i lördags. Min man har varit mycket i Tyskland när han jobbade som resetekniker och på vissa pubar räknade de ölunderlägg eller tandpetare när man skulle betala. Vad kul att de skriver med krita direkt på disken. Ha det bra!

 20. Ditte skriver:

  Visst är det bra att en i Blogglandia kan färdas snabbt och se mycket.Ja, nu kommer utesäsongen även här hemma- Har faktiskt i februari i år suttit ute i Stockholm. Lite vårkänsla var det.
  Vad gäller miljöombyte är det alltid trevligt. Men efter höftopretaionen nu får jag av praktiska och ”onda” skäl vänta ett tag.
  Tack för besöket i Malaga.

 21. Här finns så mycket som väcker minnen. Vintunnor – finns ju sherrytunnor också, såg dem i Andalusien. Vackra kakel, helt underbart. Mysiga små pubar och barer, tapas… så gott!

 22. Anita skriver:

  Så härligt det såg ut med alla uteserveringar. Och roligt att läsa om vinet och traditionen att skriva direkt på disken och sedan sudda. Inte bara fina vintunnor utan fint kakel också. Jag är ju kakelälskare 🙂
  Här har det kommit massor med snö och det snöar även nu. Men det var riktigt skönt imorse när jag var ute för det var vindstilla.
  Hoppas du får ordning på det tekniska igen så du kan få in bilderna till datorn.

  Fredagskram

  • Lena i Wales skriver:

   Att sitta på en uteservering är något vi kan drömma om i vårt vinterväder.
   Ja, det har vi gemensamt, kärleken till vackert kakel.
   Massor av snö här också igår, inget ännu idag.
   Hoppas få hjälp imorgon med tekniken.
   Fredagskramar!

 23. Man blir så sugen på att ut och resa. Och Malaga har jag inte varit i så jag känner att det är ett resmål som ska skrivas till på listan. Härligt inlägg!
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

 24. wiolettan skriver:

  Många fina bilder att njuta av och längta att besöka platserna. Det är ju det som är så smart med foton, vi får komma ihåg våra resor, njuta av dom och dela med oss. Vilket du gör så även vi får se detta.
  Massor med tunnor och väggen med många kändisar skulle vara kul att kika lite närmare på.
  Fontänen fastnade jag också lite extra för.
  Många uteserveringar, både med och utan gäster.
  Ha det fint.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s