WALES – BESÖK på GARDEN CENTRE, PROMENAD längs med floden WYE och EN MYSTISK MORDHISTORIA

Äntligen lördag och bloggdags. Idag från ett Garden Centre, om en liten promenad och om en mystisk mordhistoria i närheten.

Besök i Garden Centre

Oh, vad jag har längtat efter att kunna skriva detta: Besök i ett Garden Centre!

Som jag skrev om i onsdags har det börjat lätta upp lite, lite med lockdown här i Wales och i måndag blev det tillåtet att öppna Garden Centres.

Så i fredags morse åkte vi till vårt närmaste, hipp, hipp, hurra!…

…vid ingången stod desinficeringsvätska och avståndet av 2 m mellan människor är väldigt viktigt här…

…utanför stod vagnar som inte än hunnit komma på rätt plats…

…och en del växter uppradade..

…det jag var ute efter var örter och det hade de en hel del av.

Jag köpte mejram, oregano, coriander, lovage och dill…

..eftersom det inte var så mycket folk så relativt tidigt på förmiddagen vågade jag mig t o m inomhus.

På vissa ställen inomhus var det ganska välfyllt med växter…

…så vi kom hem med lite nejlikoplantor också…

…medan det på andra ställen var nästan helt tomt…

…det fanns relativt bra utbud av fröer också, men tyvärr lite för sent för de flesta. Dock köpte jag basilika- och dillfröer, de kan man ju också ha inomhus…

…på baksidan fanns också ganska många buskar och träd…

…de små statyerna på framsidan fanns kvar…

…trist var det dock att se detta trevliga och normalt sett välfyllda café stängt. Vi har ju inga caféer eller pubar öppna här ännu. Här har jag vid flera tillfällen tidigare ätit en god toasted tea cake eller en scone, men inte nu.

Tyvärr kom ju öppnandet av Garden Centre lite väl sent för säsongen, men för oss var det bättre sent, än aldrig. Däremot kan jag bara tänka mig hur dessa ställen förlorat så mycket ekonomiskt p g a Corona. Vissa Garden Centres har erbjudit handel över nätet och antingen  leveranser eller pick up. Att åka dit och hämta var ju i och för sig lite diskutabelt, hur viktig var egentligen den resan?  Många har inte erbjudit något av dessa alternativ, vilket jag tycker är lite konstigt, men många här har inte tekniska kunskaper att sätt upp näthandel, något de normalt sett inte gör och då blir denna förändring lite för stor för att klara av.

En mordhistoria i verkligheten

Efter besöket i Garden Centre höll vi nästan inte på att komma hem. Vägen från staden upp mot oss och senare mot Gloucester var avstängd, Road Closed, stod det bara. Redan på vägen ner såg vi att de höll på att sätta upp något och vi hade också hört vad som hänt i närheten dagen innan.

Bara några km från oss, i England, hade polisen stoppat en bil som hade kört på ett konstigt sätt på denna väg och i den fanns två resväskor. Polisen bad att få titta i väskorna och det de fann var en styckad kropp av en kvinna. De misstänker att kvinnan bragts om livet i trakten runt Birmingham, ca 1 timma bort och sedan skulle dumpas i skogen bakom oss. Vissa delar av kroppen saknades och man misstänkte att de redan dumpats i närheten och letar efter bevis. P g a detta sökande hade de stängt av vägen.

Hur kom vi då hem? Ja, vi lyckades ta oss förbi skyltarna som inte stod så tätt och åka våra ca 600 m till avfarten till oss. Mycket knepig skyltning och stängning, men så är det här, det mesta bara halv genomtänkt.

Promenad längs floden Wye

Efter att på andra bloggar sett bilder från hav och sjöar, fick jag en så stor längtan att se vatten. Havet får vi inte åka till och sjöar har vi inga i Wales. Så det fick bli en promenad längs floden Wye istället.

Floden Wye, Afon Gwy på walesiska, är den 5:te längsta floden i UK. Den är 21,5 mil lång från källan i de walesiska bergen i Plynlimon till staden Chepstow vid floden Severns mynning ut i havet och passerar min hemstad Monmouth.

Till stor del bildar den gräns mellan Wales och England, men vi höll oss inom Wales hela promenaden…

…vi gick på den gamla banvallen av järnvägslinjen Ross and Monmouth Railway, 1873-1959. 21 km lång, men vi gick inte hela sträckan, bara några km.

Fotot är taget mot norr.

Här till höger kan ni se delar av en gammal perrong…

…på 1950-talet var här en liten station…

…och tågen kunde se ut så här kan man se på en liten tavla…

…från stationen mot söder…

…här ser man också ruiner av någon gammal omlastningsstation…

…på andra sidan av floden, i England, ser man på avstånd en gamma vacker herrgård,  Wyastone. Idag är det ett Business Centre med flera olika kontor och Nimbus inspelningsstudio. Jag får skriva mer om detta vid något annat tillfälle…

…men det var ju vatten jag ville se och riktigt lätt var det inte. Även om man går längs floden har det vuxit upp så mycket sly att man sällan kan se floden, vilket jag tycker är synd, men det verkar inte som britterna bryr sig ett dugg, för i så fall skulle det inte se ut så här. Visst är det fint med lite träd och grönska längs floden, men inte allt detta sly. Tänk vad vackert det vore om man rensade ut lite och lät de vackra träden vara kvar. Man skulle kunna säja att man inte ser träden för skogen…

…på ett träd fann jag dessa ”saker”. Såg ut som någon kastat små bitar av hästbajs på träden. Vet någon var det är som växer på trädet?…

…vid sidan av floden var det gult av raps, vackert!

Var ligger Monmouth?

En speciell tanke till min norska vänner : Önskar er en trevlig 17 maj, om än kanske inte riktigt som vanligt!

Trevlig helg till er alla!

Detta inlägg publicerades i Besökta platser, Monmouth. Bokmärk permalänken.

76 kommentarer till WALES – BESÖK på GARDEN CENTRE, PROMENAD längs med floden WYE och EN MYSTISK MORDHISTORIA

 1. FREEDOMtravel skriver:

  Härligt med alla blommor och vacker natur! Men hjälp vad hemskt med mordet! Det är sånt som kan vara spännande att se på film kanske, men man vill ju att det stannar i filmens fiktiva värld. Fruktansvärt.

  • Lena i Wales skriver:

   Så härligt efter min isolering att kunna försiktigt komma till Garden Centre.
   En härlig promenad också.
   Mord är inget man vill ha i sin närhet, så olikt det som visas på film.
   Ha det bra!

 2. här har det haglat och varit kallt, inte sugen på trädgårdsarbete än…

 3. Madame skriver:

  Det var vel nok dejligt, at I igen kan besøge jeres Garden Centre. Nu håber jeg, det snart bliver muligt at gå på café også.
  Ha’ en god weekend, Lena

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vad dejligt att kunna komma till ett Garden Centre, synd bara att man inte kunde fika där också, men det kommer någon gång i framtiden.
   Ha en god weekend!

 4. Märtha skriver:

  Tack och lov att våren är senare här, tänkte jag. Men här har inte trädgårdsbutiker varit stängda – jag har bara inte behövt dem för annat än för lite frö redan i april. Min man besökte tre igår, för att dela ut broschyrer om vår trädgårdsförening. Snart skall det dock köpas kålplantor och några örter. Och styckmord trodde jag mest förekom på film… Kanske folk i dina trakter inte har lika stort behov att se vatten som vi nordbor har? ### Nu har vi kallt regn idag, rabattstädandet står stilla, har en hel del kvar… Ha det gott!

  • Lena i Wales skriver:

   Våren är i full gång här och det var så roligt att kunna åka till ett Garden Centre.
   Hemskt med de som försökte göra sig av en en styckad kropp, burr.
   Många här vill komma till havet, men här i Wales kan vi ännu inte åka så långt, visserligen bara ca 40 min med bil, men ändå inte riktigt nödvändigt.
   Blandat sol och moln här idag.
   Ha det bra!

 5. Franska Fikon skriver:

  Vilken fin promenadväg men trist som du säger att man inte ser vattnet för all sly. Så himla härligt att kunna köpa litet växter igen! Man vill ju inte missa denna växtsäsong, det är ju nästan det enda som är helt tillåtet – att vara i trädgården alltså. Mina frilandsgurkor (i stora krukor) åker in och ut ur uterummet, ovanligt kallt på nätterna och blåser gör det också. Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Floden var så nära, men ändå långt borta p g a sly, tråkigt.
   Extra viktigt i år att ha fint i trädgården, mycket tid spenderas där.
   Har hört att det varit så kallt emellanåt i Sverige. Hoppas värmen kommer på allvar snart.
   Trevlig helg!

 6. Preciosa skriver:

  Hej Lena!
  Roligt att åka till handelsträdgårdar! Älskar det även om jag är doftallergiker 😀 Gillar ju att plantera blommor och se dom växa. Skönt att komma ut förstår jag.
  Styckmord…fruktansvärt! Har ju ett hemma nu som tydligen är det också…en ung tjej på 17 år.
  Hittat bara en del tydligen…kanske huvudet…pga det vet dom att hon är död. Han nekar…
  Fin flod och så himla lååång! Trädväxterna är kanske nån svamp…finns många olika…
  Här nere har vi 22 gr och blandad kompott…
  Kram!! P ♥♥

  • Lena i Wales skriver:

   Så fantastiskt att kunna åka till Garden Centre. Du vet ju hur det är när man inte kan röra sig som man vill.
   Fruktansvärt mord. Känner inte till det i Sverige.
   Kan vara någon svamp på trädet.
   Kram!

 7. Fört och främst måste det vara hemskt att veta att nån tänkt sig dumpa en kropp – och tydligen gjort det med en del – i närheten av där man bor. Det är mardrömmen för mig, som visserligen älskar att läsa om mord, men har hund och fasar för att hitta nåt när man är ute på prommis i naturen! 😦 Här på Gotland händer det dock inte så många såna saker….. 🙂
  Vi har haft ett onormalt kallt, blåsigt och ruggigt väder den här våren. Nyss så blåste det till och så kom det regn (4 mm) och hagel i 5 minuter. Nu skiner solen och det är blå himmel, men bara +8! Inget skönt alls!! 😦
  I veckan fick vi så kallt en natt att en av mina 2 dahlior jag dristat mig till att sätta ut i 2 jättestora krukor frös ihjäl – trots att jag lindat in dom med filtar! 😦 😦 den andra klarade sig dock, vilket man får vara tacksam för….. 🙂 🙂
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  • Lena i Wales skriver:

   Verkligen inte trevlig historia.
   På Gotland händer det många mord i litteraturen, det är bättre.
   Har förstått att många i Sverige haft knepigt majväder, blåsig och kallt.
   Inte bra med nattfrost.
   Här har det också varit blandat väder, men inte så kallt. Kan ha varit lite frost på sina platser för ca en vecka sedan.
   Kram!

 8. Ingrid skriver:

  Jag ser ju alltid på Escape to the contry och i det senaste avsnittet var de bland annat i Monmouth och man visade fina blider från floden Wye. Det är ett väldigt trevligt program tycker jag.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 9. Men huuuu! Skrämmande med väskorna, fy 17! Och stackars kvinna och hennes anhöriga.

  Förstår att turen till planskolan var härlig och att bilen fylldes. Tänkte på det där med distanshandel, det behöver ju inte vara så avancerat som att man skapar en hel hemsida. Det räcker ju egentligen med att man har information om att kunder kan ringa och säga vad de vill ha, betala och så levererar vi. Svenskbutiken i Fuengirola hade så i påskas i alla fall: ring eller skicka ett mail, vi levererar hem till dig (utan extra kostnad) och betala med kort. Nu gjorde jag aldrig det, upptäckte det lite sent. Det gick att fira påsk ändå …!

  Floden och grönskan är så vacker! Njuter av att se dessa bilder! Finns det någonstans där man kan bada där i floden eller är det inte att tänka på?

  Det svarta på trädet, svamp? Kolla sprängticka, Inonotus obliquus, om det kan stämma?

  Här är det mulet. 19 grader, hoppas att solen orkar bryta igenom snart. Ha en fin helg! Kram

  • Glömde, skulle skriva också att i mitt lilla land såg var det endast ogräs som tog sig! Tror fröerna var lite gamla, landet har ju legat i träda pga processionslarverna. När jag var på Lidl senast så hade de satt upp ett ställ med fröpåsar så jag tänkte att jamen vad bra, då kan jag köpa lite nytt. Det var nästan slut på allt, köpte inte en påse! Tror det är många som är hemma och pysslar i sina odlingar nu. (Tänkte på detta när jag såg alla fröpåsarna hos dig …)

  • Lena i Wales skriver:

   En fruktansvärd historia och så när oss.
   Nej, behöver inte var besvärligt alls .De kunde gå in på de olika facebook sidorna för staden och erbjudit, men tyvärr är det väldigt trögt här. Allt ska gå i sina gamla banor och inom de vanliga gamla ramarna, annars funkar det dåligt här. Kanske är man lite konservativa,hi,hi?
   Så vackert vi floden nu. Man skulle kunna bada vid vissa ställen och har sett folk göra det ibland, men flödet är snabbt och ofta är vattnet därmed kallt.
   Tack för förslaget på svampen! Titta på en del bilder och de verkar väldigt likt. Dessa hos oss var bara lite mjukare i formerna, men kan säkert variera.
   Kram!

 10. Thalassa skriver:

  Härligt inlägg. Känns så positivt, vilket verkligen behövs nu. Jag älskar brittiska Garden Centres där man ju lätt kan tillbringa många timmar. Och så kan man ju handla så mycket annat kul än plantor. Mina fina frukostbrickor kommer därifrån liksom flera omgångar bordstabletter med mera.

  Vad gäller att handla ”vardagsvaror” med hemleverans – mat, mediciner och liknande – på nätet tror jag att det är mycket vanligare här än hos er. Många, åtminstone här i Stockholmsområdet, har under rätt lång tid handlat så hos ICA, Coop m fl. Framför allt yngre familjer, bland annat min son, har periodvis skött sina veckoinköp på det sättet för att spara tid. Systemen och rutinerna var bra och rätt enkla att nyttja redan när pandemin kom, men väntetiderna blev veckolånga i början när plötsligt ”alla” 70-plussare började beställa på nätet. Nu flyter det på jättebra.

  Vädret här ser jag att du fått rapporter om….
  Trevlig helg!

  • Lena i Wales skriver:

   Att få komma till et Garden Centre brukar normalt vara trevligt, men denna gång var det extra eftersom det var första gången i år.
   Tyvärr har vårt närmaste Garden Centre enbart plantor och uteskulpturer. Alla andra jag känner till har massor med andra kul grejer, men nu hade vi liksom inget val.
   Instämmer med dina tankar ang näthandel av livsmedel, medicin m m. vi ligger efter.
   Trevlig helg!

 11. torrebloggen skriver:

  Åh vad härligt med ett besök på handelsträdgården, vilka färgglada blommor och växter!
  Vilken fin promenadväg det var längs med floden, synd bara att ingen tar bort slyn!
  Idag har det varit vackert väder med sol, regn, hagel, mulet, blåst om vartannat under hela dagen!
  Trevlig helg!
  Kram!

 12. Anette skriver:

  Att gå runt i handelsträdgårdar är bland det bästa jag vet. Kan lalla runt hur länge som helst.
  Ruggig mordhistoria! Tänk att åka runt med likdelar i bilen!!!! Så jäkla sjukt.

 13. Monica skriver:

  Härligt du kunde vara i ett trädgårdscenter, är en njutning att titta på allt. Tycker det varit lite segt här hemma med utbudet, inte som andra år. Vill ha örter som du och köpt färdiga i krukor i mataffären, eko-odlade i Mälardalen och planterat ut dem på balkongen. Växer bra och även sallad växer fint. Och allt klarat kylan, har bara basilikan inomhus. Och tur jag väntat med annat, har violer, penséer, primula, men tänker varje dag på alla blommor jag ska ha 🙂 fin promenad på historisk mark ni gjorde och tur du har eget slottscafé 🙂 ja vi håller oss till vårt också än. Ha det så bra Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Att få lov att åka till ett Garden Centre var fantastiskt. Man kände nästa som man gjorde något olovligt när man äkte dit och var där, så van vid att inte få röra sig,knepig situation.
   Alltid roligt med örter, använder dem mycket.
   En skön promenad blev det också.
   Slottscaféet bjöd idag på en lite ginger biscuit eftersom det är lördag!
   Ha det bra!

 14. åsa skriver:

  Blev nästan kär ❤ i det lilla tåget på tavlan 😀
  Resten av världen är så nedstängd medan Sverige i princip med få undantag är öppet och ändå är ingenting som det var förr på grund av knepiga motsägelsefulla restriktioner.
  Igår sa Statsministern att det var okey att besöka platser en till två timmars bilfärd hemifrån å idag kom ett annat besked som sa håll Er hemma, undvik onödiga resor.
  Det är svårt att riktigt förstå vad som gäller och varför… nr eleverna i Elins skola står i matkö utanför skolmatsalen ska de hålla ungefär 2 meters avstånd, men sedan väl inne i matsalen sitter de armbåge mot armbåge packade som sillar 😉 min fundering är om de smittar mer stående än då de sitter och äter eller är i klassrummet.

  • Monica skriver:

   Så är det verkligen som du säger Åsa, helt förvirrat. Känner till stora skolor, eleverna tvättar händerna sen tar de maten själva och de sitter 250 elever och lärare tätt tillsammans och äter! Samtidigt har kommunen förbjudit att avgångsklasser har en middag och sitter kanske 50 tillsammans och äter den och bal har eleverna själva tänkt att inte ha men en middag med god mat och musik och avsked när de nu går vidare. Men logik saknas totalt i detta land. Även tänkt på tågresor på fulla tåg och ingen ifrågasätter dem, folk åker från norr till söder, även flyg. Snart får vi turister också från de länder som fortfarande har ett par hundra dödsfall om dan. Men vi är bäst, vet bäst, kan bäst, fast Norge håller inte med.

  • Lena i Wales skriver:

   Visst är det fint med de gamla tågen. Synd att de inte har behållit banan och kunde köra med gamla tåg där.
   Visste inte att det var så rörigt i Sverige också. Trodde det var mer ordning och reda där. Knepigt det du beskriver om stå i kö med avstånd och sedan sitta ihop, verkligen inte logiskt. Man kan undra om det smittar mer stående än sittande,hi,hi. Bra kommentar!!!!
   Ha det bra!

 15. farfar hebbe skriver:

  Hej du,det var ingen dålig plantshop,fantastisk blomprakt,,kul att följa med dig utefter floden.Hemskt med mordet,hoppas man löser det snabbt..Här hemma har det varit hela väderpaletten,sol, regn, hagel, mulet, blåst,just nu skiner solen +13,3.Haé Kram.

  • Lena i Wales skriver:

   Så fina Garden Centres här ch det fanns mycket att välja bland,även om inte allt fanns tillgängligt.
   Ja, viken hemsk mordhistoria, tror bara sådan händer i deckare, men detta är verklighet, nära mig.
   Vilket konstigt väder ni har!
   Kram!

 16. Ditte skriver:

  Vad roligt att ni nu ändå kunde komma iväg till detta garden center. Många vackra blommor fanns det helt klart.
  Läskigt med ett mord så här och inget man liksom räknar med.
  Trevligare då med en skön långpromenad i skogen och det är verkligen grönt och vackert.
  Önskar er en fin helg.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, så härligt, men också lite skrämmande att var bland folk.
   Mordhistorian är så nära, inte i en bok, utan i verkligheten.
   Härligt att vandra längs floden,även om jag inte såg så mycket av den.
   Trevlig helg!

 17. walkaboutsweden skriver:

  N j u t e r . . . !
  När vi gick runt Tranemosjön för ett litet tag sedan så hade de (just såsom du efterfrågade) röjt massvis med sly, så att man kunde vandra längs vattendraget och få klar sikt av det under promenaden. Gillas!
  Flodens namn Wye, uttalas det likadant som ordet why?

  Barbro

 18. skåningen skriver:

  Det finns många vackra blommor!
  Svar…Tekniken har gått framåt .
  Idag har vi musik i mobiler,paddor och datorer.
  Kram!

 19. Geddfish skriver:

  Det är ett ovanligt år, det är ett som är säkert!
  Hemska historier runt er, styckmord.
  Roligt att få komma till lite garden-centrum och få köpt växter, även om det är sent. Jag kände ju det med min balkong, så fattigt utan någon blomma. Jag gläds verkligen över de jag har, om de inte blåser bort, bara.
  Kram!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vilken tid vi lever i. Undrar vad det kommer att stå i historieböckerna om si så där 50 år?
   Och så ett styckmord på det. Vart är vi på väg?
   Något positivt var i alla fall besöket i Garden Centre. Konstigt dock att vara bland folk igen.
   Blommor gör oss glada och hoppas dina på balkongen klarar sig.
   Stor kram!

 20. Karin Eklund skriver:

  Så uppmuntrande och hoppfullt det ändå måste kännas att åtminstone trädgårdsaffärerna börjar öppna upp. Det går åt rätt håll. Lite i taget och början är gjord. Undrar vad lovage är för ört?
  Styckmord i trakterna, fy bubblan. Jag ryser men det är ju inte bara på film det händer tyvärr. Bra att polisen fick tag på förövaren/förövarna innan de hann gömma flera delar av kroppen i trakterna runt er.
  ” Bajset” på trädet tycker jag att ser ut som rostigt järn och inte som något levande. Spännande är det. Hoppas du får svar på din fråga.
  Ha en bra söndag Lena!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, det går åt rätt håll, bara att ta det lite försiktigt.
   Lovage heter libbsticka på svenska. Har dock aldrig hört tala som det i Sverige, men å andra siden säjer det kanske inte så mycket.
   Hemskt med detta mord. Ska ta reda på mer nu när det börjar lägga sig lite och man förhoppningsvis kan få lite mer korrekt information.
   Jag har fått några potentiella svar på ”bajset”.
   Ha det bra!

 21. wiolettan skriver:

  Intressant läsning och spännande också.
  Fint att få följa med dig och se alla dessa vackra blommor och växter, för att inte tala om vyerna.
  Trevlig helg.
  Kram!

 22. Anita skriver:

  Härliga bilder från Garden Centret. Här har alla trädgårdsbutiker varit öppna och dom har haft rekordförsäljning den här våren, liksom byggmarknaderna. Så blir det när folk är permitterade och har tid över samt när alla försöker hålla sig hemma. Jag är glad att vår handelsträdgård som ligger på gångavstånd från mig ökat sin försäljning, då ökar också chansen att dom blir kvar.
  Men jösses … jag blev alldeles förskräckt när jag läste om väskorna med den styckade kroppen. Och så nära er också. Ryser när jag tänker på det.
  Och tänk att jag vandrat vid floden Wye några tidiga morgnar. Minns det för det var så fridfullt. Vandrade där innan det var dags att samlas vid bussen och åka iväg och besöka trädgårdar.

  Här skiner solen idag men fortfarande blåser det kallt och ingen riktigt värme. Men till veckan lovas i varje fall lite bättring.

  Ha en fin söndag!

  • Lena i Wales skriver:

   Det var spännande att komma ut och speciellt till ett Garden Centre. De hade en hel del, även om de inte hade allt.
   De börjar öppna vissa byggvaruaffärer här snart och en del kan köpas on line och bli levererat. Vi ska få cement hit på tisdag, har de lovat, men här är brist på cement, så vi får se hur det går.
   Det var lite skrämmande med detta mord. Till onsdag hoppas jag att jag har lite mer besked om hur det gått-
   Vad kul att du vandrat längs Wye, fast troligen inte på samma ställe som jag. Vackert längs hela floden.
   Ha det bra!

 23. farfar hebbe skriver:

  Ja visst var det musik från vår tid,,jag gillade aldrig BeeGees,och deras falsettsång,Suprimes däremot kom högt på min poplista..Haé Kram.

 24. Marit skriver:

  Det hagesenteret du viser ser veldig bra ut, og der skulle jeg gjerne ha vært selv 🙂
  De statuene skulle jeg gjerne hatt noen av!
  Tusen takk for hilsen om 17. mai!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är ett ganska litet Garden Centre i jämförelse med andra, men räcker till. Det har inga presenter, porslin m m, vilket många har.
   Jag tittar alltid på den små statyerna, men har några, så får nog vänta lite.
   Tänkte extra på dig idag på denna speciella dag.

 25. Inger Hansson skriver:

  Skönt att ni får börja komma ut och röra på er lite. Fint det ska bli i trädgården. Otäck mordhistoria. Här blommar också rapsen för fullt!

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, vi får promenera en del och så besöka Garden Centres nu också, ett lyft.
   Mordet var så nytt när jag skrev om det, så får nog mer information innan onsdag.
   Härligt med rasp!

 26. Minton skriver:

  Trevlikt att du tittade in.
  Så vackert du bor och trägårdsbutiken hade förmodligen ruinerat mej.
  Hu va hemskt med ett mord så nära.
  Ha en fin vecka

  • Lena i Wales skriver:

   Roligt att besöka dig och roligt att du besöker mig! Nya inlägg varje onsdag och lördag.
   Ja, jag bor i en vacker del av världen. Wales är vackert.
   Det vill till att inte förköpa sig i denna affär, har gjort det förr, men lyckades hålla mig någorlunda till vad jag skulle ha denna gång.
   Ha det bra!

 27. Emma Engström skriver:

  Åh vilken himla magisk syn ju, där skulle jag själv vilja åka och se! Magiskt med vädret också 😀 Perfekt!!

 28. I denna dystra tid med corona, och hos dig mordet, så piggar färger från rapsfält och blommor upp t.o.m mer än vanligt.
  Skönt att butiken öppnat, hoppas det fortsätter åt rätt håll nu.

  • Lena i Wales skriver:

   Fört och blommor är alltid viktiga, men speciellt nu behöver vi lite extra glädjeämnen och färg på tillvaron.
   Att gå in i en affär var helt otroligt, fast också lite skrämmande. Så skönt att det lättat upp lite. Hoppas verkligen det går åt rätt håll.
   Ha det bra!

 29. Jag håller med den som skrev ovan, föredrar mord i deckarböcker – inte i verkligheten, runt husknuten. Hu. Stackars kvinna!

  • Lena i Wales skriver:

   Det är så stor skillnad på att läsa om mord någonstans långt bort eller i en deckare och att ha det närapå. Det blir helt plötsligt verklighet.
   Jag håller på att få fram fler fakta nu när det gått några dagar till.
   Ha det bra!

 30. Karin skriver:

  Härliga utflykter! Och libbsticka – en gammal favorit i trädgårdarna förr. Min farmor odlade så mycket libbsticka (bland annat för att ge till sin enda ko) att jag faktiskt var tvungen att rensa bort lite och ge bort, för att få plats med annat, när jag tog över hus och trädgård.

  Det där ”bajset” på trädet skulle kunna vara sprängticka, kanske?

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, en så fin utflykt, det behövde vi.
   Jag har aldrig hört talas om libbsticka i Sverige.
   Jag har fått förslag på sprängticka av någon annan också, så det kan nog stämma. Tack för hjälpen!
   Ha det bra!

 31. Förstår att du njöt av att få komma ut på ”kalvbete”. Måste ha känts som julafton som barn. Var det ingen staty som fick följa med hem. Det är sorgligt med alla butiker som kämpar för sin överlevnad. Nätet kan rädda vissa. Jag är förtjust i scones med gott te.
  Femte längsta floden låter spännande – som ett surrogat till havet.
  Vad bra att ni kunde glida förbi avspärrningen. Hoppas inga delar är nergrävda i er närhet.

  • Lena i Wales skriver:

   Det kände liksom lite som kalv på grönbete.
   Statyerna var frestande, men har några hemma, men ångrar mig och tror att jag åker tillbaka igen.
   I stort sett alla affärer är stängda här, hemskt. Hur ska det bli?
   Scones,jum,jum!
   Längtade så efter att se vatten, så man tager vad man haver.
   Kommer nog tillbaka till mordet senare.
   Ha det bra!

 32. Tomtan skriver:

  Härligt med blommor och sol. Här snöade det senast idag…..

 33. Barbro S skriver:

  Så härligt med blomstersäsongen, förstår det var roligt att få fara dit och botanisera. Grönska är vackert men håller med dig om att det bör rensas då och då. Visst har ni en kanal också? Serien kanaler, båtar och kärlek har visats på TV och jag tycker mig minnas att Monmouth på något vis nämndes. Otäckt med mord så nära. Påminner om alla brittiska serier vi ser i svensk tv. Önskar dig en fortsatt härlig sommartid med mer och mer frihet att röra er utomhus.

  • Lena i Wales skriver:

   Ja, ett speciellt besök.
   Vi har massor av kanaler i UK och några av dem är i Wales. Dock ingen kanal så när mig. Kan däremot ha visats härifrån i något husprogram.
   Det finns många bra kriminalserier från UK. Tyvärr var detta i verkligheten och inte lika bra.
   Ha det bra!

 34. Ann-Louise skriver:

  Så härligt att få besöka ett Garden Centre! Det ser ut som det fanns en hel del fina blommor! Här i Sverige har ju allt sådant varit öppet hela tiden men min favorithandelsträdgård har jag inte kunnat ta mig till då den ligger 35 mil från Stockholm, i min barndomsstad Vetlanda. Så långt ska vi ju helst inte åka ännu.

 35. Pingback: WALES – Monmouth i Coroantider, Min trädgård och Captain Sir Thomas More | Lena i Wales och Spanien

 36. Pingback: LIVET i WALES och En PROMENAD längs floden WYE vid SYMONDS YAT East | Lena i Wales och Spanien

 37. Pingback: ÅRSKRÖNIKA 2020 del 1, januari – juni | Lena i Wales och Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s